Ne "cojim" de la soare
Vin si eu cu un subiect si anume ce idei, sfaturi, leacuri aveti pentru a scapa de pielea "cojita" de la soare, este inestetic, toate hainele sunt cu "pielicica"...nu m-am ars la soare, m-am dat cu creme peste creme, cu crema de galbene si tot nu am scapat...
Multumesc!
Bufi
Raspunsuri
akella spune:
Si eu sunt interesata sa aflu cum sa scap de aspectul inestetic al pielii scorojite... e adevarat ca e si din vina mea, pentru ca m-am epilat cu ceara fierbinte cu doar 2 zile inainte sa merg la mare, si m-am ars foarte tare pe picioare, chiar daca m-am dat temeinic cu crema pentru plaja. M-am dat apoi cu tot felul de creme dupa plaja, Panthenol, otet de mere cu miere etc. Acum, de cand m-am intors acasa, am incercat toate cremele din dotare... nimic... arat ca un sarpe (cu picioare!) in perioada de naparlire...
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
roxanaz spune:
incercati exfoliere cu burete sau loofah naturala si cu un gel de dus exfoliant, apoi crema de hidratare. cojirea este prevenita doar prin aplicarea cremei de protectie solara, iar dupa plaja a cremei dupa soare. dar oricum un strat subtire de celule se va duce, orice ati face.
Roxana
bufi spune:
Mi-am dat si cu crema pt pretectie solara, dupa plaja si nu am scapat. Pe de alta parte nu am mai patit de ani de zile treaba asta, si au fost ani cand nu ma dadeam cu crema pt plaja...
Ii dau in continuare cu burete si gel exfoliant si sper sa se duca cat mai repede.
Oricum o sa mai stau la soare...
Bufi
akella spune:
Roxana, multumesc de sfat, chiar am sa incerc diseara cu manusa aspra din dotare (eu ca fraiera o foloseam doar pentru coapse si burta, doar-doar oi mai slabi); cat despre gelul exfoliant tre' sa-mi cumpar neaparat dupa-amiaza...
Qamar spune:
quote:
Originally posted by akella
Roxana, multumesc de sfat, chiar am sa incerc diseara cu manusa aspra din dotare (eu ca fraiera o foloseam doar pentru coapse si burta, doar-doar oi mai slabi); cat despre gelul exfoliant tre' sa-mi cumpar neaparat dupa-amiaza...
daca e pielea iritata, poti folosi si un burete mai moale, ca sa nu iti ramana roz dupa ce te exfoliezi
Numai bine!

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)BebeBlog-Cooking for my Baby
akella spune:
Draga Noe, pielea nu mai e iritata, mi-a trecut arsura de mult; doar ca acum arat ca o broasca testoasa, jupuita... Umblu imbracata doar cu pantaloni sau cu fuste lungi...
daniella4 spune:
Nu am experimentat...dar daca ai folosi un autobronzant? Exista lapte hidratant autobronzant.
...decat pantaloni pe caldurile astea...
akella spune:
Daniella, nici ideea ta nu e rea deloc; cu pantaloni transpir de mor, dar poate, just maybe, slabesc si eu un pic...
bufi spune:
Eu nu am asa mari probleme, incat sa port pantaloni, fuste lungi, dar in fiecare dimineata, dupa dus, ma dau cu crema care intra repede in piele si la birou nu am probleme, sunt ok, doar ca ma enerveaza ca pica pielite pe canapea, in toata casa...
Bufi
Luna75 spune:
Autobronzantul nu e indicat in perioada de cojire a pielii-face mai mult rau decat bine,deoarece bronzarea se va produce in pete.
Cred ca nu exista nici o solutie pentru a opri decojirea,pielea care se descuameaza e formata din celule moarte.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.