Bebelusi de iulie-august 2005 (125) -La multi ani!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Neata pe fuga in pauza mea de cafea.

Anca am impresia ca a fost deja ziua ta zic bine??? Si ai schimbat prefixul din acte stiu, deci iti urez si eu Un LA MULTI ANI cu mult drag sa fii sanatoasa si iubita si sa ai parte numai de bucurii alaturi de soarele tau. .
Cat despre copii atomici ??? pai nici nu trebuia sa mai scriu ca Andrei e de acolo e Atomik total asa ca te rugam la lista cu atomici cu el

Monica, asa cum spune vad si Emanuela, depinde de copil. Nu, eu nu-i mai dau formula delco lui Andrei de la 11 luni si un pic. Am facut trecerea treptat si gata. Depinde desigur de copil, daca nu-l accepta normal ca mergi tot pe formula sa bea lapte doar asta e important. Dar daca il vrea de ce sa nu-i dau, nu? lui Mihnea si sejur palcut la munte. Am auzit de Infarix sa stii, asa ca vezi de unde ti-l procuri din timp. Noi ni l-am gasit deja. Cica nu s-ar mai prea produce. S-a si scumpit putin.

Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005 - 1 anisor!!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

stiu ca intreba cineva cum sa se mai joace cu bebe.
si uite ce am gasit postat de o mamica mi-a placut mult de tot. daca as avea gradina as face si eu faza cu pamantul...desi poate ar merge si pe balcon.

In legatura cu activitatile, da-ti-le hirtie si culori. Se vor face din cap pina in picioare ca niste purcelusi, bine ar fi sa-i imbracati cu ceva mai vechi si sa-i puneti sa faca aceasta activitate intr-un loc unde puteti curata rapid. Tudora e topita dupa mizgalit, orice si cu orice. Eu am lasat-o chiar sa picteze, cu miinile, a fost atit de incintata... Asa ca, la noi acum, in afara de apa, nisip, parc... in casa au ramas doar cartile (inca adora sa se uite pe carti si sa „citim“), dansul si coloratul. In rest, nu se mai joaca cu nimic.

Ah, si mai incercati cu cartofi, ceapa, usturoi, vase de plastic, linguri de lemn, constructii din capace de borcane colorate si in general, constructii din cutii sau vase de plastic cit mai viu colorate.

Ah, da, si mai e ceva, dar o sa ma bateti: faina! Ii fac Tudorei un aluat din faina cu apa si o las in bucatarie la masuta sa de joace cu el, sa-l modeleze, sa si-l puna in cap, apoi ii fac o baie, unde se se racoreste, se si distreaza si uite intretin fericirea fetei. Tin sa va spun ca nu se mai joaca cu nimic din ce are, nu ca ar avea ea prea multe jucarii, dar nici nu pot spune ca nu are. Poate reusesc sa fac si niste poze exemplificatoare!

De exemplu, astazi s-a jucat toata dimineata cu o cutie de carton pe care a folosit-o drept masina (are trei masini pe care poate s ale tirie prin casa!). E o cutie ca de pantofi, un pic mai inalta, am gaurit-o si i-am pus un cordon la un capat, am lasat-o sa ia cartofi, ceapa, usturoi, portocale (i-am si arata ce si cum)... si vreo ora am scapat de ea. A tot incarcat la cartofi si la ceapa si le-a descarcat pina am citit si v-am scris eu primul mesaj. Apoi a pus si vreo trei maimutoi calare pe camion si i-a plimbat peste tot prin casa. Da, daca aveti covoare e mai greu, la mine e parchet peste tot si aluneca cutia...

Ieri: i-am pus intr-un vas, pe balcon, niste pamint curat. In pamint am „sadit“ niste fire de iarba, flori, frunze, culese la plimbare. I-am aratat ca trebuie udate ca sa creasca si i-am dat o stropitoare mica de plastic cu un pic de apa sa le ude, o lopatica sa sape pamintul... Ma rog, nu a facut ea chiar ce trebuia, dar a tot scos pamintul, l-a pus la loc, a sadit si ra-sadit plantele, le-a murat... Sa va mai spun cum arata cind am luat-o de acolo!?!

have fun!

cand citesc povesti de-astea asa ma apuca un sictir la munca si as vrea sa stau si eu cu maria acasa sa ne punem faina in cap...nu stiu uneori am impresia ca maria nu merge inca pt ca sta prea mult afara. ea cand nu mananca sau doarme se duce la plimbare cu carutul. si-atunci nu prea are ocazia sa exerseze. doar seara si dimineata o mai stimulez eu dar e timpul prea putin.
cred ca nu mai e nici un copilas la noi in "grupa" care inca nu merge nici macar in 4 labe :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

La multi ani, Dan Emilian!

Sa cresti mare, sanatos si sa fii iubit de cei dragi!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Joker, incompatibilitatea pe grupe sangvine nu este asa de importanta ca aceea de Rh, dar este si "uitata" de medici, ca sa zic asa...la noi se ia in calcul doar cand se pierd sarcini sau cand nu se stie de ce are copilul icter prelungit.

Acusor, ma bucur mult ca v-a priit concediul. Ii sta f. bine lui Teo cu palarie si vad ca i-a placut in piscinuta. In apa marii l-ai bagat?
Daca mai este nevoie, poti sa incerci Wick, un pic pe piept, sau si mai bine, ulei Karvol. I-l pui pe o batista, pernuta, ceva, sa-i stea la nas.
Felicitari pt. progrese!

Ioana, s-a distrat Andrei la party! La multi ani! finutei tale, sa-ti traiasca!
Apropo, iti sta f. bine cu doi .

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Emaaimee, a fost ziua ta si nu ai spus nimic??? Daca da, iti urez si eu "La multi ani! cu sanatate, noroc, sa te bucuri in fiecare clipa de Oani ta scumpa si de cei dragi tie.

Yasmari, felicitari pt. progrese si pt. curajul lui Yasmin de a se cocota . O faci fotbalista? Si a mea da shut la tot ce prinde, bucuria lui tati...

Vali, cum mai stati azi cu temperatura? Daca trece de 38, mai mult ca sigur nu e de la dinti. Poate a prins vreun virus. Cred ca puteti pleca in concediu, dar mai intai ar fi bine sa mergi cu el la pediatru, daca mai continua starea asta, ca sa nu ai surprize la mare.

Dede, ai recuperat-o pe Medeea? Pupam fetita care a avut curajul sa faca primii pasi!

Laura, asteptam cu drag pozele si filmele cu strumfii .

Mergi la inceput

Monica, cica nu se mai importa Infanrix. Cauta Pentact-Hib sau Pentaxim, astea se gasesc.

Emanuela, multumesc pt. reteta de chiftelute, cred ca ii vor placea si Iuliei.
Interesante idei de joc, o sa va mai scriu si eu ce am mai cules de ici, de colo, a mea e avida de jocuri noi, se uita f. atenta cand facem ceva nou, parca e un burete ce "absoarbe" informatii noi .
Nu fi trista cu mersul, fiecare are ritmul lui, stii asta. Las-o sa prinda ea curajul de a merge, cand se va simti pregatita va face singura pasul asta.
Poti sa-i spui bonei sa ia o patura in parc si sa o lase sa se joace pe jos, prin iarba, pe paturica, va gasi ea noi stimuli care sa o faca sa mearga, macar in 4 labute, desi eu banuiesc ca va merge direct biped .

Mergi la inceput

Perioada 8-9 luni

1. Gesturile si actiunile copilului sint solicitate cu cuvinte simple si precise: asaza-te, cauta jucaria, tine, da-mi mina, favorizindu-i astfel identificarea actelor cerute, partile corpului implicate si participarea activa la program.
2. Pentru stimularea prin contactul verbal se recomanda utilizarea formelor cunoscute si gesturilor de imitatie: bravo, pa, diferite mimici (tusit, plescait, suflat), acoperirea si descoperirea anumitor parti ale corpului: uite mina, urechea, nasul, gura etc. Pentru stimularea orientarii in spatiu i se poate cere sa se uite in diferite directii: uite sus, jos.
3. Copilul este solicitat sa se aseze pe un scaunel cu ajutorul unei singure miini a adultului.
4. Copilul este solicitat sa se tirasca pentru a inainta spre un anumit punct.
5. Copilul este invatat sa treaca din pozitia in patru labe in pozitia pe genunchi.
6. Copilul din pozitia sezind, sa atinga mina sau degetul adultului cu piciorul, stimulind verbal miscarile piciorului.
7. Copilul este solicitat sa loveasca mingea, sa o impinga, sa o urmeze in deplasari, fiind sustinut de solduri si avind miinile libere.
8. Din stind in picioare, fiind sustinut de adult, se executa miscari usoare de balans inainte-inapoi-lateral, cu deplasarea centrului de greutate de pe un picior pe altul.
9. Incercarea insusirii unor notiuni ca: ia loc, pune jucaria, pune in cutie, da mina.

Perioada 10-15 luni

1. Copilul trebuie sa recunoasca deja cuvintele auzite sau sa-si adapteze cuvintele noi la situatiile noi.
2. Pentru stabilirea contactului cu copilul se pot utiliza ca teme cintece si denumirea partilor corpului.
3. Exercitii de suflat asupra unui obiect mobil.
4. Strigarea copilului folosind numele lui, i se va cere sa se aseze jos si sa se joace cu mingea, aceasta putind fi transmisa de la copil la adult.
5. Copilul este solicitat pentru a recupera jucariile de pe jos si pentru a le depozita intr-un recipient.
6. Pentru insusirea mersului se recomanda urmatoarele exercitii:
-mers tinut de ambele miini, urmarindu-se o minge;
-stind, tinut de solduri, leganare pe loc;
-mers singur, impingind un carucior sau un taburet;
7. Stimularea copilului sa caute un obiect ascuns.
8. Insirarea pe brat sau pe gamba a unor margele, apoi scoaterea lor si punerea din nou. Exercitiul se poate repeta cu punerea margelelor pe cap.
9. Reproducerea sub forma de joc a gesturilor de imbracare si dezbracare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

sarbatoritilor ultimelor zile, sa cresteti mari, sa fiti sanatosi si sa fiti bucuria parintilor care va iubesc!

Anca, mamica iubitoare,sa fii sanatoasa si sa iti vezi visele implinite!

cit despre copii atomici, e nevoie oare sa mai spun de d-ra Duracel? azi noapte imi venea sa o scot pe balcon si sa inchid usa. "mama, nana"."da, iubito, mami doarme, dormi si tu!".aiurea, venea, imi baga ghearele in ochi, sa ii deschida, se ducea la tac-su, il bate pe umar: "tata!tata!baaaa...." "da, tata, ce e? ""mama,nana". "da, Sofia, mami doarme, dormi si tu, hai, cuminte. ce e?" "apa" ii dadeam biberonul,lua o gura,se hlizea la mine ca m-a trezit, se ducea la capatul patului si imi facea semn spre usa: "pa". "nu mergem nicaieri,mami, acum dormim" "mama, nana" si tot asa..."apa"....de la 1 pina la 6...la 8.45 am trezit-o si eu, plina de sadism,fata mea facea "pa" cind am iesit din camera, bucuroasa nevoie mare cind a vazut-o pe maica-mea in sufragerie, se intindea sa treaca la ea in brate, fiindca apoi ii arata terasa si ii spune "co-o,pa". acolo, la leagan. cred ca il ard. nu mai vrea nici sa pape,nici sa doarma, in leagan si in piscinuta, iar de ultima e cam rece, deja. sunt zombie.
ieri i-am dat drumul prin iarba(avem o curte foarte mica si abia acum am taiat gazonul prima data) a fost foarte multumita, s-a zbenguit de mama focului, a prins o gargarita. am si ris. tac-su ii zice "Sofia, tata, nu mincam animalute vii".la care fie-mea o striveste -probabil ca sa nu mai fie vie-si o iuteala de namaipomenit a si bagat-o in gura. "papa", zice ea, senina. parca as tine-o nemincata. a scuipat-o ca i-am zis, ca altfel cred ca o inghitea. cind a terminat de "arat" era ca un purcel, am bagat-o direct in dus( mai nou face si dus in picioare, la cabina, tinuta de tati de minute si spalata de mami). merge numai pacalita, se tine foarte bine, dar nu vrea. daca ii mai dam drumul si nu se prinde face citiva pasi. cind se prinde, se trinteste ca o pleasca.
vorbeste intr-una in bebeleza, cind si cind recunoastem si noi cuvinte ca ham, chi(chitz), miau, caca( nu stie ce inseamna, dar repeta cu placere,mai ales in magazin-si in finlandeza inseamna tot kk)si bineinteles mama,papa,pa,papa,apa. cred ca vor capia educatoarele, mai ales ca nu vor intelege decit kk si aia nu inseamna kk.
sta la olita din ce in ce mai putin, din cind in cind prindem cite un pisu si ne bucuram; ea nu intelege clar ce avem...
in rest nu sta locului o secunda, se cocoata peste tot, bineinteles ca e plina de vinatai si zgaibe, doarme aprox 1.30-1.45 ore la prinz si that`s it.seara de-abia adoarme, numai cu mami, in pat la noi, noaptea vorbim si mincam (mai nou de doua-trei ori!!!!!!!!)si dimineata o luam de la capat.
ca extra-bonus de "atomic-kid", COPILA MEA MANINCA IN CONTINUARE NUMAI SI NUMAI MINCARE DE BORCAN. noroc ca sunt atitea firme si feluri de mincare, ca nu maninca doua zile pe saptamina acelasi lucru la prinz, seara e cam la fel, mincarica pt 5 luni-altceva nu doreste buricutul ei.
mai vreti? ca eu am obosit scriind...ar mai fi.

M. si Atomic-kitten

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by corbioana

Neata pe fuga in pauza mea de cafea.

Anca am impresia ca a fost deja ziua ta zic bine??? Si ai schimbat prefixul din acte stiu, deci iti urez si eu Un LA MULTI ANI cu mult drag sa fii sanatoasa si iubita si sa ai parte numai de bucurii alaturi de soarele tau. .
Cat despre copii atomici ??? pai nici nu trebuia sa mai scriu ca Andrei e de acolo e Atomik total asa ca te rugam la lista cu atomici cu el

Monica, asa cum spune vad si Emanuela, depinde de copil. Nu, eu nu-i mai dau formula delco lui Andrei de la 11 luni si un pic. Am facut trecerea treptat si gata. Depinde desigur de copil, daca nu-l accepta normal ca mergi tot pe formula sa bea lapte doar asta e important. Dar daca il vrea de ce sa nu-i dau, nu? lui Mihnea si sejur palcut la munte. Am auzit de Infarix sa stii, asa ca vezi de unde ti-l procuri din timp. Noi ni l-am gasit deja. Cica nu s-ar mai prea produce. S-a si scumpit putin.

Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005 - 1 anisor!!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

mersi mult Ioana pt urari.si pt valul de urari la care ai dat tonul.nu intentionam sa spun data,dar pt k sunteti asa dragute...
va multumesc mult pt urarile anticipate,ziua mea e pe 8 august
si o sa fie si sotul cu minevine lunea viitoare

de fetitza cu funditza,zisa piticotul urias umblaretz

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Neataaa...

LA MULTI ANI,Dan Emilian! tuturor sarbatoritilor zilei

Diana, am priceput ideea...

Am citit ce ai postat tu legat de bebelusii 10-15 luni..suntem in grafic.

Atomicu` meu de cand a descoperit ca poate mazgali cu creioanele cerate pe care i le-a luat taticu-deja rupte, rontaite si facute bucatele-si-a conturat viitoarea cariera...se face designer decoratiuni interioare.....arata frumos peretii...

Prizele inca nu sunt o atractie pentru ca le-am acoperit si nu stiu de ce nu le observa..ma asteptam sa se duca glont la ele...

Acum suntem in etapa scotocitului pe sub pat...oricum, abia am apucat sa feresc tot ce inseamna carte si foaie de hartie din calea lui......numai un sul de hartie igienica inisrat cu mare arta prin toata casa nu a scapat de "analiza"calitativa a pustiului...

Una peste alta, cum fac sa bea Iedul meu mai multe lichide...mi se pare ca bea tare putin...un biberon de ceai neindulcit, de 250 ml si unul mic, de 150 de apa, dar partea cu apa nu e zilnic valabila...suc de fructe, dar are si pulpa, deci nu cred ca il pot socoti la lichide in cantitatea lui totala...

Vreau un loc la munte unde sa mergem cu cortul...ceva recomadari...sa nu fie aglomerat dar nici pustiu, sa fie aproape de civilizatie dar nu foarte,sa nu stau cu frica ca vine Mos Maritn..etc,etc, etc...si frumoasa, si laptoasa si devreme acasa......

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput