pentru Marius-renuntare alocatie copil

pentru Marius-renuntare alocatie copil | Autor: monval

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
eu plec cu baietelul meu in Belgia unde avem rezidenta incepind cu data de 1 septembrie.Sotul se afla acolo de aproape un an si mi-a spus ca trebuie sa aduc din Romania o adeverinta cum ca baietelul meu nu mai ia alocatie de aici ,ca aceasta adeverinta sa-i permita sa ia alocatie din Belgia.
Noi mai avem un baietel de 10 luni si intrebarea mea este daca renunt si la alocatia celui mic asta inseamna ca imi va taia si banii pe concediul de crestere a copilului?
Spuneti-mi va rog unde anume trebuie sa merg sa cer renuntarea si ce acte imi trebuiesc , apoi aceasta adeverinta trebuie apostilata , tradusa si legalizata?
Ce ma sfatuiti sa fac ? as vrea sa continui sa iau acesti bani pe concediu de crestere a copilului pina la doi ani dar sa renunt la alocatiile celor doi copii pentru a le lua din Belgia. Se poate?
Va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Da veti pierde CIC asa cum este si firesc pentru ca stabilindu-va in afara tarii nu puteti fi beneficiari de asigurari sociale in Romania.
2. Din punctul meu de vedere aceste acte vor fi eliberate de Casa de asigurari sociale
3. In mod cert aceste acte trebuies legalizate, traduse autorizat si reautentificate actele traduse.
4. Am serioase rezerve ca mai puteti beneficia de asigurari avand domiciliul in afara tarii pt ca art. 7 pct. interzice

ART. 7

Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluimatei spune:

A nu se confunda alocatia copilului cu indemnizatia pentru cresterea copilului.
Din cate stiu eu indemnizatia o primeste orice cetatean roman cu domiciliul in Romania. Daca tu nu renunti la cetatenie iar adresa de pe buletin nu se schimba ar trebui sa primesti in continuare indemnizatia.Pentru siguranta poti intreba la casa de asigurari .A mai fost o astfel de intrebare pusa in cadrul emisiunii "Ne Priveste" de pe B1TV si persoana in cauza a primit raspunsul ca va beneficia de indem. pentru ca acea mamica isi urma sotul detasat in alta tara , ea ramanand sa se ocupe in continuare de cresterea copilului.

Mergi la inceput