pentru marius- nu despre mamici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

La subiect, Carmen.
Nu-i poti forta nicicum sa te radieze din baza de date.
Prietenii mei figureaza de aproape un an la rau-platnici cu suma de 4000 lei vechi, dintr-o nu-stiu-ce eroare de computer la calcularea ratei de schimb valutar. Au platit ratele ritmic, doar ca dupa o vreme s-au trezit cu aceasta diferenta, pe care sigur ca au achitat-o.
S-a ajuns la amenintari cu instanta, directorul bancii le-a ras, pe buna dreptate, in nas.
E "doar" o lista de uz financiar-bancar intern, asa ca n-ai ce le face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona8004 spune:

buna Marius,

am tot cautat dar nu stiu unde sa postez acest mesaj, daca nu e bine aici te rog sa imi spui unde. Nu are nimic a face cu ce se discuta, OFF_TOPIC, dar nu stiu unde sa intreb.
Vreau sa plec de la locul actual de munca,neaparat, dar nu am altul. Intrebarea mea e, pot sa intru in somaj? Daca da, ce trebuie sa fac? SI cit timp pot ramine in somaj?
Multumesc mult!

Simona, mama lu Maia(22.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca pleci de la locul de munca se numeste demisie si in acest caz nu beneficiezi de somaj. Legislatia privind somajul o gasesti integral pe pagina legislativa.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

multumesc mult pentru promtitudine.

Mergi la inceput

Marius, dar la art.38 ali.1 lit.b- asta nu ar putea fi motiv de incadrare in somaj? Adica portivit cu acest articol sa beneficiez de somaj?
Aici ma refer daca si angajatori sunt deacord cu incetarea contractului de munca, nu as putea eneficia? Contractul e facut pe o perioada nedeterminata.
si conform Art.39 al.1, lit.b as beneficia de maxim 6 luni de somaj. Ca nu am decit un an si 5 luni de munca. este corect?

Dar toata problema e ca demisionez eu, mai departe de art.45 nu am citit, dar nu am vazut ceva relevant, daca e te rog sa imi spui.
Multumesc mult de sprijin si ajutor.

Mergi la inceput