mamici de sept-oct2006 (53)
Raspunsuri - Pagina 8
pufymic spune:
Buna fetelor!
E simplu cu lichidul amniotic daca nu s-au rupt membranele: se aspira.La fel si sangele, si alte lichide(in cazul altor interventii chirurgicale) se aspira cu aspiratorul.
Lyana nu neaparat. In timpul primului stadiu al travaliului cand sunt contractiile de dilatare, colul se scurteaza si se "sterge". Poate va fi ok si vei putea naste vaginal....asta depinde de felul in care te dilati si de cum decurge travaliul.
Si la voi e asa cald?Ca la noi la ora 10 deja simteai ca nu mai ai aer....
Pupici!
Ioana(31+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
tasia spune:
Azi noapte l-am visat pe bebelusul meu, pt prima data atat de clar. Iam vazut si ochii si gurita super clar, era atat de real visul incat atunci cand m-am trezit nu imi venea sa cred ca e ink in burtica mea...
danip Frumoasa nasa si un finutz super dulcic
mini_me Nu gasesc postarea despre patania ta cu taximetristul Dar ce sa intamplat? Pe mine chiar ma intereseaza si daca postai aici la noi cu siguranta nu ar fi deranjat pe nimeni
Crisnemes Mi-ar fi placut mult de tot sa predau la pian. Mi-a placut la nebunie pianul dar nu am facut pt ca am facut dans sportiv iar cand m-am lasat de dans mi se parea prea tarziu sa ma apuc de pian. Am o verisoara care merge la pian de la 6 ani. Iar daca Dragos al tau are aceasta inclinatie nu ezita sa-l dai la muzica e superb ...
Lyana Dar la 21 de ani sa fac pian? e tarziu?
29 +
pozele noastre
bebe
sofimic spune:
buna dimineata fetelor
felicitari celor care au venit cu vesti bune de la eco
am fost si noi aseara la eco, bebelusa e in grafic,are 1.800kg, e bine si placenta si lichidul. mi-a masurat si colul care are 4,5 cm. o sa mai mergem peste 2 saptamani iarasi ca apoi dr nostru va pleca in concediu pentru 10 zile.
mi-au facut si vaccin antitetanos prima doza si urmatoare peste o luna va fi. zicea asistenta ca azi ma va durea mana de la el dar vad ca pana acum nu ma doare nimic
putzuruca foare bun articolul care l-ai gasit tu.
ramomar multumesc pt urare, la fel iti doresc si tie un bb sanatos si frumos
despre candidoza vad ca ati discutat. eu fac in fiecare zi spalaturi externe cu ceai galbenele+musetel....desi nu ma deranjeaza nimic dar asa...din obsesie de a nu face candidoza. si wc il frec cu domestos de il ia naiba mai ales dupa ce am cate un musafir care merge la wc MEU
apropo de asta sa va pove ceva: ieri ma suna la interfon o matusa care era in drum spre autogara, din alta localitate. cica sa o deschid sa urce pana la mine la wc....ca sa nu mearga in autogara.. urca, merge la wc apoi se aseaza si zice ca nu m-a vazut pana acum de cand sant gravida...ca daca iau bani acu cat stau acasa...ca ei nu-i place numele Sofia..tampenii peste tampenii.
si cand pleaca zice ca nu stia daca sant acasa, ea a sunat doar ca sa vina la wc si ii e rusine ca nu mi-a adus nimic, etc si imi lasa pe masa 100.000 cica sa imi cumpar o ciocolata ca is gravida....
mie una mi s-a parut asa o faza penibila....ca am avut apoi nervi cateva ore bune
poate ca in perioada asta din cauza hormonilor analizam chestii ce ar trebui trecute cu vederea, dar nesimtirea multora din jur chiar ca e ffff mare..
va las am plecat sa pap
31+ Sofia
eloise spune:
Sofimic... comico-enervanta intamplarea cu matusa. Ce sa-i faci, oameni si oameni! E mai rau atunci cand pur si simplu "nu-i lasa inima" sa nu-si dea si ei cu parerea despre copilul tau, c-o sa ai fata sau baiat (desi tu stii prea bine de la echo ce-o sa ai, dar ei stiu MAI BINE dupa forma burtii!), ca ai ales un nume care nu le place (de parca i-ar fi intrebat cineva, sau parca era treaba lor sa le placa sau nu) Sofia e un nume foarte frumos, inseamna 'intelepciune'.
Eloise 27+ cu
EU
Virsta bebe
Lyana spune:
Tasia eu acum am 21 de ani.
Deprinderile se creaza de la o varsta frageda, ar fi cam tarziu pentru tine acum. Stii cum e, ca la sport...daca vrei sa practici un sport si sa faci o meserie din asta trebuie sa incepi de mica, dar nu te impiedica nimeni sa faci exercitii prin casa sau sa mergi la aerobic.
Asa e si cu pianul.
27+ Teodora
MamiLili spune:
Buna ziua, burticute!
Sofimic, din pacate rudele nu ni le alegem, nu putem decat sa "defilam" cu ele asa cum sunt. Sincera sa fiu, si eu m-as fi enervat in locul tau. Pune-ti videointerfon ca sa scapi de musafiri nepoftiti si pisorcosi . Glumesc, fireste.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili 27 sapt cu
MamiLili spune:
Sephora, Eloise, multumesc pentru solidaritate. Sunteti dragute ca intotdeauna.
Mini_me, ma bucur ca ti-a placut hotelul. Pacat ca a fost vreme rea si nu te-ai putut bucura de oras.
MamiFlori, bine ai revenit printre noi.
Lili 27 sapt cu
MamiLili spune:
Eloise, super amuzanta povestea nasterii tale. Vroiai sa faci si facultatea in burta mamei?
Lili 27 sapt cu
ingereasa spune:
Buna, fetele,
Am scris ceva - eu mai am apucaturi d'astea, de!!!si vreau sa va arat si voua.Sper sa va placa :))
I.
Pe strada mea trec copii maricei, mititei, de toate “soiurile” si “modelele”….Desi majoritatea probabil ca se indreapta catre spitalul de copii de alaturi sau se intorc de acolo, nu ma gandesc prea mult la asta. In ciuda pesimismului meu deja consacrat ma bucur de imaginea pe care mi-o ofera micii “trecatori” pentru simplul fapt ca acesti copii arata sanatosi, sunt veseli,vioi….Poate au de facut doar mici controale de rutina.
Extrapolind secventa de viata supusa exclusiv regulilor copilariei, ma concentrez asupra “neastamparatului” din a mea burtica ce pare ca tresare la fiecare copil spre care imi arunc ochii!!!
E o lume minunata aici si acolo, o lume cu pitici si mamici…..Mamica….Mami, voi fi si eu cat de curand.
Emotiile cresc proportional cu burtica, la fel si nerabdarea de a-l strange in brate pe noul “sosit” in lumea noastra ……Nici nu indraznesc sa ma gandesc prea adanc la faptul ca voi intra in spital fara si voi iesi cu un miracol cu inima batind repede - repede si cu dorinta sa inconstienta de a cunoaste cum e “afara”, de a face comparatie cu “inauntru”……Emotiile ma complesesc de fiecare data si uneori mi-e teama sa nu ma “topesc” sub acest tumult de senzatii materne.
Pana mai de curand eram ingrijorata ca bebe nu isi face simtita prezenta mereu, mereu, ca mai impunge nitelus, cu masura si doar arar….
Lunile au trecut si baietelul meu a devenit omniprezent (ma innebuneste de placere gandul ca este cu mine oriunde si oricand!) si in cele mai diverse situatii si momente ma “strapunge” cu pumnisorii, talpitele, poponeata sau capsorul…..Mai e atat de putin pana voi continua povestea, tinandu-mi la piept odorul……
In tot acest rastimp continui sa privesc pe fereastra spre tancii altora si va spun ca trec, multi, multi….
Deunazi insa viata si-a aratat si o alta fateta…….Printre trecatori a aparut si un cuplu, un domn si o doamna, brat la brat, calcand usor, cu multa grija…..Aparent banal, numai ca cei doi sunt sositi de mult in aceasta lume….Sunt batrani. Se sustin unul pe celalalt sfidind trecerea ireversibila a timpului, inaintind parca spre ceva ce le-ar putea reda macar parfumul vremilor de altadat….
Privesc si eu spre acesti batranei simpatici adusi nitel de spate dar tinandu-se de mana dupa cine-stie cati ani de vietuit in comun si cineva, privind tot intr-acolo, striga: “urata e batranetea”!!!
Simt un gol in stomac (pe langa datul de-a berbeleacul al celui mic si inca nesosit!) si imi vine imediat in minte vizita facuta bunicilor mei, posesorii unei comori ce aduna peste 80 de ani de viata si vreo 55 de casatorie….Cand ma gandesc la ei ma induiosez de cat de mult si-au tras seva unul din celalalt, cat aer au respirat impreuna, cate lucruri au infaptuit in atatia ani…. Pe de alta parte ma si intristez ca mai e atat de putin si vor pleca….Poate daca as sti cat timp mai au, mai am, m-as schimba, as merge mai des sa-i vad, i-as mangaia mai mult, i-as rasfata ca pe niste copii….
Bunicii mei sunt sanatosi, atat cat se poate pentru varsta lor. Bunica insa, la prima vedere, nu ma recunoaste. O iau de mana, ii zambesc cu lacrimi de dragoste, imi zambeste si ea si abia dupa multe clipe striga: “Madalina, ce surpriza mi-ai facut ca ai venit”!!!
Nu e drept, dar e legea firii si nu avem decat sa ramanem martori la spectacolul vietii in care intotdeauna un ochi va plange si unul va rade….
Jocul are reguli simple: unul vine, altul pleaca si altcineva ramane….Deocamdata, pana cand regulile, indelung practicate, vor cere sa fie schimbate.
Pana la urma acesta este raspunsul: viata este perpetua adaptare, schimbare si alternanta.
Cu alte cuvinte nu ne vom putea plictisi niciodata pentru ca nu avem ragaz. Etapele superioare ale jocului ne prind din urma si ne bat pe umar.
Mada 33 saptamani cu Rares Gabriel
beatrix spune:
salutare la burtici!
Monique_new, Sofimic, Credo, felicitari pt vestile bune de la echo! sper ca toate burticile sa vina cu vesti bune!
Credo, imi pare rau ca trebuie sa faci cezariana! o sa fie totul bine pana la urma ai sa vezi chiar daca acum esti un pic speriata!
si pe mine ma sperie ideea unei cezariene!
Try, eu sper sa te razgandesti si sa mai intri pe la noi! eu iti doresc sarcina fara probleme si nastere usoara!
Mirabelac, Danip, ma iau de mana cu voi vis-a-vis de faza ca avem burticile mici! eu sunt de aceeasi talie cu Pufy si cand vad ce dimensiuni are ea ma apuca plansu'! ma consolez totusi ca la fiecare echo, bebe era in grafic, chiar cu una-doua saptamani mai are! asta conteaza sa fie bebei bine!
Gripo, concediu placut pe Valea Oltului! eu sunt din craiova, casatorita in bistrita si mergem in fiecare an pe valea oltului! de fiecare data ma minunez de cat e de frumos! la fel si valea Jiului! iarna cand e zapada e extraordinar, iar vara esti ca intr-un tunel de ramuri verzi! toamna tarziu este exact atmosfera descrisa de Bacovia! scuze fetelor ca am picat in butoiul cu melancolie!
in rest, noi suntem bine! asteptam 31 iulie sa ajungem la echo si atunci facem si analizele, urina si sange! sper sa fie totul bine!
facem fata cu greu caldurilor! ieri la cumparaturi cred ca am facut o cadere de tensiune ca m-a luat o stare de lesin, tremurat si trasnpiratii in acelasi timp! noroc ca eram cu sotul si m-a dus la raionul de carne si branzeturi la frig! am stat acolo vreo 10 minute pana mi-am revenit! el s-a panicat mai rau ca mine si bineinteles acum am interdictie sa ies din casa pe caldura fara el! oricum, nasaoala senzatie si sper sa nu se mai inatmple!
va pup si o zi excelenta sa aveti,
Beatrix
28+
www.flickr.com/photos/34451846@N00/" target="_blank">Burtica si Bebe