Dementiala ciorba marca "an-k"
Ciorba de telina
1 radacina de telina si frunze: se curata, taie si fierbe langa doua cepe chiar 3, 1 dovlecel. Cand sunt aproape fierte se baga mixeru' si iese o crema buuuna, cu sare si piper. Asaaa... apoi separat se calesc ciupercute (spalate si taiate) in putin ulei de masline, se adauga peste supa crema + ceva smanatna light sau extra light am avut eu, mai da cateva clocote, patrunjel tocat si yummmy.
Reteta oferita de an-k la subiectul "Nou stil de viata". Mi s-a parut prea frumoasa ca sa nu v-o impartasesc si voua. E de vara, racoroasa si slab calorica! Pofta buna!
....acu fug sa-i platesc ankai drepturi de autor!![]()
an-k spune:
ce-mi faci tu mie
. Pofta buna celor care incearca.
Tzuni
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
Arhistefy spune:
Delicioasa reteta
Nici n-am stiut ca sunt asa retete bune la subiectul "Nou stil de viata". Ma duc sa-l citesc
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
an-k spune:
Vaz ca nu se inghesuie multa lume la supica mea, dar e super buna, pe cuvant
!
Tzuni spune:
Eu deja am ras doua oale intregi.
Ca "bonus"
i-am adaugat langa ciupercute si niste pastai de fasole verde. O mananc rece, ca e foarte racoroasa si nu e grasa!
Ank
, stai linistita, ciorba ta are succes, dar lumea sta pitita si mananca! 
Editez: subiectul a fost vizionat de peste 200 de ori!
Tzuni
mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
daniella4 spune:
Facut! Super buna! Eu i-am adaugat si doua oua batute, da-o-ncolo de cura de slabire!
Tzuni spune:
An-k, am uitat sa-ti cer un mic detaliu: legumele le pasezi cu mixerul acolo, in supa in care au fiert, sau le scoti deoparte? Ca io a trebuit sa-mi "renovez" bucataria dupa ce-am intins juma din legume pe peretzi! ![]()
Tzuni
mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
an-k spune:
Ma bucur ca v-a placut supica, maine mai fac o supa dar de data asta o sa combin alte legume, cred ca defapt o fac de rosii![]()

Tzuni, imi pare rau de asa intamplare, dar... tu cu care mixer ai mixat?, eu mixez cu ala cu picior pt creme (supe creme) si nu sare, de data asta le-am pescuit pe doamnele legume din supa si le-am bagat la mini robotzel caci mixerul l-am mutat deja in noua casa, si noroc cu robotzelu pt fi'mea, ca altfel... nu mai faceam nici o crema. Sper ca acu e ok bucataria si nu m-ai 'pomenit' prea tare![]()
noni930 spune:
Supa crema de conopida
750 ml apa
6 pliculete ceai de musetel
1 conopida desfacuta in buchete
125 g ceapa tocata
2 tulpini de telina tocate
1 lingura unt
Sare si piper dupa gust
Se fierbe apa, se adauga ceaiul si se continua fierberea inca 5 minute. Se scot pliculete, presindu-le cu lingura sa iasa lichidul. Se adauga conopida. Se acopera si se fierbe 15 minute sau pina conopida este fiarta. Se scurge conopida si lichidul se pastreaza. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu telina si untul pina cind ceapa devine transparenta. Se adauga intr-un blender cu conopida si o parte din lichidul in care a fost fiarta (initial o cana). Se amesteca pina devine cremos. Apoi se mai poate adauga lichid daca se doreste o supa mai subtire. Se serveste cu crutoane.