in camara, pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ZACUSCA CU CIUPERCI

Ingrediente:

2 vinete mijlocii
3 ardei grasi mari
1 ceapa mare
225 ml suc de rosii
60 ml ulei
200 g ciuperci din conserva
2 foi de dafin
sare si piper
1 lingurita de miere (optional)

Mod de preparare:
Se coc vinetele si ardeii pe aragaz sau in cuptor. Dupa ce s-au copt ardeii, fierbinti se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera (ca sa se curete coaja mai usor). Vinetele se curata si se pun la scurs (cateva ore) pe un fund inclinat la 30–40 de grade sau intr-o strecuratoare.
Se dau prin masina de tocat ardeii si vinetele.
Se curata si se taie cubulete o ceapa mare. Se caleste in 60 ml de ulei pana devine translucida. Se adauga vinetele si ardeii tocati, sucul de rosii (bulionul), sare, piper (boabe) si dafinul.
Daca zacusca nu are lichid suficient in ce sa fiarba se pun 100 ml apa sau zeama de la ciuperci. Se fierb la foc mic 30 minute, avand grija sa amestecati din cand in cand sa nu se arda.
Se adauga si ciupercile taiate dupa preferinta, mai mari sau mai mici, si se mai fierbe 45 de minute. Se gusta si daca este acrisoara se pune o lingurita sau mai multe de miere.
Daca puneti zacusca in borcane, acestea trebuie sterilizate. Zacusca fierbinte se pune in borcane. Acestea se inchid bine si se pun intr-o oala cu un servet curat sau cu hartie pe fund (ca sa nu pocneasca la fiert). Se acopera complet cu apa calda. Se lasa sa se sterilizeze la foc mic cam o ora de cand incepe apa sa fiarba. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ZACUSCA CU DOVLECEL

Ingrediente:
7 kg. gogosari
2 kg. vinete
1 kg. ceapa
un dovlecel (cca 1,5-2 kg)
400 gr. bulion

Mod de Preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Zacusca de conopida



Ingrediente:
1 conopida
3 cepe
2 linguri otet de vin
1 kg rosii sau 3-4 linguri bulion
citeva felii de lamiie
sare
piper
1 bucatica zahar
1 foaie de dafin
cimbru
frunze de patrunjel

Mod de Preparare:
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau bulionul, foaia de dafin, cimbru, sare, piper, zahar, felioarele de lamiie si frunzulitele de patrunjel. Se toarna sosul cald peste conopida scursa de zeama. Se lasa 1-2 ore in acest sos la rece.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ZACUSCA CU PESTE

Ingrediente:

1/2 kg ulei
1- 1/2kg ceapa
1- 1/2kg morcov
3 kg gogosari (sau capia) copti
3 kg rosii (numai sucul
1-1/2 kg peste (poate fi si macrou)
sare, mirodenii

Mod de Preparare:
In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa care se adauga gogosarii copti curatati si dati prin masina, pestele fiert dezosat si dat prin masina si in final sucul de la cele 3 kg de rosii(se poate inlocui cu un borcan de 300g de bulion). Se condimenteaza dupa gust cu sare si mirodenii si se scade pana se ridica uleiul. Se pune in borcane si se sterilizeaza.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Zacusca cu vinete

3 kg vinete curatate si stoarse bine
8 kg gogosari intregi
3 kg ceapa curatata
1.5 l bulion
2 l ulei
2 foi de dafin
piper
sare dupa gust

Vinetele tocate se amesteca cu 0.5 l ulei si se pune la foc mic pana iese uleiul la suprafata.

Gogosarii se spala, curata si se dau prin masina de carne apoi se amesteca cu 0.5 l ulei si se pun la foc pana scade bine toate zeama lasata de gogosari.

Ceapa se trece prin masina de carne, se amesteca cu 0.5 l ulei si se pune la foc mic pana iese uleiul la suprafata.

Apoi se amesteca toate 3 + bulionul + 0.5 l ulei, 2 foi de dafin, sare si piper. Se tin la foc mic. Cand da sa iasa uleiul la suprafata se pune in borcane fierbiti, se capseaza si se pune la dunstului intre paturi, perne, etc, pana se racesc bine.

Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ardei umpluti cu zarzavat

Se aleg ardei grasi frumosi, se spala, se taie in jurul cotorului, inlaturandu-l, si se face o intepatura cu furculita in varful ardeiului. Se taie ca fideaua varza alba, cativa morcovi, telina, patrunjel si cativa catei de usturoi. Se freaca totul bine cu sare si se umplu ardeii indesand bine. Se aseaza in borcan si se toarna deasupra apa fiarta cu sare si otet (rece). La 2 l apa se pune un pahar de otet de 9 grade si sarea trebuincioasa.
Se leaga borcanul cu celofan si se pastreaza la loc racoros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Cunoasteti cumva o reteta de ardei kapia copti si pusi la borcan dar fara otet mult?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

vezi ca este reteta cu cateva pagini in urma data de didialex
deci coci ardeii ii cureti de coaja si samburi si faci o marinata din otet apa si sare care sa-ti placa tie la gust si ii pui in borcane cu marinata asta si sterilizezi borcanele

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

quote:
Originally posted by mcm

Cunoasteti cumva o reteta de ardei kapia copti si pusi la borcan dar fara otet mult?

Cristina



Eu coc ardei capia, ii curat de seminte, il las sa se scurga apoi ii pun in pungute la congelator. Sunt foarte gustosi

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

quote:
Originally posted by bubu05

Azi am facut Zacusca:

Ingrediente:
- pt. 10 borcanele de 400g aveti nevoie:
-2 kg de vinete coapte, 2 kg de gogosari copti, 2 kg de ardei capia sau gras rosu copti, 1 kg de ceapa, 1/2 kg de morcov, 1/2 l ulei, un borcan de bulion de 800g, 2 borcane cu ciuperci intregi, sare si piper dupa gust, foi de dafin.

Mod de preparare: Ceapa se taie cubulete mici si se inabuseste in ulei, apoi se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si se lasa sa se inmoaie si sa scada. Se adauga gogsarul si ardeiul copt taiate cubulete mici, apoi vinetele tocate mic si se amesteca bine. Se adauga bulionul, condimentele si se baga la cuptor la foc mic, amestecand din cand in cand in oala. Se adauga si ciupercile taiate dupa preferinta(cubulete sau feliute), scurse de zeama. Cand a mai scazut compozitia si este fiarta bine se scoate din cuptor, se pune in borcane, se inchid repede cat sunt fierbinti, apoi se aseaza pe tava de la cuptor si se mai lasa vreo 15 min in cuptor. Se stinge focul si se lasa in cuptor pana se racesc.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz



Draga mea Oana zi-mi ...ciupercile pot sa le pun dn acelea de conserva ? sau ai pus cumparate>?

IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput