Merita sa imi iau friteuza ? De care ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by michelle7

In ceea ce priveste legumele congelata s-a demonstrat ca , pentru ca sunt culese exact in sezon si sunt congelate de obicei in aceeasi zi au mult mai multe vitamine ( vitaminele se distrug usor la caldura nu la frig) decat are o leguma care a fost culeasa cu 1 saptamana inainte sa ajunga in oala.
Mancarea chinezeasca se bazeaza pe gatitul partial al legumelor deci vitaminele nu se distrug in totalitate. Singura chestie discutabila sunt diversele sosuri pe care le folosesc ei dar cantitatea de sos pe care o adauga ei in mancare e neglijabila zic eu.
Cartofii prajiti in ulei sau McDonalds-ul sunt mult mai nocivi ca si chinezariile. De altfel cred ca chinezii sunt una dintre natiile cu cele mai putine cazuri de cancer sau bolicardio-vasculare. De colesterol marit sau diabet nu mai zic, cred ca nici nu stiu ce-s alea
si cred ca asta se datoreaza faptului ca bucataria lor se bazeaza pe ceea ce recomanda nutritionistii moderni - cate putin din fiecare grupa alimentara.
Ei nu folosesc cartofii sau branzeturi in alimentatie , iar cantitatea de carne din meniul zilnic e maxim 25 % fatza de prostul obicei romanesc ( sau american ) de a consuma in special carne la masa, chiar si la micul dejun


Michelle




Despre legumele congelate acelasi lucru il stiu si eu si de aceea nu evit sa folosesc, iar cartofii prajiti contin acrilamida, o substanta cancerigena,iar din motivul asta mancam extrem de rar.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by michelle7

Anastroe da , pui chiftelele in tava unsa si le faci la foc mediu. daca vrei crusta pornesti broilerul vreo 2-3 minute la final. Eu fac chiftele vegetariene asa, pt ca noi nu gatim cu porc sau vita nu stiu cum ies chiftelele de carne dar stiu ca metoda e aceesi .
In ceea ce priveste legumele congelata s-a demonstrat ca , pentru ca sunt culese exact in sezon si sunt congelate de obicei in aceeasi zi au mult mai multe vitamine ( vitaminele se distrug usor la caldura nu la frig) decat are o leguma care a fost culeasa cu 1 saptamana inainte sa ajunga in oala.
Mancarea chinezeasca se bazeaza pe gatitul partial al legumelor deci vitaminele nu se distrug in totalitate. Singura chestie discutabila sunt diversele sosuri pe care le folosesc ei dar cantitatea de sos pe care o adauga ei in mancare e neglijabila zic eu.
Cartofii prajiti in ulei sau McDonalds-ul sunt mult mai nocivi ca si chinezariile. De altfel cred ca chinezii sunt una dintre natiile cu cele mai putine cazuri de cancer sau bolicardio-vasculare. De colesterol marit sau diabet nu mai zic, cred ca nici nu stiu ce-s alea
si cred ca asta se datoreaza faptului ca bucataria lor se bazeaza pe ceea ce recomanda nutritionistii moderni - cate putin din fiecare grupa alimentara.
Ei nu folosesc cartofii sau branzeturi in alimentatie , iar cantitatea de carne din meniul zilnic e maxim 25 % fatza de prostul obicei romanesc ( sau american ) de a consuma in special carne la masa, chiar si la micul dejun


Michelle




mersi Michelle,

si eu fac chiftelele cu multe legume si oua, si ceva carne de porc, deci ar trebui sa iasa bune la cuptor; il plus scap si de mirosul din casa;

din pacate e foarte greu (pentru mine cel putin) sa-mi schimb obiceiurile; recunosc ca ma ridic flaminda de la micul dejun de cite ori suntem prin vacante la un B&B; uit ce socata am fost prima data cind am vazut pe masa numai fructe croissante si alte chestii dulci, in locul salamurilor, brinzetelor si omletelor obisnuite acasa si prin Europa. in legatura cu legumele congelate nu te contrazic pentru ca nu mai retin sursele mele din care stiam ca-si pierd totusi din calitati prin congelare, dar...revin eu:)))))

http://community.webshots.com/user/vara2006photos

Mergi la inceput