Bebelusi insomniaci

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Galendil spune:

Salutare mamicilor nedormite. Sper sa mai intereseze pe cineva subiectul asta. Am o fetita de 8 luni juma si de cand s-a nascut nu a dormit cum trebuie. La inceput e normal, doar e partea cu alaptarea. Dar speranta ca vine diversificarea si o sa doarma, face 6 luni si gata, e mare, doarme sigur...etc... nu a mers. Am respectat de la inceput un ritual strict. Baie, papa, nani. Seara de seara la aceeasi ora. Mananca foarte bine ziua. Masa de seara e consistenta. O culc nu foarte tarziu, la 8, in patutul ei, iar eu intr-un pat tot la ea in camera ca sa pot actiona fara sa strabat casa noaptea. Asa ca... Ce-i prost e ca vrea suzeta, dar am inteles-o, la mine a secat izvorul dupa 2 luni. La inceput se trezea de n-spe ori ca sa ii dau suzeta, acum se trezeste smiorcaindu-se si zvarcolindu-se de parca o pisca furnicile. E tot timpul super energica, da din picioare, se agita.
Nu merge chestia cu las-o sa planga, Diana se mataie un pic, pe urma e pe burta, in genunchi si hop! in picioare.Cum sa mai adoarma la loc singura in conditiile astea? Uite, azi-noapte am luat-o si in brate, unde facea la fel, se rasucea, se zbatea, arunca picioarele in sus, se plangacea si suzeta era la fel de utila ca o palma peste ceafa. Ziua doarme vreo 2 ore adunate la un loc, dar noaptea incepe show-ul. Si culmea! adoarme singura, rapid si fara probleme. Nu inteleg. Deja reactionez ca omul cavernelor, urlu la ea "taci, nu te mai suport, poti sa tipi pana nu mai poti ca nu vin la tine!" ... sotul mi-a spus ca ii era frica sa iasa din camera ca sa nu il bat Am zis ca o sedez, ii bag votca in biberon sau diazepam Cand aud de copii care dorm neintorsi pana dimineata innebunesc. Dupa o noapte ca asta cu sculat la 5 dimineata, tot ce mai vreau e sa imi plang de mila intr-un colt. Solutii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Da, si mi imi vine sa imi plang de mila cand aud de copii care dorm toata noaptea...si asta de pe la 6 saptamani.
Fata cea mare a fost FFF DIFICILA, toata ziua papa si urla, dormea doar afara, la plimbare, evident, in carucior in mers. Daca ma opream se scula si incepea circul. Noaptea abia adormea, pe la 1 noaptea, la noi in pat, apoi o duceam pe brate la ea in camera. Se scula de 2, 3 ori pe noapte, papa tzitzi si cateodata se culca la loc, altadata....incepea joace care tine vreo ora, doua. Abia la 1 an am reusit sa o fac sa nu se mai scoale noaptea. Cum? Lasand-o sa planga vreo 3 nopti. Mai intai il trimiteam pe tati la ea (ea ma vroia pe mine, ca eu eram cu tztzi), urla cand il vedea pe ta/su. Dupa aia nu s-amai dus nici el. In 3 yile...nu ma asteptam....nu s/a mai treyit. Noi mai incercasem sa o lasam sa planga, dar nu mersese, se criza tot mai rau. La 1an insa a mers. 6 luni a dormit dupa aia foarte bine. La 1 an jumate s-a prins ca poate veni la noi in pat (nu mai dormea de la 9 luni in pat cu gratii, deci se putea da jos din pat foarte bine singurica) si a tinut/o asa pana la 3 ani (noapte de nopate la 2, 3 noaptea era la noi ) Am incercat sa o duc la ea in camera, sa ii spun ca daca nu doarme la ea ne jucam....dupa ce 2 nopti m/am jucat de la 3 la 5 dimineata, dupa care tot in patul nostru sfarse...am clacat. AM lasat/o sa vina si cu asta basta. La 3 ani am reusit dupa ce a facut o boroboatza sa ma supar in seara aia pe ea, sa nu ii mai spun povestea si sa nu mai stau cu ea pana adoarme (fiindca trebuia sa stau cate 45 de minute pana adormea, ca daca ma prindea ca plec inainte...jale mare) si i-am spus ca nu o vom mai primi la noi in pat. CULMEA...a mers. A venit evident la 2 la noi, am dus-s suparata la loc, i-am adus aminte de boroboatza. A doua noapte a venit tot asa, am dus-o de vreo 3 ori inapoi si...GATA! Nici acum nu imi vine sa cred ca am scapat. Acum are apropae 4 ani si doarme perfect. Baita, citim poveste, dupa care stingem lumina, noapte buna, pupic, ies din camer, inchid usa si ............somn pana dimineata. De vreo 4 luni am scapat si se pampersul de noapte, se scoala dim singura si face la olita de langa pat.
Eeeeeeeeeee, dar cea mica....care are 5 luni...are grija sa imi faca noptile albe. Desi ziua e cumpintzica si, de felul ei, e o persoana calma, nu ca sora-sa...agitata, totusi, noaptea se scoala de 10 ori! De vreo 3, 4 ori ii dau sa suga, de vreo 3 ori ii bag suzeta (nu o vrea mereu), iar de vreo 3 ori trebuie sa o mangai Am avut si nopti in care s-a trezit la 10 minute vreo 3, 4ore. Cand era mica mica dormea mai bine, dar asta nu a tinut/o decat vreo 2 luni.
Si eu sunt chiauna, nu stiu ce sa mai fac, decat sa astept sa treaca timpul. Are cate/o noapte cand doarme mai bine (doar 4 sculari), dar nu am depistat cauza. O am insa pe cea mare in fata si sper...ca in 2, 3 ani sa DORM si eu!

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput

Hmm, ma regasesc in ceea ce ai scris tu Cucuoancea. Sculatul de x ori ca sa ii dau suzeta (mai bine i-o dau si adoarme imediat la loc decat sa lupt sa nu o mai foloseasca si sa stam ca huhurezii si eu si vecinii), desi se pare ca acum nici asta nu o mai linisteste. Tocmai am fost si i-am luat calgel, sper sa foloseasca la ceva. Tot ce nu merge - toane, mofturi, plans aiurea si somn intrerupt - zic ca e de la dinti, ca tot iese cate unul, cate unul. Cred ca si daca ploua afara tot pe dinti dau vina. Acusi-acusi vine ora de nani si mi-e o groaza!! Am facut o pauza cu sacul de dormit, am zis ca ar deranja-o el cu ceva, dar o sa-l folosesc iar, poate o mai tine la orizontala (desi ultima oara plecase in expeditie prin pat cu tot cu sac, ca viermisorul). Deja se cer masuri extreme... poate lanturi? Lasand gluma la o parte, din cate am citit pe aici se pare ca tre sa ma inarmez cu rabdare si sa sper ca intr-un an...2...3... o sa apuc sa dorm o noapte linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluiAlek spune:

Buna mamici!!
Am avut si noi aceeasi experientza cu Alek incepind de pe la 4-5 luni.Plingea ore in sir ,doctorii dadeau vina pe colici...
Dar intr-un tirziu am descoperit ca de fapt era alergic la lapte si de la asta ii se tragea micutzului .
Cred ca il durea burta ,si avind si reflux esofagian va dati seama...
Acum la 2,5 ani se mai trezeste din cind in cind dar fara mult tam-tam dar a ramas cu o gastrita cronica din cauza asta .
Deci, copii nu pling degeaba ceva ii deranjeaza,si din pacate nu ne pot spune decit prin plinsete.Ajunsesem sa dorm cu el in bratze,pe piept numai asa se mai calma putin..

Mergi la inceput

Am avut o victorie azi-noapte! Nu totala, dar... S-a trezit doar de 2 ori, o data pt. suzeta, o data ca se rasucise pe burta si nu poate dormi asa (pe burta e doar preludiul de la ridicat in picioare). La 5.30 a mancat si s-a culcat iar pana la 7. Asadar ce a mers? Cred ca faptul ca i-am scos sucul de fructe (bea 100-150 ml de morcov+portocala+kiwi pe zi) si fructele de dupa-amiaza, dandu-i doar mar copt cu iaurt (oricum nu i-a placut). A baut doar ceai ieri, i-am dat calgel inainte de culcare si am bagat-o iar in sacul de dormit. Daca continua sa doarma bine, se pare ca atata suc proaspat o deranja la burtica si asta era problema. Nu m-as fi gandit daca nu vedeam scris pe forum, asa ca multumesc mamicilor. Da Doamne sa tina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Oare mai functioneaza subiectul?

Iata-ma din nou, dupa 3 ani. Tony e mare, are 4 ani acum. Inca se trezeste noaptea uneori, ca viseaza, "teroarea nocturna" dar in rest e muuuuult mai bine. In schimb am fost nebuna destul sa fac si al doilea copil. A aparut boieroauca, are 3 luni si ma mananca la fel ca si frate-sau. Nu am mai dormit de o saptamana.

Se pare ca e genetic.Fac copii zapaciti si insomniaci. Am sperat atat de mult ca va fi altfel ca era cumintica de la 1 luna la 3 luni. Cam 2 treziri pe noapte. Dupa botez s-a schimbat treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Cuscra, uite de ce nu i-am facut io frate atomicei, nu m-ar mai tzine balamalele...oare cand o sa dormim si noi o noapte intreaga?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

scuze ca dau buzna dar vreau sa va rog ceva oameni buni .

Ajutati un baietel pe nume Mihaita, bolnav de autism,il gasiti la "Discutii generale"...."VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! "

s a inceput o campanie pt mihaita, parintii lui nu mai au fonduri decat pana in luna august la jumate, va rog din suflet , din inima sa il ajutati.
Stiti ce inseamana Autism, acest copil are sanse reale de recuperare, va rog sa fiti alaturi de el.Va roaga o mama care are un copil cu tetraparaza.
Multumesc!

poze Alex

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139932- Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"

Mergi la inceput