Wrap in Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Ioana, ma abonez si io la wrapu' cela (deshi Dara nu se mai omoara asha dupa stat in bratze, cred ca mi-ar prinde, totusi, bine, unul). Cam pe cand te apuci de treaba?
La bb 2, il voi purta inca de la nashtere. Abia astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
Initial creeata de inaioana

Pe de alta parte eu am mainile libere, pot sa stau pe forum si sa scriu cu amandoua in timp ce, de exemplu, alaptez, sa mai toc o ceapa..etc...
Copilul n-are colici, nu urla, papa, doarme si creste!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

da, si mai ai timp si de lecturi
cu un asemenea copil practic viata mamei merge inainte
puteam sa-l ducem oriunde cata vreme era legat de mine si cand a devenit mai mare de tata nu facea nici psss
l-am dus pana si pe munte la 7 luni, intr-un rucsac catarat pe spatele lui tat-sau, a trebuit sa traversam pereti stancosi si-n plan orizontal si vertical sub noi prapastia, iar el privea doar.
in pauze ii dadeam san
de aia spuneam, un copil e capabil sa mearga si pe luna, calm, relaxat doar s-o stie pe mama acolo. iar acest wrap da posibilitate copiilor de a sta langa mama, mama putand sa-si continue activitatile.
vorbeai de civilizatiile din orient, africa
acele mame isi i-au copiii peste tot, chiar si pe orezarii, campuri
cand gatesc, cand mananca, cand se distreaza
iar acesti copii nu plang niciodata sau aproape niciodata.
este un fapt observabil liber, dar pentru cei care au interes si pentru date concrete las acest link
http://www.portareipiccoli.it/trial_hunziker.htm

nici unul din acesti copii nu manifesta colici, dureri de dinti, febra legate de cresterea dintilor, insomnii, nu sunt maraiti
spuneai de pozitia copiilor in wrap, este una fiziologica
se recomanda in mod deosebi purtarea copiilor in cazul displaziei de sold, in cazul copiilor prematuri si-a celor afectati de sindromul down

al meu cand era mic era un copil extrem de relaxat, n-a facut colici, nu stiam niciodata cand ii cresc dintii, nu mi-a facut febra, diaree, constipatii...
practic noi primul termometru in casa l-am cumparat pe la 7-8 luni cand mi-a facut un colpo di calore (un fel de insoloatie fara soare) blocati fiind in autostrada mai bine de 2 ore pe o vreme caniculara
in casa nu avem nici macar banalul paracetamol sau alte siropele pentru calmatul copiilor, pentru pofte de mancare, etc.
si sunt convinsa ca e si din cauza ca a fost un copil purtat pana cand a manifestat dorinta sa se deplaseze singur
acum imi adormise la san (s-a trezit c-a sunatat tel), in brate, nu mai folosesc fasa pentru ca-l port/tin extrem de rar, cand trebuie sa traversam zone periculoase in oras, cand trebuie culcat, etc.
cand traverseaza vreo frustrare si are nevoie de imbratisarea mamei
s-a trezit cu totul, s-a impins din bratele mele sa plece
tre sa inchid, profit ca se joaca cu brrrum, brrrum ca sa aspir
oricum pentru noi purtatut s-a dovedit solutia magica la toate (sau aproape toate:-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

..........o intrebare....cat de lunga trebuie sa fie bucata de material???

Just..... Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

depinde de fasa, iar fasa depinde de pozitia in care se vrea portat bb
iti las aici un link
spune-mi care pozitie crezi ca e adaptabila voua si-ti traduc explicatiile
http://larbreabebes.it.free.fr/p_schemariassuntivo.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Inaioana, super subiectul!!! Eu dupa ce am folosit ceva asemanator (croit de bunica mea) am aflat de existenta wrap-ului patentat.
Nici eu nu am putut folosi marsupiul pt ca ma durea coloana, si David era foarte mare si greu...

Avantajul cel mare pe care i l-am atribuit a fost apropierea de tati, si faptul ca si tati a putut experimenta un fel de "sarcina postnatala" !!! (ca sa nu mai spun ce bine ii statea cand aspira sau ducea gunoiul cu bebe in brate)

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Oki am inteles.....intre 2 m si 3, 60

Just..... Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Inaioana, eu am purtat-o in brate f mult pe fetita mea cand era mica. La urmatorul o sa dau si eu comanda la tine (daca mai faci pana atunci) de un wrap din asta......mi se pare f util. Nu am putut sa o duc pe Elisa in marsupiu deloc, nu statea comod, o data mi-a vomitat in brate si era si iarna pt ca era prea strans legata.
Eu iti citesc postarile cu mult interes (am folosit vaselina la sfatul tau, in loc de crema pt bebe si acum are pielea fina desi avea obrajorii f asprii), asta asa offtopic.
Sa cresteti mari si sanatosi. Ai o familie f frumoasa. Nu iti e greu cu doi copilasi asa micuti?

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Maria, wrapul meu are 5m si se poate folosi pt orice pozitie.

Revin cu alte rasp, acus' tre sa fug putin.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Intru si eu ca sa mai zic...ce? cand te gandesti ca e doar o bucata de panza, totul atat de rudimentar si atat de aproape de origini...Ma intreb de s-o fi pierdut aceasta practica? Dar nu-i bai, vad ca se revine la ea ceea ce e bine atat pt. mami cat si pt. bebe.
Oricum, pe langa faptul ca pot da cu aspiratorul, sa ma uit la tv, sa citesc ceva (nu ca as face-o dar zic asa ) si etc, cel mai mare avantaj este ca nu te doare spatele. Ma rog cel mai mare avantaj dpdv al confortului.
Mie imi place, lui ii place, ai sa vedem ce iese de aici .
Ioana multumesc!

Cea de-a doua prietena .

[poze carmina
intalnire burtici

Varsta lui Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Ce fel de material se foloseste? Banuiesc ca trebuie sa fie unul foarte rezistent, nu?

Mergi la inceput