Absente atipice

Absente atipice | Autor: amai

Link direct la acest mesaj

Fetita mea in virsta de 7 ani a fost diagnosticata cu absente atipice... as vrea sa stiu mai multe ... ma intereseaza daca aveti cunostinta de copii cu acelasi diagnostic, tratament etc..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Poate ne dai mai multe detalii. Aceasta sintagma "absente atipice" ca si diagnostic fara o alta precizare este incomplet.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamu spune:

Cum se comporta exact fetita ta de i-a fost pus acest diagnostic?
BAietelul meu a inceput sa aiba ceva ce semana cu absente atipice
incepand cu 6 luni - mai exact de uita in gol si nu puteai sa iei contactul cu el decat dupa 10-15 secunde. Starea asta mai era dublata si de ceva care aducea a spasme, frisoane - cand si cand.
Evident ca am intrat in panica.
Diagnosticul de "atipical absence" mi-a fost pus prin telefon. Adica am vorbit cu un medic foarte bun (roman) care e in State. Dupa descrierea amanuntita, mi-a zis de cidatenia asta. Vestea buna este ca in timp se rezolva de la sine. Adica cica copilul o sa depaseasca asfel de stari. Nu mai tin minte ce mi-a zis ca favorizeaza aparitia unor astfel de stari dar poti gasi pe Internet.
Oricum, considerand ca am avut un diagnostic telefonic, nu pretind ca a fost cel corect si de aceea te rog mult sa-mi spui simptomele fetitei tale si ce ti-a zis doctorul ca inseamna exact problema asta.
La noi, intr-adevar, apare mult mai rar acum (are aproape 1 an jumate).
In priviinta spasmelor care dublau stare asta ( de obicei lucrau in echipa, adica il vedeam uitandu-se in gol si pierzind contactul dupa care eram sigura ca urmeaza un frison - si urma) am consulat un medic psihiatru care mi le-a denumit "spasme de inviorare". Oricum m-a linistit cum ca nu este epilepsie- ca eu deja facusem tot felul de scenarii oribile. Cu absentele, mi-a zis sa incerc sa-l filmez. Dar taman bine ca dupa ce am fost la doctor a inceput sa faca mult mai rar si nu prea am mai avut ce filma.
Cam asta este experienta noastra. Dar sunt foarte interesata sa aud si de la alte mamici pareri si opinii.
Sanatate multa fetitei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

A fost o periada cind n-am dat importanta anumitor chestii, dar acum nu stiu ce sa zic...
Acum vreo 6-7luni am fost cu ea la un control ORL pentru ca aveam senzatia ca nu aude ; doctorul mi-a spus ca nu are nimic, ca se face ca nu aude; are momente cind trebuie sa o strig de citeva ori pina reactioneaza; se intapla sa aibe acea privire in gol si dureaza citeva secunde pina revine la realitate. Urmeaza sa mearga la scoala in toamna si ma ingrijoreaza faptul ca pina si educatoarele mi-au spus ca este visatoare si iti ia ceva timp pina reactioneaza .
Cam asta i-am spus si dr neuropsiholg si mi-a spus ca s-ar putea sa aiba "absente" ; i-am facut un EEG si neuropsihologul a confirmat, in baza EEG-ului, ca are aceste absente. Spunea ca practic nu receptioneaza in momentele respective. Mi-a dat tratament cu Deparkine- tratament recomandat pentru epilepsie.
Altfel , s-ar putea spune si despre alti copii ca sunt plingaciosi si incapatinati, dar la ea asta s-a observat in citeva minute petrecute la neuro.
Doctorul presupune ca, cauza acestor absente ar fi o gelozie ascunsa (mai am o fetita mai mica). Mi-a recomandat sa vorbesc si cu un psiholog ; urmeaza sa merg in curind.
Sincera sa fiu mi-e teama ca tratamentul sa nu fie prea puternic si sa nu-i faca mai rau.
Daca e sa ma iau numai dupa simptome cred ca multi copii s-ar putae declara cu absente dar, faptul ca ceva totusi e in neregula la EEG m-a pus pe ginduri.

mamu i-ai faut EEG baietelului tau? cam cit de des ti se para ca are aceste absente?

Pina una alta n-am mai lasat-o sa se uite la TV sau la calculator , ca am citit pe internet ca schimbarile bruste si rapide de intensitate luminoasa pot declansa crizele de epilepsie si din cite am inteles (tot de pe internet) absentele astea ar fi tot o forma de epilepsie (usoara cei drept)
Sunt curioasa cum "se vad" aceste absente pe EEG si daca pot aparea si atunci cind copilul este perfect sanatos, dar este obosit in momentul in care se face EEG-ul sau depinde de starea din momentul respectiv , nervozitate etc
Toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ara_kis spune:

Pe pagina web a Asociatiei Nationale a Bolnavilor de Epilepsie din Romania (cauta dupa ANBER pe google- nu stiu daca e voie sa dau linkul) exista la "Resurse video" mici filmulete despre tipurile crizelor. Absentele sau petit mal sunt cele mai usoare forme, putand fi confundate cu momente de visare sau neatentie. Oricum o va ajuta atat tratamentul cat si un psiholog.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

Multumesc mult ara_kis ; m-am uitat pe filmulet; privirea e aceeasi; totusi, inca n-am remarcat la fetita mea sa se opreasca din ceea ce face in momentul in care are privirea respectiva; de fapt ma refer la cazul in care se afla in mers ; continua sa mearga , dar daca o intrebi ceva, zici ca nu aude ! initial am zis ca se face ca nu aude ...
Dr mi-a spus ca se poate trata in aproximativ 1-2ani. Eu cred ca este important sa descoperim si cauza reala, ca daca nu , nu stiu daca nu poate sa revina.
Sunt curioasa in ce masura absentele acestea pot influenta dezvoltarea copilului si daca sunt in strinsa legatura cu intelectul acestuia .
Sper sa ma lamuresc...

Toate cela bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Aceste "absente" pot fi un inceput de epilepsie... Adica faptul ca se uita in gol si nu vorbeste. Pot dura de la cateva secunde pana la 1 minut. Cazul pe care il cunosc eu a facut asa ceva dupa apartia menstruatiei (la inceput doar cand era perioada tezelor, etc) cand era un nivel de stres sau oboseala mai mare. Apoi, dupa cativa ani buni au inceput sa creasca ca nr. dar pe atunci doctorii au spus ca e lipsa de minerale, magneziu, etc.
Abia cand a facut crize "tipice" de epilepsie s-a descoperit ca asta era. Fiind un copil sanatos, nu s-a pus problema pana atunci.
Deci, mare atentie !!!!
Iar asociatia nationala de epilepsie are ca "sef" un tip foarte "neplacut".... nu parea deloc OK.

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamu spune:

Amai, multumesc foarte mult pentru precizari.
In urma celor citite sunt din nou foarte ingrijorata si ma gandesc sa-l filmez. Inca nu i-am facut EKG. Il mai urmaresc.
Sanatate multa fetitei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Mamu, trebuie sa-i faci neaparat EEG-ul, este f important.Si mai sint si alte analize care trebuiesc facute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vly spune:

Si fetita mea de 9 ani a fost diagnosticata cu epilepsie absente. Neuorlogul la care am fost mi-a spus ca e 100% vindecabila, daca respecta urmatoarele:
- un tratament de 2 ani cu Deparkine + Silimarina (pt a contacara evectele acidului valproic)
- abtinere de la ciocolata, coca-cola, etc
- max 1/2 ora pe zi TV sau calculator
- trebuie ferita de caldura, mai ales de expunere directa la soare, si oboseala
Am citit undeva pe NET ca "absentele (petit mal)" sunt in 60% din cazuri trecatoare si fara tratament, dar in 40% se transforma in grand mal, mai ales dupa aparitia menstruatiei.

Sanatate sa fie, ca-i mai buna decat orice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

quote:
Originally posted by vly

Si fetita mea de 9 ani a fost diagnosticata cu epilepsie absente. Neuorlogul la care am fost mi-a spus ca e 100% vindecabila, daca respecta urmatoarele:
- un tratament de 2 ani cu Deparkine + Silimarina (pt a contacara evectele acidului valproic)
- abtinere de la ciocolata, coca-cola, etc
- max 1/2 ora pe zi TV sau calculator
- trebuie ferita de caldura, mai ales de expunere directa la soare, si oboseala
Am citit undeva pe NET ca "absentele (petit mal)" sunt in 60% din cazuri trecatoare si fara tratament, dar in 40% se transforma in grand mal, mai ales dupa aparitia menstruatiei.

Sanatate sa fie, ca-i mai buna decat orice!

Ti-a spus si de ce nu trebuie sa o lasi la tv /calculator?Pentru ca exista o explicatie pentru asta.Nu conteaza cit sta la tv ci ce se poate intimpla atunci cind se uita.

Mergi la inceput