Astenospermie - exista tratament?
![](images/user_woman.png)
Sotul meu a fost diagnosticat cu astenospermie. Exista un tratament sau se poate face ca sa le creasca mobilitatea? Am citit o gramada de topic-uri, dar nu am gasit raspuns. Mentionez ca bea rar, dar fumeaza destul de mult.
Multumesc de ajutor,
Silvia.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alexia28 spune:
Buna Silvia,
Si noi ne confruntam cu aceeasi problema astenospermie - fumat, sotul meu fumeaza foarte mult. Mi-e teama ca degeaba face tratament naturist daca fumeaza atat de mult. Pt mobilitate foarte buna este branca ursului care se gaseste sub forma de tinctura si capsule. Tinctura este mai buna. Napraznicul este la fel de bun, se gaseste sub forma de capsule, capsule de apilarnil cu propolis si polen.
Bafta multa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
uic9999 spune:
Multumesc mult, m-ai luminat pe jumatate. Unde le gasesc, la plafar, la farmacie?
Sa fie cu noroc si la voi! Ma gandesc ca poate il conving sa se lase, cu ocazia asta...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alexia28 spune:
Se gasesc la plafar.
Ar fi bine sa-l convingi macar sa fumeze mai putin, si tot e ceva.
melutzica spune:
Buna silvia
Si noi tot ci aceeasi problema ne confruntam numai ca la sotul meu si nr este redus nu numai motilitatea;in plus sotul meu nu bea ,nu fumeaza nu consuma nici cafea,numai ca are un servici stresant si ff obositor.Eu ii dau branca ursului capsule ,cate 3-4 pe zi si comprimate de vitamina E forte.De asemenea am grija sa-i ofer o alimantatie cat mai bogata in vitamine cu multe fructe si legume. Inainte a luat si padutin(kalikreina)insa nu a ajutata la nimic.
Mult noroc si numai bine.
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos
nusy spune:
Melutzica: in cazul in care nu stii, sa ai mare grija cu vit.E. Nu se administreaza mai mult de 10 zile pe luna.Luata in cantitate mare,are efect invers, duce la oligospermie severa.
uic9999: pentru cresterea mobilitatii spermatozoizilor se iau :Zn, vit.C, coenzima Q10, panaxginseng,napraznic,tinctura de BU.Astea sunt general valabile.Trebuie ,insa,gasita cauza si in functie de ea,luate masurile care se impun(eliminat stres,radiatii,tutun).
Nusy
orchis spune:
Silvia in primul rand ar trebui sa iti convingi sotul ca ar fi mai bine daca ar renunta la viciu. Stiu ca e foarte greu (deh, am trecut si eu prin asta) insa ar fi primul pas important. Apoi, cum a spus si Nusy, trebuie gasita cauza (daca e vreuna). Ar trebui consultat un urolog. Tratamente naturiste sunt, insa trebuie sa stii exact pentru ce...
Te pup,
orchis
aurelia77 spune:
Buna dragele mele,
Imi permit sa va spun asa pentru ca va consider niste prietene exceptionale chiart daca momentan doar virtual.
Eu vreau sa va spun ca m-ati uimit inca o data prin promtitudinea si dorinta voastra deosebita de a ajuta pe oricine are nevoie.
Eu ce sa va mai spun despre mine.Desi nu am ajuns la dr.Soare am facut inca o inseminare luna aceasta.Scor 18 mil A+B.S-a mai imbunatatit putin spermograma.Dar a trecut numai o luna de la tartamentul cu antibiotice pe care l-a luat 2 saptamani.Intre timp i-am dat si branca ursului si Bio seleniu cu ZN.Dar maine mergem la urolog la Calomfirescu Nicolae care este presedintele asociatiei deandrologie.Deci este si androlog .O sa va spun maine seara ce am facut.
Sunt foarte nerabdatoare.
Va pup din tot sufletul meu si sa de-a Dumnezeu sa ajungeti cat mai repede sa va impliniti visul de a avea un copil.
Uic si noi avem aceeasi problema si sotul meu este fumator si are un serviciu stresant.Analizale hormonale le-ai facut?Si eventual o spermocultura.
Nusy ,Orchis,Melutzica va pup dulce si bafta in tot ce intreprindeti.
melutzica spune:
nusy,mersi de raspuns;vezi asta nu stiam;gata de azi nu-i mai dau vitamine E ci numai seleniu si zinc.
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos
orchis spune:
Aurelia asa este, trebuiesc facute si analize hormonale (FSH, LH, prolactina si testosteronul, cel putin). In functie de rezultate faci tratamentul!
Aurelia multa bafta si tie!!
Va pup,
orchis
Mishulina spune:
Ne-am confruntat si noi cu problema asta. Sotul meu nu bea,nu fumeaza dar e foarte, foarte stresat si obosit. De aceea ne-am trezit la spermograma cu o mobilitate de 30% (deci astenospermie moderata) cu toate ca ceilalti parametri (inclusiv numarul) au fost buni spre foarte buni.....
Un reputat medic din Bucuresti ne-a dat urmatoarea schema de tratament: "Potent Pover" (un preparat naturist ce contine planta Tribulus Terestris),Zn,Acid folic la care am adaugat Maca si vitamina E.
De stres nu am reusit sa scapam,desi ar fi fost un "remediu" foarte indicat....
De asemenea am inteles ca e eficienta ptr mobilitate si Branca ursului,de care au zis fetele mai sus!
Succes...si sa auzim de bine!
Ina