se trezeste plangand in hohote
Raspunsuri - Pagina 2

mihaela_80 spune:
multumesc pentru raspunsuri. dintisori are doi, a plans pana i-au iesit, acum nu par sa o mai supere. la cei de sus nu se vede inca nimic.
deocamdata nu mai saliveaza abundent, nu mai incearca sa muste orice, deci cred ca nu sunt dintii de vina. doctorita de familie mi-a zis ca asta e, si o sa treaca (cred ca are cumva senzatia ca exagerez, de asta nu se impacienteaza).
cu mancarea nu stiu ce sa spun...dieta ei e destul de restransa, pentru ca accepta destul de putine alimente, iar eu nu o fortez, nici nu o pacalesc amestecandu-i ceva ce nu-i place in ceva ce ii place. in plus, cand o doare burta (a plans multe luni pana am descoperit ca ii e rau daca eu mananc produse lactate) nu se opreste din plans cu nimic, ori mie mi se pare ca ea tipa cumva pe fond nervos.
chiar sa viseze urat de fiecare data? imi vine greu sa cred, pentru ca de mult eori rade prin somn.
televizor avem in casa, dar il deschidem de cateva ori pe an cred. in nici un caz nu l-as tine in dormitor.
de linistit incerc sa o linistesc, nu o iau in brate sa o plimb prin camera sau sa o duc la chiuveta din prima, dar uneori nu functioneaza nimic nimic, se enerveaza si mai tare, se zbate, ma loveste si cu mainile si cu picioarele...
e edevarat insa ca s-ar putea sa faca asa cand o trezeste ceva, la asta nu m-am gandit. e foarte sensibila la zgomote, tresare imediat. daca sunt langa ea ziua sau sunt treaza noaptea si o mangai putin inainte sa se trezeasca de tot se linisiteste si adoarme la loc, ce-i drept. daca nu, cred ca se enerveaza si incepe sa planga.

mandyksch spune:
Si Kriszti se mai trezea si se mai trezeste din somn brusc si plangand. Eu am observat ca aceste perioade au coincis cu iesirea dintilor. Cum la noi iarasi e o perioada din asta -in care incep sa ne iasa dintii nr. 5 si 6- o patim din nou, ciudat, noaptea nu, doar in cursul zilei se trezeste plangand.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)

parpalak spune:
Daca si ride des in somn inseamna ca asa e ea, viseaza mult. Uneori frumos, alteori urit. Iar tipetele si datul din picioare de nervi sint si de la nesomn, e foarte enervant sa-ti fie somn si sa te trezeasca ori un zgomot ori un vis. Daca peste toate astea mai sint si mugurii dentari in crestere, ai distractia asigurata. Paul mi-a facut rar, dar tot in reprize. Ii vorbeam tare cu ton linistitor (mama e linga tine, te roaga sa nu mai urli asa ca o sperii, mai bine spune-mi ce s-a intimplat, etc.. - evident ca n-asteptam sa-mi spuna nimic, doar dadeam si eu din gura), si-l mingiiam pe spinarica si pe piept. Mai bine bati cu ceva in pat decit sa te scoli s-o plimbi, ca nici tu nu mai rezisti mult in ritmul asta...

Rozi spune:
Victor are deja toti dintii. Ce ma sperie pe mine in momentele alea este ca plange frecandu-se la ochi, fara sa-i deschida, fara sa te vada, fara sa-ti dea impresia ca te aude, ca e constient de prezenta ta. Uneori chiar urla mai tare daca incerc sa-l iau in brate... Efectiv am senzatia ca nu pot ajunge la el, e groaznic. Din fericire, e rar si dureaza putin, dar tot ma ingrijoreaza.

manon spune:
rozi, mai apelam si la "superstitii" chiar daca ni se pare desuet...o fi copilul deocheat...
ia du-l la un preot. eu nu sunt prea bisericoasa dar am trait o experienta personala care m-a facut sa accept ca exista taine pentru care nu sunt "aleasa". copilul meu a fost deocheat pe strada, pur si simplu. topaia pe langa mine (avea aproape 3 ani) si brusc s-a inmuiat, aproape sa lesine...
sa lesin si eu, iti dai seama. o trecatoare m-a vazut disperata, i-am spus repede ce transformare s-a produs cu copilul si m-a sfatuit sa spun o rugaciune. eu cred ca nimic nu e mai sfant decat rugaciunea unei mame pentru copilul ei.
in disperarea mea (desi sunt o sceptica), am repetat de cateva ori "tatal nostru" si si-a revenit copilul. dupa chestia asta, acasa imediat, si a dormit copilul meu cateva ore, de m-am ingrijorat, desi dormea linistit, profund, surazator.
asa ca...am devenit mai toleranta cu ceea ce nu inteleg...
repet, du-te la biserica, s-ar putea sa fie bine, oricum, n-are ce sa fie rau.

iileana spune:
quote:
Originally posted by Rozi
Ce ma sperie pe mine in momentele alea este ca plange frecandu-se la ochi, fara sa-i deschida, fara sa te vada, fara sa-ti dea impresia ca te aude, ca e constient de prezenta ta.
Exact asa facea si Tudor. (vezi topicul de la primul link pe care l-am dat mai sus). Eu am concluzionat, in final, ca erau acele "night terrors". Din fericire, dupa doi ani episoadele astea au devenit raritati.
Edit: au devenit raritati in forma aceea, cind copilul pare absolut rupt de realitate. Acum (5 ani) are uneori cosmaruri da's normale, se trezeste plingind dar e constient, pot vorbi cu el si sa-l linistesc.
quote:
Originally posted by manon
topaia pe langa mine (avea aproape 3 ani) si brusc s-a inmuiat, aproape sa lesine...
Si pe asta am patit-o...Manon, nu te multumi cu rugaciunea, e o situatie perfect explicabila d.p.d.v. medical. Daca se mai repeta, du-l la un consult neurologic. Medicul te va indruma, probabil, sa-i faci baietelului o encefalograma, si va vedea cum stau lucrurile. La fiu-miu analiza a pus in evidenta o "reactivitate exagerata la stimulii exteriori", nimic grav, dealtfel, dar sint citeva reguli generale de urmat. Cu timpul va trece.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details