Concediu postnatal si indemnizatie pt tati

Concediu postnatal si indemnizatie pt tati | Autor: _Ralu_

Link direct la acest mesaj

buna ziua!

sunt o viitoare mamica de septembrie 2006.
vreau sa va prezint situatia mea, poate stie cineva cum sa ma indrume.
deci:

eu sunt insarcinata, urmeaza sa nasc in septembrie. nu lucrez, dar sotul meu lucreaza si am vrea sa intre el in concediu postnatal.
intrebare: este obligatoriu ca sotul sa-si ia cele 42 zile dupa nasterea bb-ului inainte sa intre in cic? sau poate intra in cic oricand fara alta conditie?

si care-s pasii ce trb urmati dupa nastere? trb sa faca la sv o cerere ceva...? cei de la el de la firma sunt cam neinteresati. trb sa te duci tu cu solutia si ei sunt de acord sau nu! de aia va intreb sa se duca cu temele facute!

si inca o intrebare. in concediu de crestere a copilului ai voie sa mai intreprinzi si alte venituri ca persoana fizica autorizata, de exemplu? ca sotul meu lucreaza o data cu contract de munca normal si mai presteaza catre firma lor si servicii ca p.f.a.! si ar intra in cic cu contractul de munca si ar continua sa lucreze cu ei ca pfa in continuare!

in speranta ca situatia mea nu e prea intortocheta, astept ceva raspunsuri!

va multumesc!

raluca 31+
cu alexia-maria
yahoo
webshots
...vine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

In concediu postnatal nu poate intra decat cine naste, asa ca nu tatal. Sensul concediului de maternitate este protejarea starii de sanatate a mamei inainte de nastere si recuperarea fizica de dupa (sarcina si lauzie).

In timpul CIC, indemnizatia se suspenda daca beneficiarul obtine venituri profesionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Raluca, tatal copilului poate beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, nu si de concediul de maternitate (asa cum spune Lona, numai mamele pot beneficia de acesta). Pe timpul cat tatal se afla in CIC nu are voie sa obtina venituri de natura salariala.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsof spune:

da, e corect ce s-a spus mai inainte, mai mult, tatal poate intra in CIC imediat dupa nasterea copilului, fara sa mai astepete cele 42 (sau cate sunt ele)de zile de postnatal. Deci trebuie sa faca cerere la serviicu de CIC, imediat dupa nasterea copilului, apoi va depune dosarul cu actele necesare la Directia Muncii si Solid. Familiei.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

va multumesc din suflet pt raspunsurile voastre. mi-ati fost de mare ajutor!

acum, va mai intreb: poate intra o luna sau doua in cic, dupa care sa se reintoarca la sv si sa primeasca in continuare, pana la 2 ani doar stimulentul? din cate am citit stimulentul e de 3 mil, iar din 1 ian 2007 de 1 mil iar restul de 2 mil va constitui alocatia copilului pe care, oricum il primeste orice copil pana in doi ani indiferent daca vreunul din parinti lucreaza sau nu!

va multumesc inca o data!
avalon, tu ce mai faci? mult mult succes in continuare!

raluca 31+
cu alexia-maria
yahoo
webshots
...vine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

Poate sa iasa si sa intre in CIC de cate ori vrea in acest timp de 2 ani.

nicol
31+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicoletud/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

multumesc nicol. cred ca suntem si colege la mamici de sept-oct, nu? vad ca avem aceeasi varsta a sarcinii!

raluca 31+
cu alexia-maria
yahoo
webshots
...vine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

cu placere. da, in septembrie am Dnp-ul pe 16, asta daca bebe nu se grabeste

nicol
31+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicoletud/my_photos

Mergi la inceput