Ecografiile in sarcina si Triplu Test

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna mamici! eu prima ecografie am facut o la 11 saptamani si 3 zile. pliul nucal a fost de 12 mm. pe 14.07( in a 15- a saptamana) am fcaut triplutest. acum sunt un paca chet de nervi in asteptarea rezultatului pe care oricum nu l voi primi decaet in cazul in care ceva nu e in regula. a doua ecografie o am programata in data de 10 august. ceea ce ma nelnisteste este ca pana acum doctorita mea nu mi a facut nici o analiza a secretiei. in rest celelalate analize de sange au iesit bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

geo_78 eu una am facut triplu test la 15 saptamani, ecografii am facut vre-o 5 pana acuma pt ca mi-am schimbat doctorul si odata pt ca am avut dureri si a trebuit sa ma duc la spital. In mod normal stiu ca se face 1 eco la inceput cand vezi daca sa prins sacul embrionar si e totul ok, a doau pe la 14-16 sapatamani, a 3-a e cea morfologica la 20-24 saptamani si dupa aceea inca maxim doua pana la nastere in cazul in care nu sutn si alte probleme. Triplu test daca as fi in locul tau l-as face, mai bine sa faci decat dupa aceea sa-ti para rau ca nu l-ai facut. Oricum tu decizi si stiic e e mai bine pt tine.

Sarcina usoara

29 +

pozele noastre

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Triplul test e un test neintrusiv deci bebe nu e deranjat cu nimic.
Este complementar cu ecografiile morfologice si in general decizia de trimitere la amniocenteza se ia pe eco+test.
Eu l-am facut si la primul si la al doilea copil. La primul ok s-am dormit linistita. La al doilea n-o fost ok, am facut inclusiv amniocenteza. A iesit ok amniocenteza. Adica nu SD, nu chestii grave. Dar uite ceva tot a fost. Baietelul s-a nascut cu polidactilie (mai multe degetele) si fara reflex de supt. Deci ceva a fost. Din fericire nimic grav si acum arata si se comporta foarte bine si normal.




ei.bi. si ceata de pitigoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by maria_irina

buna mamici! eu prima ecografie am facut o la 11 saptamani si 3 zile. pliul nucal a fost de 12 mm. pe 14.07( in a 15- a saptamana) am fcaut triplutest. acum sunt un paca chet de nervi in asteptarea rezultatului pe care oricum nu l voi primi decaet in cazul in care ceva nu e in regula. a doua ecografie o am programata in data de 10 august. ceea ce ma nelnisteste este ca pana acum doctorita mea nu mi a facut nici o analiza a secretiei. in rest celelalate analize de sange au iesit bine.



Eu am facut pana acum 6 eco, urmeaza 7 si 8 sapt viit:) (una la Medlife si una la Iosup, sa vad daca-mi spun acelasi lucru).

Maria Irina, cum adica nu primesti rez decat daca nu e ok? Tu esti mamica, la tine trebuie sa fie rez; Cat despre analize din secretie, nu inteleg de ce astepti sa ti le dea dr. ta (care, intr-adevar, ar fi trebuit sa ti le dea...). Daca vezi ca nu e asa, du-te si fa-ti singurica.


Pupicei, Ingeras 17+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna mamici! rezultatul de la triplutest ajunge la medicul meu iar ea ma va anunta dac ceva nu e bine. daca nu o sa primesc nimic inseaman ca totul e bine si atunci ne vom vedea pe 18 august cand am programare la control. in ceea ce priveste analiza secretiei o sa merg sa mi fac o programare la alt medic.
sarcini usoare si bebei sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_78 spune:

Buna dimineata!

Multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre. Informatiile primite imi sunt de un mare folos. Am vazut ca majoritatea ati facut TT, cred ca il voi face si eu pana la urma, pentru linistea mea.

Numai bine va doresc si sarcini usoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

m monique, unde la Giulesti se poate face TT? in cadrul spitalului? cu programare?

9+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Eu pana acum am facut 8 echo si 1 TT. TT l-am facut la 14,5 sapt. , am avut emotii pt.ca la mine valorile au iesit duble dar a fost ok.TT m-a costat 900.000 lei bechi si rezultatul l-am avut intr-o saptamana. Mi s-a recomandat TT pt ca am gemeni si dr.mea le recomanda tuturor gravi peste 25 de ani.
Pupici si bafta!

veronici
22+ cu doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Aici in Canada teoretic trebuie sa beneficiezi de consiliere inainte de a decide daca vrei sa faci triplul test. Eu nu am avut parte de consiliere, mai citisem eu cate ceva si am hotarat ca vreau sa-l fac, asa ca doctorita de familie mi-a facut trimitere. Aici se face initial o ecografie pana pe la 12 saptamani, apoi un test de sange imediat dupa eco si inca un test de sange in sapt. 16-18.
Gio, am vazut ca te gandesti sa faci testul pentru linistea ta. Eu l-am facut, dar a fost pentru nelinistea mea.
Acum doua zile am primit un telefon prin care eram anuntata ca testul a iesit pozitiv pentru spina bifida. Citisem ca riscul poate fi calculat ca mare sau mic, dar prin telefon n-am primit si informatia asta. Asa ca au urmat ore de plans si de disperare.
Ieri am facut o ecografie morfologica, apoi am stat de vorba cu o doctorita geneticiana care m-a linistit, mi-a spus ca riscul era foarte mic, iar ca ecografia arata ca totul e in regula cu copilasul. Dar cum mai scriam si in alta parte, eu am fost in iad si m-am intors in astea doua zile.
Concluzia mea e ca daca as mai fi o data in situatia asta nu as face testul. Pentru ca:
1. rezultatele fals pozitive sunt destul de frecvente, cauzele pot fi multiple.
2. nu am avut nici un caz de malformatii in familie.
3. oricum nu as fi luat in considerare varianta intreruperii sarcinii, n-as putea sa ucid viata care creste in mine.
4. n-as fi fost de acord cu amniocenteza, pentru ca exista un risc de pierdere a sarcinii (unii spun ca riscul e de 1%, altii ca e de 0,5%), in conditiile in care testul poate fi fals pozitiv.
Asa ca eu am trecut prin iad pentru nimic. Dar asta sunt eu, asta a fost experienta mea, insa ideea ramane ca decizia de a face triplul test trebuie cantarita foarte bine. Eu regret ca nu am avut parte de consiliere inainte de a face testul, pe atunci nu stiam tot ce stiu acum, aveam doar informatii superficiale. In schimb de cand cu telefonul buclucas am gasit foarte multe informatii pe net, lucruri pe care ar fi fost bine sa le stiu inainte de a porni la drum cu testul.
Asa ca atentie, incercati sa discutati cu medicii daca acestia sunt disponibili, cautati informatii pe net si luati o decizie informata.
Copilasi sanatosi va doresc, orice ati decide (si oricare ar fi rezultatul testului ).

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna,

va rog luminati-ma si pe mine ca, spre rusinea mea, habar nu am cum se face TT - se ia sange sau lichid amniotic?!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

Mergi la inceput