SFAT - mama pt prima data dupa 30 de ani

SFAT - mama pt prima data dupa 30 de ani | Autor: Veronicai

Link direct la acest mesaj

Buna ziua dragele mele!
Nu am mai intrat demult pe site, insa acum vin cu o rugaminte la voi, am nevoie de sfaturi.
Eu mai am foarte putin si implinesc 28 de ani, am o relatie destul de serioasa, am discutat si despre copilasi, insa sigur ca nu este acum momentul pentru asa ceva, avand in vedere ca nu suntem de foarte multa vreme impreuna.
Iubitul meu este cu 2 ani si jumatate mai mic decat mine si a spus ca vrea sa mai astepte pentru un bebe, doreste cam pe la 30 de ani, ceea ce inseamna peste 5 ani.
Rugamintea mea la voi este sa imi spuneti si mie, ce probleme poate intampina o femeie care devine mama pt prima data dupa 30 de ani?
Nu m-am uitat pe forum daca mai exista acest tip de subiecte, imi cer scuze daca ma repet, dar ma gandesc ca poate exista printre voi asemenea persoane care au trecut prin asa ceva si as avea nevoie de cateva sfaturi.
Mie imi este putin teama de pragul acesta de 30 de ani....si faptul ca pana acum nu am avut un bebe.
Va multumtesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Buna draga mea,

M-ai facut sa zambesc cand am citit deoarece eu sunt o mamica foarte tanara, ai mei au 20, 18 si 15 ani. Cred ca trebuie sa te gandesti cat mai repede la un bebel pentru ca singura problema pe care o sa o ai mai tarziu este ca o sa-ti faci zile fripte la gandul ca este asa frumos sa fi mamica si tu ai pierdut timpul...
Cat despre domni care vor sa mai astepte ceva timp...am vazut eu multi ... dupa ce au aflat ca vor deveni tatici au innebunit de fericire!!!

Curaj si succes!

Laurici
"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

veronica si eu am zis multa vreme ca nu e momentul pt. 1 bb dar cand am considerat ca momentul a venit n-a mai fost asa usor. Acum am 32, de 4-5 ani vreau un bb si el tot nu vine.
La fel de bine se poate sa nu ai nici o problema nici la 40 ani dar asta numai Dumnezeu stie.

gabi

http://pg.photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Buna Veronica,

Femeile "imbatranesc" mai repede cand vine vorba de acest lucru, poti avea un bb dupa 30 ani fara nici un fel de probleme, la fel de bine poti avea tot felul de surprize neplacute. Ideea este ca dupa 30 de ani riscul sa apara probleme este mai mare. Decizia iti apartine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayna spune:

Veronicai asa cum a zis Tia noi imbatranim mai repede si te trezesti intr-o zi ca organismul nu mai functioneaza cum trebuie. Ca si Gabiu si eu cu sotul am tot amanat sa avem un copil pe motive ca nu avem casa noastra, ca mai avem timp dar uite ca timpul a trecut si am ajuns la 30 ani si de 4 ani merg la medici si fac tratament ca nu reusesc sa obtin ceea ce-mi doresc cel mai mult.
NU la toate femeile organismul functioneaza la fel. Asa ca hotararea de a avea un BB trebuie sa fie a ta caci mai tarziu daca tu nu o sa poti avea BB prietenul tau poate sa te paraseasca bine mersi.
Succes in luarea unei hotarari cat mai bune pentru viitor.
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

uite ca ma bag si eu in vorba...

la 28 de ani am facut primul si singurul chiuretaj din viata mea.
atunci medicul m-a intrebat de ce vreau sa fac avort? "nu aveti cu ce-l creste", etc...
stiu ca am ingaimat ceva de genul "inca nu e timpul"
iar nenea dr. mi-a zis ca "niciodata nu stim cand e timpul bun pentru a avea un copil, insa, pot doar sa va spun, ca din acest punct de vedere, la aceasta varsta sunteti deja considerata batrana"...
nu la-m luat in seama...am zis " mos nebun, cum adica sunt batrana, pai sunt atatea femei mult mai "batrane" ca mine si fac copii..."

acum am 37, si de cativa ani buni , habar n-am de cand, ( am descoperit abia la 35), cand am "crezut ca e timpul", ca am frumusete de fibroame!!!!
asa ca...
sper ca raspunsurile fetelor, sa te ajute sa iei cea mai buna decizie, cu maxima seriozitate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Veronica (frumos nume!) eu zic asa, la varsta de 28 inca mai poti alege daca vrei sau nu bebic sub 30 de ani... Dupa ce-i vei implini, nu vei mai avea de ales. Va trebui sa infrunti (sau poate nu, eu iti doresc din suflet sa nu fie cazul) problemele specifice acelei varste. Eu m-am apucat de proiectul bebe la 27 de ani, am ramas dupa 9 luni de "truda", am pierdut timpuriu sarcina (prima din viata mea) si acum mai am f putin si implinesc 30, iar bebe inca nu a venit... Ma intreb cate reprosuri mi-as fi facut daca nu m-as fi apucat sa incerc la 27 si as fi asteptat sa implinesc 30. Oricum imi fac, ca nu ne-am apucat imediat dupa nunta, la 25 de ani din pacate nu putem sti niciodata ce ne rezerva viata...
Ia ceea ce ti-am spus ca pe un sfat venit din suflet... Te pup si sa te ajute Dumnezeu sa iei cea mai buna decizie

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Buna Veronica,
Mesajul meu este similar cu cele ale celorlalte fete.Si eu am zis ca acum nu e momentul,ca nu am casa,ca nu ne-am terminat scolile,gradele,serviciile,masteratele,etc,etc.Sotul meu nici nu a vrut sa auda pana la 30 de ani de copii.Acum el are 33,eu 32 si din pacate umblam pe la doctori.Asta e...probabil un copil nu vine atunci cand vrem noi si il planificam,ci numai atunci cand vrea Dumnezeu.Ma intriseaza foarte tare cand il vad pe sotul meu cum se uita dupa toti copilasii de pe strada.Probabil ca asta e pretul pe care trebuie sa il platim.Asa ca zic sa te gandesti bine.Nu e neaparat o regula,dar vezi,se poate intampla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaiosif spune:

daca va doriti un copil de ce sa amanati?
nu se stie niciodata cat va dura pana veti concepe unul. poate o luna poate ani. daca te-ai uitat putin pe site ai vazut ca, in unele cazuri, nu e atat de usor.
pentru fete de 17-18 ani eu una inteleg sa mai amane...
cred ca e doar decizia voastra!
succes!

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

sunt cu sotul meu de 10 ani.acum 3 ani jumate ne.am hotarat sa avem un copil.am ramas ff greu si am pierdut sarcina.de atunci ma chinui sa raman si nik.poti fi o norocoasa,sa ramai din prima,dar daca nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu am ramas gravida la 30 de ani. voi naste chiar dupa ce voi implini 31.
noua ne-a iesit dupa 6 luni de incercari si un HSG.

Veronicai, sa stii ca pe copii ii da Dumnezeu.

17 +

Nunta noastra

Mergi la inceput