Contracte cu timp partial
Buna!
Am si eu o intrebare: am un contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu timp normal de munca si in ca 2 contracte cu timp partial.
Daca am intrat in concediu prenatal la fuctia de baza, celelalte doua cu timp partial, se suspenda? Daca da, tb sa fac o cerere pt suspendarea lor?
Multumesc mult!
Raspunsuri
Avalon spune:
Certificatul medical primit de la medic pentru prenatal il prezinti acolo unde ai functia de baza, iar la celelalte 2 locuri de munca prezinti copie dupa certificat. De la locurile de munca unde ai contract partial vei primi indemnizatia calculata in acelasi mod ca si la locul de munca unde ai functia de baza.
Ordinul nr. 974 din 28 iulie 2004, la NORME TEHNICE privind modul de completare a certificatelor de concediu medical - nu voi prezenta tot actul doar atat:
"(4) Exemplarul 2 al tuturor certificatelor de concediu medical pe baza carora au fost inregistrate indemnizatiile in "Declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat" va fi depus lunar de catre angajator, la casa teritoriala de pensii, o data cu aceasta declaratie sau, dupa caz, o data cu declaratia nominala rectificativa corespunzatoare lunii pentru care au fost acordate.
(6) In cazul in care se beneficiaza de concediu medical de la doi sau mai multi angajatori, primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajatori se prezinta cele doua exemplare in copie. Si in aceste situatii angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor alin. (4)."
art. 33 din OUG nr. 158/2005:
" Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situatii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfăsoară activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonante de urgentă, indemnizatiile se calculează si se plătesc, după caz, de fiecare angajator."
Contractul de munca se suspenda la TOATE locurile de munca in momentul in care intri in concediu pentru ingrijirea copilului, respectiv:
- la locul de munca unde ai functia de baza depui cerere de concediu pentru ingrijirea copilului (prin care vechimea in munca nu este afectata de perioada in care stai in CIC);
- la celelalte 2 locuri de munca depui cerere de incetare a activitatii (prin care inceteaza contractele de munca).
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.