super-anemie sau altceva??

super-anemie sau altceva?? | Autor: lena

Link direct la acest mesaj

daca s-a mai scris despre asta, va rog frumos sa inchidetzi subiectul, si daca vrea cineva sa-mi dea linkul, zic mersi de pe acum...insa mie nu-mi merge cautarea pe DC...ok, sa incep cu inceputul, am anemie feripriva, destul de urata, caci din cand in cand, atunci cand evident, mai opresc luatul de fier, ma ia cu lesin, stari de rau, totul pe fondul si unei hipotensiuni, care este oscilanta, in sensul ca in stare de stres, scade foarte tare...eh, nu-i problema, ca beau o cafelutza tare si mai creste un pic, dar de 3 zile, m-am simtit la fel, foarte "down"...analizele facute ieri de sange nu arata in afara de lipsa de fier, nimic altceva, deci tratament, niente...acuma sa nu ma intelegeti ca sunt pe moarte dar starea asta de lesin, nu pot respira, tensiune mica, toate aceste lucruri se mai amelioreaza cand iau fierul zilnic cu suc de portocale, asta desi am o alimentatie bogata in brocoli, in legume si fructe, doctorul spune ca sunt anemica, ca e o predispozitie, sa iau vitamine, ok...dar totusi ma streseaza aceasta stare de "moleseala"...daca vreuna dintre voi a trecut prin ceva asemanator, spuneti-mi si mie cum a reusit sa treaca peste asta??

of, cred ca prea coerenta n-am fost, dar nici la computer nu vin mai des de-acum incolo, vreau sa ies mai mult pe-afara, sa incep sa-mi creez un "pattern" de viata mai sanatoasa!!

multumesc frumos, pentru eventualele raspunsuri,
(ca sa intelegetzi gravitatea acestei stari, uneori nici din pat nu-mi vine a ma ridica, si va dati seama am o copilitza de 2 ani si 8 luni care vrea sa se joaca, sa alerge, si eu ca o "leguma")

Lena si t-rex Freya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Aceeasi stare de rau si lesin o am si eu de aprox 3 saptamani. Mi-am facut analizele generale si nimic altceva in afara de calciu usor sub limita inferioara. Ieri am avut o criza uratata cu maxilar inclestat, frison si ameteala si respiram fff greu. Nu stiu cum am gasit puterea sa ma urc in masina si sa ajung la Urgenta. Aveam tensiune 8 cu 5 si pulsul normal. Mi-au facut injectie cu calciu si mi-am mai revenit. Mi-au dat o reteta cu Magne B6, vitamine si minerale si Calmopan. Azi merg la cardiolog sa-mi faca niste analize amanuntite. Te inteleg prin ce treci, nu stiu ce sa-ti spun ca sa treci peste starea de moleseala. Cred ca eu incep sa am atacuri de panica si ma simt ca o leguma. Aproape nici mie nu-mi vine a crede ca mi se intampla asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

bebi te inteleg perfect, uite eu sa si ies acuma trebuie sa-mi fac curaj, caci mi-e frica sa nu lesin naibii pe strada cu fii mea de mana, si tremuratul asta o fi normal?? ti-a dat vreun tratament pentru tensiune asa mica?? interesanta ideea cu starile de panica, cum ti-a dat seama ca ai asa ceva...pot da starea asta ca de lesin??

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Mie starile de frison si tremur mi-au trecut abia dupa ce mi-au facut calciu intravenos. Una din explicatii a fost ca nu beau minim 2 l de apa zilnic. Ziceau ca din cauza deshidratarii scade tensiunea atat de mult. Azi am baut 2l apa si tot rau imi este. La naiba ca nici nu mai stiu ce e, de fapt. Sunt curioasa ce imi mai spune cardiologul azi.De la Calmopan parca sunt si mai leguma...

Sanatate multa si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

si eu am tensiune mica, chiar foarte mica, si lipsa de calciu, fier, si toate vitaminele posibile.... ca toate femeile din familia mea.
E foarte adevarat ca si dorm foarte putin.
Dar ma simt "down" doar dimineata cind sint ametita si abia ma tarasc.

Dupa care redevin vioaie, ca n-am incotro, dar nu ti-as recomanda ce folosesc eu - adica juma de borcan de ness+ cola si alte diverse Red Bulluri in drum spre job.
Pot sa iau vitamine pina la disperare, nu le asimilez. Deci nu ma ajuta cu nimic. Maninc multe fructe si lactate... dar le maninc pentru ca imi plac, se pare ca nu ma ajuta nici astea.
Singura sansa e cofeina, si in doze foarte mari. Si uneori stressul, care mie imi creste, nu scade tensiunea.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Ma inscriu si eu in clanul molesitelor.
Saptamana trecuta am patit-o rau. La Slanic fiind, am stat fro 3 ore in soare, am inotat dupa care ma lesinat si eu un pic, cu capul intepenit si cu invineteala de buze.
A venit salvarea si mi-a gasit tensiune 6 cu 5, asta dupa ce ma trezisem deja din lesin.
Din pacate la medicul la care ar fi trebuit sa ma duc nu pot sa merg ca are o saptamana de concediu,dar mi-a recomandat un alt medic pana ajung sa ma vada acel medic sa bag la greu calciu cu magneziu. Vad ca acum, de cand iau coctailu asta ma simt mai bine.
Sapatamana viitoare va spun mai multe

http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

Cum ne-am gasit noi ... clubul molesitelor si trepidatelor

La mine ziceau ceva de tahicardie din cauza unei tulburari endocrine (am ciclu neregulat, ultima data in luna mai). Mai rau este ca eu ma si sufoc, am senzatia aia de parca m-ar strange cineva de gat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Cand iti faci anlizele de sange cere si o electroforeza.Cumnata mea are talasemie minora si din acuza asta e cam bleaga si fara vlaga.
A descoperit si ea asta cam tarziu si nu stia ce are.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Noi fetelor ne cautam aici sau ce.Si eu am talasemie si tot cam asa ma simt .Ultima data doctorul mi-a spus sa iau fier la greu.Acum vad ca parca am mai multa energie chiar si pe caldurile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Initial creeata de lena

... vreau sa ies mai mult pe-afara, sa incep sa-mi creez un "pattern" de viata mai sanatoasa!!

Lena si t-rex Freya

Asta este o idee foarte-foarte buna!

Probabil exista vreun dezechilibru declansat de pe undeva.
Din ce eu am simtit pe propria piele iti pot spune ca desi am luat suplimente cu ce stiam ca-mi lipseste (fier, calciu, magneziu..vitamine, la un moment dat luam atitea preparate in fiecare zi de nu le mai puteam inghiti: tonic cu ginseng, laptisor de matca, sirop de catina, spirulina, vitamine si minerale efevescente, ginko-biloba, lecitina, argila, maca), ei bine pina nu m-am apucat sa fac miscare ( gimnastica medicala si kinetoterapie) si sa ma adun un pic, sa fac plimbare zilnic, sa nu mai fumez...nu s-a intimplat nici un miracol!
Eu cred ca atunci cind intervine soiul asta de oboseala cronica, trebuie sa luam si corpul si psihicul si sufletul la purificat, incetisor si sa incepem sa avem grija de ele.
Eu am observat ca atunci cind depun un mare efort de concentrare asupra unui lucru si organismul nu este suficient fortificat, ma simt lesinata in majoritatea timpului pentru ca nu se gasesc resurse suficiente pentru toate.
Asa ca apare oboseala ca un semnal de alarma: STOP! Ia-o mai usor, ai grija de tine mai mult...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Lena, chiar daca nu-ti raspund la intrebare, ca n-am trecut prin asa ceva, indraznesc sa-ti dau un sfat. E posibil sa stii tu mai bine, dar anemia asta feripriva are o cauza care trebuie descoperita. Ai facut ceva analize mai amanuntite? De singe si cardiologice?
Este posibil sa suferi de thalasemie? Ca daca e p'asa, iei buline de fier forever, nu le mai intrerupi deloc. Iar cu tensiunea mica nu-i a buna din nou.
Tensiunea mai scade ea sa te moleseasca, da' mai si revine la loc. Iar cafeaua nu e solutie decit temporar.
Asa cum zic si fetele, de calciu te-ai cautat? Mai poate sa pice si asta din diverse motive si sa te transforme in leguma.
Este posibil sa fii insarcinata? Unele femei asa patesc in sarcina, chiar daca la prima sarcina n-au avut nimic. Se instaleaza anemia de sarcina si peste una deja existenta, face belele.
Am avut de curind niste probleme legate de singe si am tot studiat hematia si pe fata si pe dos.

Imi pare rau de bombardamentul cuintrebari, daca le stii deja raspunsul, dar cum n-ai zis prea multe, mi-am dat si io cu parerea.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput