Situatia este urmatoarea: verisoara mea a renuntat la cetatenia romana cu multi ani in urma si a obtinut-o pe cea italiana.
Mama ei ar dori sa-i lase mostenire o casa si un apartament in Bucuresti ,verisoara mea fiind singurul ei copil.Mama a divortat demult de tatal verisoarei si este in prezent necasatorita.
Cum ar trebui sa se procedeze, sa faca un testament?
Se percep taxe de mostenire in Romania si cum se calculeaza, ea fiind cetatean italian?
Ce acte ii trebuie pentru a intra in posesia mostenirii?(certificat de nastere romanesc are, e de tip vechi, dar si-a schimbat numele dupa casatorie)
In cazul in care ar vinde unor romani tot ce va mosteni cum va fi cu impozitele romanesti?Are cumva relevanta faptul ca e cetatean strain?
Ma scuz daca nu m-am exprimat coerent dar sunt complet pe dinafara cind e vorba de legislatia actuala din Romania.
Multumesc de pe acum tuturor celor care vor raspunde
Fiind unic mostenitor, ii va reveni intreaga masa succesorala atunci cand mama ei se va prapadi. Deci nu se discuta despre testament.
Atunci va trebui sa demonstreze, pe baza actelor, ca este fiica defunctei (nu conteaza cate nume a schimbat, orice modificare de stare civila este insotita de documente, deci nu va fi o problema).
Impozitele pe proprietatile de aici vor fi platite conform reglementarilor statului roman, la fel si taxele aferente unei eventuale vanzari.