bibi si alma, sunt de acord cu voi, ca un copil trebuie sa pastreze legaturile cu ambii parinti! Imi cer scuze daca nu m-am axprimat corect si nu m-am facut inteleasa bine... Eu, nu ma refeream neaparat la negarea acestui drept, de a vizita tatal copilul, ci ma intrebam de ce el sa-si pastreze numai acest drept... iar pentru celelalte drepturi ale copilului (pensie alimentara de ex....) sa se lupte mama cu el! Adica, copilul respectiv e numai un "obiect" cu care sa se laude, de ex....?
Crina, nu stiu cati tati dau pensia alimentara din proprie initiativa sau cu inima deschisa. Daca au un venit stabil, il putem obtine legal, daca nu, e mai greu, poate imposibil. E o datorie a lui catre copil, iar cand situatia materiala a mamei nu e infloritoare, e dureros sa nu-i poti oferi celui mic ceea ce are nevoie. Insa copilul nu stie ca tatal are datoria de a-i trimite lunar o suma de bani. Insa, cu siguranta, se bucura daca iese cu el in parc, la o plimbare... De-asta nu trebuie sa ne privam copiii. De momentele petrecute cu tatii lor, fie ele cat de putine.
Da, Alma, stiu... in primul si in primul rand primeaza binele copilului!!! Chiar daca, poate, numai unul din parinti "se chinuie si se sacrifica" pentru asta...