Copiluti de mai-iunie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Babygirl te cred cum sa nu, n-am uitat cat m-a stors Andreas si inca o face, cum ne-am prezentat la 4 luni la un pediatru renumit si in varsta ca nu mai stiam ce sa-i facem si...s-a adeverit cu varf si indesat ce ne-a spus, bine ca am avut sansa sa mai am un copil...diferit.

Denisa, parerea mea ca, daca pana acum a papat san sa nu-l mai treci pe formula, ci direct de vaca. Florentina poate iti spune mai bine ce si cum, succes la bb2

Mami de puiuti: Bianca (13.06.2006) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Adina, te cred pentru ca si DRagoselu tot undeva pe acolo se afla, pediatrul a zis ca-l banuieste de hiperkinetism, deci....
Denisa,bafta multa! Dragoselu de la kiwi a facut urticarie cat despre lapte, noi l-am trecut la 11 luni de la Milumil la lapte de vaca. Totul e ca trecerea sa se faca lin, sa i-l introduci putin cate putin si mai ales la inceput sa fie unul slab, sa nu dea in vreo diaree, doamne fereste. Poate insa ar fi bine sa intrebi si un pediatru...
Noi luni repetam analiza de kk, med de fam ne sugera sa facem si o analiza de sange dar sa-i ia sange din vena???....brrrr, nici nu ma gandesc, plus ca nu cred ca ar reusi decat cu anestezie generala, a trebuit sa-l tinem 3 persoane si cand s-a uitat pediatrul in gatul lui, d-apai...Oricum dupa analiza de marti intram toti pe Hwlmiflores, eu nu-i dau copilului Zentel nici cu politia...

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Buna fetele!

Nu mai stiu cine intreba de Vigantol, eu ii dau inca trei picaturi, ca avea fontanela inca destul de mare la ultimul control. Luna care a trecut i-am mai dat si un flacon de Calciu natural, dar acum mi-a zis sa mai facem pauza de calciu.

Aseara am facut budinca de gris dupa reteta Andutzy/Babygirl. A iesit o bunatate si am mincat-o toata doar eu. Caciu domnisorul meu s-a strambat de parca i-am varat rahatzel pe botic. Nu stiu ce s-a scarbit asa ca era buna rau de tot.

Azi am inceput masajul anticelulitic cu Starvac-ul. Mamaaaa, stiti cum doare?? Am zis ca fac pipi pe mine. Ca la mine e o sunca la care am muncit din greu sa o pun pe mine si in care am investit mult, nu se da dusa asa usor Fata la care mergeam la salon si-a dat demisia si isi deschide bisnisul ei acasa. Si-a cumparat Starvac si m-am dus la ea azi. Inca n-am intrebat-o cit costa, ca-i platesc la sfarsit. Dar o sa-mi ia mai putin ca la salon. Daca e cineva interesata, sta la Piata Sudului.

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Andutzy la Tony i-au luat sange din vena la 8 luni. Nu a fost chiar asa o tragedie, si da l-au tinut 2 asistente plus noi doi.
Denisa eu i-am dat si kiwi si nu a avut nimic. Poti incerca sa-i dai putin si apoi urmaresti reactiile. daca ies ceva bubulitze...Cat despre alune inca nu am curajul
Loreen un pupic. merci mult pt toate.
M-am intors acum de la doctor. Pe Tony l-a trimis direct la un pediatru ( ca de obicei tre sa te rogi de doctorii de familie sa-i trimita). Mie mi-au facut analiza de urina pe loc si am infectie la vezica urinara. Sunt pe antibiotice si calmante.
No va las acum ca trebuie sa prestez.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sintem bine!!! Ieri Tudora s-a invirtit in jurul a 37.8-38.2, de am zis ca innebunesc de grija, dar aseara nu mai avea si nici alte simptome nu am vazut. Dimineata i-am deschis gura fortat ca la cai si am vazut ca jos, in stinga ii iese clar o maseluta. Ea are de mult umflate gingiile de jos pe locul maselelor, dar acum una dintre ele sta sa iasa. Tot ce e posibil sa fi fost de la asta sau de la caldura, e foarte cald aici la noi, astazi dimineata cred ca erau peste 30 de grade. Stam in casa, ca mi-e frica sa ies cu ele afara. Imi propusesem sa fac o curatenie generala astazi, dar am renuntat si din cauza caldurii, dar si a pentru ca Agata e acasa, am ajuns la 9.30 la gradinita si copiii ei erau plecati de la 9.15 in drumetie. E si vina noastra ca ne-am trezit tirziu si am fost anuntati ca plecarile vara vor fi inainte de 9.30, dar si a lor, ca ar putea sa scrie in caiet ca a doua zi e iesire. Intr-un fel ma bucur, mie mi e pare prea cald pentru o iesire de atitea ore, cica iau prinzul in parc si siesta tot acolo o fac, deci se intorc la 3. Mult pentru 32-34 de grade cite sint afara. Eu le voi duce un pic in parc, pe la tisnitori, dar dupa ora 16, ca acum n-as da nici un ciine afara.

Alta veste buna: Tudora maninca, mincare de bebelusi, cu lingura de bebelusi. Si maninca bine chiar, cel putin aseara m-a uimit, a mincat vreo 200 de grame din deja celebrul piure cu de toate. Bravo, fetita mamei, tine-o tot asa, ca sa fiu si eu fericita. Si se vede ca maninca, pentru ca si-a schimbat culoarea fetei si mina in general. Luni merg cu ea la vaccin si voi afla si rezultatul analizelor.

Aseara am stat vreo trei ore in parc, pentru ca in casa nu se mai putea, zici ca sintem benzi din alea pentru muste, cum punea bunica-mea la tara. E atit de cald! In weekend trebuie sa punem piscinuta in curte, ca nu se mai poate. E greu sa te cari mereu cu de toate prin parcuri, mai stam si in curtea noastra. Si daca tot am stat, am si dansat. Am prins intimplator o activitate in aer liber a unui club, L'Arche se numeste, e linga noi si habar nu aveam de el, am inscris-o si pe Agata, dar nu stiu daca voi avea timp sa o duc. Muzica, dans, jocuri, intreceri, inghetata si gustari - spre satisfactia totala a Agatei! A fost foarte frumos... pentru fete, ca eu a trebuit sa ma tin dupa Tudora, care misuna printre cei mari si imi era teama ca dau peste ea. Pacat insa ca nu am avut aparatul de fotografiat la mine, ca nu stiam ca stam atit de mult si ca participam la asa ceva. Saptamina viitoare, ca cica iar vin in parcul respectiv (fac un turneu, prin mai multe parcuri din Montreal si aduna copiii ca la balamuc, e si gratuit totul).

Androix, multumesc pentru informatie, ieri am gasit si eu ceva asemanator cu ceea ce ai spus tu si m-am mai linistit. Dar ma bucur pentru voi, ca faceti totul impreuna. Chiar ma intrebam ieri pe unde esti... Asa cum ma intreb de Adina si de Ema... sinteti bine!?!
Lucas, mie imi spui! Si aici la gradinite au acelasi program si sa stiti, ca vor sau nu, toti copiii care sint acolo il respecta. Si nu mi s-a parut ca le-ar fi chiar atit de greu, sa vezi ce repede executa ordinele... Asta nu o voi intelege niciodata, cum pot acolo sa fie asa si acasa nu!?! Si nici nu tipa nimeni, nici nu bate... ca nu au voie, doar la un simplu „te rog“!
Oana C, imi pare bine ca aud vesti despre voi si ca sinteti bine. Ce spui tu ca sinteti in urma, pai da' Eva vorbeste nu se incurca, cred ca spune cele mai multe cuvinte de pe aici. Si eu care ziceam ca Tudora e vorbareata... Ah, imi aduc aminte de cintecelul “the itsy bitsy spider“, cred ca e primul cintecel prins de Agata la gradinita. Imi placea cum sucea minutele alea mici si grasute cind il cinta!
Loreen, dar nu e prea devreme sa-i vina Biancai prima menstruatie!?! Mie mi-a venit la 14 ani fara vreo doua luni, ori ea are doar 10... Mi s-a facut rau cind am citit ce ai scris si am facut repede un calcul, cit mai are Agata... incepusem sa-i povestesc sotului, dar dupa doua vorbe mi-a spus „ma lasi!?! vrei sa mor tinar?“ Ce refuza Agata sa creasca, da' ce refuza tati sa creada ca fetele mai si cresc, chiar impotriva vointei lor si a lui... Apropo de trecutul timpului... seara de aseara a fost pur si simplu speciala. Sau mai bine spus sotul meu a facut-o. A adus acasa, descarcate de pe net, o gramada de videoclipuri de prin anii 80-80 si ceva, anii copilariei si tineretii noastre. Mi-a uns sufletul, atita placere ce mi-a putut face vazind si ascultind... dar punctul culminant a fost ABBA - melodii indragite, chipurile lor, hainele lor si toata atmosfera acelor ani care se vedea si simtea in acele videoclipuri. Mi-am adus aminte de mine, copil, cu urechile ciulite linga radioul prapadit pe care il aveam, ascultind la ora 8, „Curierul melodiilor“, pe vremea cind inca se mai dadeau si melodii adevarate... Va mai aduceti aminte!?!

Hai, ca pina am scris eu mesajul a trecut jumatate de zi, si vad ca ati mai scris. Ma opresc aici, si asa am scris o gramada si ma mai duc si la treaba, ca am o gramada si apoi plecam in parc, la racoare. Daca nu ma lipesc de calculator si de mouse, va mai citesc si scriu la noapte. Voi alea slabe, fericitelor! Stiti cum e sa supravietuiesti la 34 de grade cu cele 72 de kile, dintre care 10 sint de grasime!?! Daca nu, va spun eu! Va pup!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Helloo, fetelor, multumim de urari de bine, va dati seama ce bucurie ma cuprinde cand vad ce vreme ororoasa e la capitala. Mizez insa ca la mare vremea e diferita de Bucuresti.

Lucas - noi suntem la 4 picaturi de Vigantol ca avea fontanela cam mare pentru 1 an, numai la mare a zis sa nu-i dam cand mergem (un lucru in minus de luat in bagaj).
Aparat noi avem HP R507 (model mai vechi, intre timp au parut si alte versiuni), daca luati de la HP luati cu indicativul R (mai au si M) + un numar, am inteles ca sunt mai bune.

Loreen/Elisor - la termoplonjon ma refeream cand ziceam de fierbator si ma intrebam daca se mai gaseste pe la rusi (dar unde se mai gasesc rusii?). Din fericire am facut rost de unul pe ultima suta de metri si am rezolvat-o. Sper sa rezolvati cu fundicul fetelor, si eu folosesc crema de galbenele, e foarte buna.
Cloreta - multumesc mult de oferta, as fi putut cere si de la colega mea, dar am eu asa o jena sa imprumut lucruri "de valoare" ca tare mi-e ca se strica exact ma mine si m-as simti prost. Oricum nici timp nu as mai avea sa trec pentru ca evident ca aseara nu am facut decat o mica parte de bagaje, iar in seara asta sa vezi rasu' plansu' ca refuz sa ma culc la 1 (in conditiile in care la 6 Mogaldea era fresh si m-a chiaunit).

Fran - multa sanatate zgubiliticei, nimic nu e mai rau decat sa nu poti sa respiri; si acum ma apuca nervii cand imi amintesc ca din acest motiv Ana nu a mai putut sa suga si s-a intarcat instantaneu.

Denisa - clar il treci pe lapte de vaca, e mare acum. Dar sa stii ca poti sa ramai insarcinata si sa alaptezi in continuare, totusi am senzatia ca trauma e mai mare pentru ei (ca de noi nu mai vorbim) cu cat sunt mai mari asa ca poate ar fi bine sa te apuci de pe acum.
Kiwi si eu zic ca poti sa-i dai (i-ai dat capsuni, de exemplu? Ca sunt sunt din aceeasi clasa de alergeni), eu nu-i dau ca e acru si nu e deloc fan fructe acre, dar la alune si eu m-as abtine sau i-as da oricum doar de testare sa vad daca are alergie sau nu.

OlgaT - curat ghinion cu masina de spalat, dar s-o rezolva si asta. Pe mine ma cam enerveaza scula noastra, nu imi place deloc cum spala, totusi are doar vreo 4 ani si curand n-o schimbam asa ca visez cu ochii deschisi la ziua cand voi avea si eu una proaspata.
Si Ana e innebunita dupa copii si are prostul obicei sa tipe sau sa sara la copii, drept pentru care multi se sperie si plang (de unde privirile binecunoscute). In schimb a patit odata ca a fost unul mai iute un tipat si a inceput ea sa urle. Ceea ce evident nu i-a fost invatatura de minte.

OlgaM - drum bun si concediu placut, ce bine de voi ca plecati atatea zile. Mi-e groaza de pe acum ca pana ne obisnuim cu atmosfera trebuie sa ne intoarcem.

Monu - menajeaza-te ca nu foloseste nimanui o mamica/graviduta obosita.

Elisor - am vazut pozele cu tigara, nu ma pot opri de cate ori vad poze cu Bibi sa admir ochii; stiu ca si ai Anei sunt frumosi, dar ai Biancai imi inspira o pisica aristocrata din celebrele desene animate.

OanaC - wow, Eva si Maya (cele 2 de fapt) sunt printre cele mai avansate de pe aici la capitolul intelect. Noi cu Mogo ne luptam inca la notiunile elementare de mama si tata.

Gata, ultima strigare, plec acum acasa. Ne vedem luni sau mai bine zis marti, ca luni plecam precis ajungem tarziu.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Buna,

sunt necajita rau, ma iau cu Andutzy de mana, am giardia dar eu ai oxiuri ca fi-mea:((. Si doctorita de acolo si cea de familie si farmacista mi-au zis ca nu e nenorocire, se ia din apa, asta e, se trateaza. Ma ia nebunia, ma laudam ca dupa sarcina nu am avt probleme cu fierea:(
Mie mi-a dat duador, doza soc se face, cate 2 pastile timp de cinci zile. Doctorita nu mi-a zis la telefon ca se iau cate doua pastile si eu am zis ca le cumpar si fara reteta compensata si nu mai astept pana luni - programul dr se terminase la cabinet. AM luat doar 4 pastile cat aveau la farmacia aia si au fost 164 de mii. Si dupa ce am citit ca se iau cinci zile cate doua am sunat-o pe dr si i-am zis ca ma duc luni sa imi dea compensat 90%, puii mei la cat platim toata viata la CAss. Dar ma enerveaza ca nu mi-a zis de la inceput pt ca eu am luat o pastila si acum ma opresc pt ca nu am si pt duminica.
De Helmiflores ala sau cum ii spune mi-a zis si mie dr la telefon, nu am ajuns inca la un plafar sa il iau pt fata.

Asta mai imi lipsea.
Andutzy, nu prea sunt sanse sa ia copilul giardia la varsta asta, am vorbit cu dr de la scarlat longhin care are acum laboratorul de analize.
Ioana, in ce zona stai? Si nu cred ca e jale, nu iti fura din camera doamne fereste! Sa stii ca am vazut ieri anunt la mica publicitate aici pe forum, vindea o tipa cu 900 de mii parca. Poate ne intalneam sa ti-l dau totusi, e greu fara ceva de incalzit pt pui.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Ioana, cu 400 de mii vinde tipa incalzitorul de bibe.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am terminat de citit, profitind de faptul ca fetele se joaca frumos impreuna. Fetelor, am gasit o reteta de masca naturala, un ou frecat cu o lingura de ulei de masline, se intinde pe fata si se lasa pina de usuca. Apoi se dizolva niste bicarbonat de sodiu in apa calduta si se inlatura masca cu un tampon de vata. Se face cam la doua zile... eu am facut si vreau sa spun ca face minuni. Nu-mi vine sa cred ce ten mi-a facut. Ori imi prieste mie, ori nu am mai pus de mult timp ceva pe fata, ori e intr-adevar buna.
Adina, scrie aici, ca ai cui sa te plingi. Sigur sint cel putin citeva fete care te intelegem pe deplin. Imi pare rau ca suferi de dureri de masele.
OlgaT, sa stii ca si noi am patit asa cam cu fiecare din aparatele luate, si nici nu sint chiar asa de multe. Bafta sa rezolvati cu bine. Si sanatate, sa treaca repede infectia, sint nasoale, am avut si eu si stiu cum e.
Cloreta si restul fetelor cu probleme de paraziti, sper sa scapati repede de ei. Asta e paranoia mea numarul unu, ca am o suta! Chiar voiam sa o intreb pe Anky, spunea ca ei se deparaziteaza de doua ori pe an... cu ce, si cei mici, nu face rau la ficat? Ca m-ar tenta si pe mine asa ceva, ca usturoi fetele mele nu mai maninca nici una, nici sotul. Eu da, si de frica parazitilor (nu suport viermii de nici o culoare), dar si de placere. Chiar astazi voi face peste prajit cu mujdei si cu mamaliguta. Yamiam!
Andutzy, eu am ajuns la concluzia ca a lua singe din vena la copiii atit de mici poate fi si ceva netraumatizant, daca cei care o fac sint profesionisti. Pe Tudora au chinuit-o doua echipe, o data cind i-am facut analizele si atunci cu febra mare, la Urgenta, de am plins linga ea, si nu i-au putut lua destul pentru ca nu au stiut cum sa o tina sau cum sa o faca. Atit de tare m-a afectata, ca le-am retinut chipurile si pe cuvintul meu daca o las sa o mai atinga, in cazul in care mai ajung pe acolo (sper ca nu!). Saptamina trecuta cind am fost, erau doua asistente, in 5 minute, cu un minut de urlat, eram afara si cu doua eprubete de signe scoase. Se vedea cu ochiul liber ca stiu ce fac, spre deosebire de stingaciile celor de mai sus.
Loreen, cind am citit ce ai scris, ca ar fi si culmea sa ia si varsatul de vint pe linga cite a avut, mi-am dat seama ca, de fapt, contrar a ceea ce cred eu si prin mine si voi, Tudora nu a avut totusi decit doua viroze mari si late in 14 luni de viata (una in decembrie, terminata cu laringita aia nasoala si alta in primavara), in conditiile in care a intrat tot timpul in contact cu colectivitati de copii (Agata, cind o duc si o iau de la gradinita sau de la activitati). Zic eu ca e nu e rau, dar atit de mult m-au afectat si m-au zbuciumat, ca am senzatia ca a fost bolnava tot anul!pbang] Trebuie sa ma mai linistesc un pic si a le iau mai usurel, ca altfel unde ajungem...
Elisor, am vazut fetita dragalasa cu ochisori superbi! Are dreptate Ioana, si mie imi aduce aminte de o pisicuta aristocrata. Are un aer nobil domnisoara ta! Cine stie ce singe albastru are prin vine...
Pisik, esti bine!?! Ca nu ai mai scris de ceva timp? Sau va mutati... parca va cautati casa...

Gata, ma duc la treaba, ca nu am spalat decit vasele. Nu ca as avea chef, dar trebuie... Pa!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Elisor lasa ca cu cerut sau nu, a mea a facut kk in bucatarie, apoi a pictat mashina de spalat vase.
Olga T... eu pe acolo imi fac veacul, iar soatza ii multzumita de bucate
Ioana vezi ca pina joi ai voie sa speli rufe, dupa... pauza ca-s o gramada de sfinti.
Nelia si noi tot cu piscinutza in gradina, ca-n parc nu prea stie ea inca sa se joace cu copiii, asha o bag in apa, la racoare
Ufff, s.-a sfirsit pauza mea, nu ma mai lasa ploada sa scriu
Sanatate la copiii bolnaviori, la mamicile bolnavioare, sanatate la totzi

Daniela si capsunica lu'mami
Ingerasul nostru, de la 6 la 10 luni, Isabella la un anishor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea micutzei printese

Mergi la inceput