Calcati rufele ?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Si eu tot cu masina de uscat - si calcat 0. De cateva ori pe an cand trebuie sa ma imbrac la costum, apelez la curatatorie. Intr-un an nu am avut masina de uscat si atunci imi mai calcam camasi.
Cand eram mica imi aduc aminte ca venea bunicu' sa ne ajute la calcat si calca tot, tot, la un moment dat mi-a ars un costum de baie, si inca ceva haine din plastic, blugii ii calca cu dunga.. acum el ne facea un mare favor, dar tot era un pic exagerat.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

E recomandabil ca hainele sugarului sa fie calcate si spalate la 90 grade, in plus e necesar program suplimentar clatire.

Calcatul relaxeaza, depinde ce ai in dotare, cu o masa buna de calcat si un fier bun, mai este si un spray special ( mai cu seama il folosesc la camasi pentru ca sunt 100 % bumbac ) poate fi chiar placut...Eu nu stau in picioare cand calc si de multe ori ascult muzica.
Eu calc dupa ce spal, calc pe sortimente : camasile, hainele copilului, fete de masa si servete.
Costumele, pantalonii, fustele la curatatorie.
Asternuturile le duc la spalatorie o data la 3-4 luni, dau 400,000 si le face apretate si perfecte. Cam atat dadeam unei femei care venea si imi calca de doua ori pe luna pe vremea cand lucram. E adevarat ca imi calca tot ce aveam !

Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andali spune:

Nu:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

Mai fetelor, am ramas uimita sa vad ca majoritatea dintre voi calca rufele. Sinteti ca niste de harnicute.

Eu una ma straduiesc sa nu am rufe de calcat. Hainele de zi cu zi le netezesc frumos cu mina inainte de a le impacheta si a le pune in sifonier si sa stiti ca arata chiar foarte bine cind le punem pe noi.
Camasi si pantaloni mai de "ocazie", ce sa faci, astea trebuie calcate, si de obicei le calc chiar inainte de a le imbraca.

Sotul calca inainte de a ne casatori, dar de atunci cred a a uitat

Nici hainele fetelor cind erau bb nu le calcam. E adevarat ca le spalam la temperatura mare, dar nu le-am calcat niciodata.

Sivi - mami de doua printzese
Shirly & Danielle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

pana sa-mi faca baietelul o eczema pe picior nu prea dadeam importanta mare calcatului,acum in schimb ii calc pana si chiloteii pt ca asa mi-a recomandat medicul dermatolog.daca ma intrebi de hainele noastre iti pot spune cu mana pe inima un NU hotarat si asta pt ca nu am timp.noi ca noi dar pentru copii am sa o fac pana or putea ei sa calce

27,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Mayarna, de care spray folosesti?Din acela pt. apretat camasi? Cum il folosesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Eu nu le calc. Pai daca le-as calca, atunci cand naiba as mai avea timp de DC?

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Nici eu nu calc rufe.De cand ma stiu atunci cand vreau sa calc fac cumva si ma ard.Am o gramada de semne pe maini din copilarie.Aici am mare noroc pentru ca lumea nu prea e interesata de cum te imbraci.Se poarta foarte creponat... masinile de uscat netezesc rufele destul de bine asa ca dupa ce le iau din uscator le intind putin cu mana si asta e.
Cand era Ana mica am calcat dar nu prea mult si niciodata nu a avut probleme cu pielea.

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Eu calc toate hainutele copilului si pe ale sotului. Eu nu ma port la patru ace.

Mergi la inceput