Stomatita(afte)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mumyca spune:

Multumesc mult fetelor.Azi o veste buna.
Dupa 3 zile de durere din a 4a zi a inceput sa manince,iar azi i-am mai vazut doar o bubita pe buzita de sus.
Acum am ramas un pic mai morocanoase de cind cu stomatita asta,dar GATA AM SCAPAT,HIPI('').
Eram un pic speriata ,dar multumesc lu Dumnezeu a scapat mititica.
Le doresc puiutilor vostrii multa multa sanatate .
Va pupic si va multumesc ptr. sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca2003 spune:

Dragi mamici, a trebuit sa patim si noi asa ceva (diagnosticare cu herpangina)ca sa (re)descopar ce grozav este acest forum si mai ales voi care scrieti si incurajati parintii... De astazi puiul cel mic, 2 ani implinit pe 7 Ian, are acest herpez, in gurita, inspre gat. I-am dat isoprinosin, in lapte, insa nu stiam de glicerina boraxata cu stanamicina si anestezin - toate astea sunt intr-o singura chestie preprata la cerere la farmacie? Ioana are de ieri in jur de 38.4C. Stiti cam cate zile dureaza? Multumesc din suflet. Mihaela (mama Ioanei si Irinei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

din pacate la noi a durat cam o saptamana pana cand a inceput sa nu o mai doara si sa manance cat de cat normalcu orice i-am dat doctoritza ne-a spus ca toate sunt doar ca sa mai amelioreze putin durerile nu ca sa treaca
sanatate multa...stiu prin ce treceti...

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca2003 spune:

Monica, multumesc pentru raspuns. Ca sa puna capac, la radiografia facura ieri seara i-a iesit pneumopatie interstitiala (dupa ce o saptamana a luat Zinnat)! pediatra a zis ca e normal, recuperarea neffind totala dupa episodul recent, si initial nu a mai vrut sa-i dea antibiotic, insa s-a uitat mai atent la radiografie si a vazut niste "puncte", asa ca ar trebui sa luam acum Amoxiclav Oh, Doamne! Nu am inceput Amoxiclavul, maine dimineata mergem la Dr. Stanciu pentru o "second opinion". De azi o sa ia Ecoflorina... mi-e teama pt ca nu poate manca din cauza bubitelor, nu mai zic de temperatura, si oricum a slabit vreo 3-4 kg saptamana trecuta din cauza virozei cu un vf de 40C (vezi Zinnat...). ma vait ca o baba, insa n-am mai trecut prin asa ceva de multicel si... nu mai stiu ce sa fac, decat sa sper ca totul sa se termine cat mai curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Si Denisa mea tocmai ce a avut niste afte uracioase care au trecut f. bine si repede cu niste granule homeopate: Borax CH 7. I-am dat cate 5 granule sa suga, apoi am repetat dupa 3 ore, la distanta de mese, pana la disparitia aftelor. A treia zi nu mai avea nimic. Ei i-au aparut de la niste ture repetate de antibiotic.

Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Buna,

Si noi avem in gurita afte(sau vezicule)...niste puncte...pe limba vreo 3, in gat 1. E rosu si gatul....dr. cred ca a gresit(dupa ce am citi aici-vreau sa spun ca dr. e pediatru dar practica neonatologia la matern, cred ca trebuie sa ma orientez spre alt medic).....nu are rosu-n gat ci gingivita asta s-a extins pana-n gat zic io. Nu poate manca numai insistent putin.....luam Amoxicilina 5 ml/8 ore, ceva crema praparaata din farmacie 3-4 /zi ungem, nurofen seara 4 ml, si dim , amiaza paracetamol sup.
Febra am facut cel mai mult 37,8. Si azi n-a mai facut febra deloc. Giingiile au fost rosii ca focul, sangerau. Parca azi s-a mai tras, se vede deja albul la gingii.
Antibioticul il luam de ieri de la amiaza.
Deci, io numai inteleg nimic.
Deci, e vorba de herpangina?????????
Ce sa cumpar sirop de patlagina, tantum verde sau Plantagingival de la Plafar....ce????????
Ajutati-ma, va rog!

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Cum se da tantum verde? Stefan are 1 an si 3 luni si aproape 14 kg.
Parca azi dimineata a mancat mai bine, la amiaza a mancat numai supa, 1 iaurt gigantino, si 1/2 cutie de orez danone...deci amestecat ca felul 2 n-a vrut . IL deranjeaza acolo ......
Deci, azi n-a mai asa caldut ca ieri. acum are normal cat are el fost de obicei 36,5, 36,6. El suge tit seara inca. Poate asta il ajuta nitel.
In schimb cand il apuca maraiala nu mai termina......
Deci, n-am zis de la ce avem asta.....cica am insistat eu cu periuta si s-a "bulit" gingia. Io recunosc ca am insistat ceva mai mult...ca el are 16 dinti, dar chiar asa???? Am citit ca se poate lua si din aer asta???
Mister, nu stiu din ce cauza am ajuns aici.
Cat dureaza pana se vindeca?
Si Amoxicilina asat ajuta?

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebec07 spune:

Noi ne-am confruntat imediat dupa anul nou cu o herpangina+stomatita si aveam doar un an si jumatate.N-am speriat rau caci s-a umplut de herpesi la guritza iar gingiile ii acopereau in intregime dintisorii.A fost foarte urat, mai ales ca singerau in continuu gingiile.Aveam sange pe tetinele biberoanelor, pe suzeta, pe lenjeria de pat.Horror :((
Medicul pediatru, spre norocul nostru, cumnata mea, ne-a prescris asa:
Tantum Verde spray la nevoie, cu jumatate de ora inainte de masa(1-2 pufuri)
Glicerina cu anastezina(preparata la farmacie)
Bicarbonat de sodiu pt spalaturi
Hexoral Spray in tandem cu Tantum-ul
Aciclovir pastile(pt herpangina)1/4 de pastilutza de 3 ori pe zi.
Apoi am inceput un tratament de ridicare a imunitatii cu Imunobaby.
In 5 zile am scapat de toate bubele, FARA ANTIBIOTIC .

Don't go the way life takes you.take the life the way you go.

Mergi la inceput