NU VORBESTE....CE SA FAC ?
Raspunsuri - Pagina 2
stefanluchian spune:
quote:
Originally posted by Moss
Am vrut o parere specializata cum ca Alexia se incadreaza in limitele normalului.
Normalitatea e dictata de majoritate. Deci, daca-ti pasa ce zice/face majoritatea, atunci te poti relationa la ea si in privinta normalitatii.
www.ici.ro/romania/ro/cultura/l_blaga.html" target="_blank">Blaga a vorbit la 4 ani. Si n-a fost singurul. A fost cumva anormal?
Mirela72 spune:
Pana la un an si opt luni nici Mara mea n-a spus mai multe, doar mama, tata, papa, caca, tai, de fapt pt. ea aceasta varsta a fost pragul de la care a inceput sa-si dea drumul, tot mai mult, de la o saptamana la alta. Acum are 2 ani fara 2 saptamani, spune foarte multe cuvinte si leaga chiar propozitii de 2-3 cuvinte. Eu nu m-am ingrijorat chiar daca alti copii de varsta ei spuneau mai multe, fiecare in ritmul sau, ea oricum e o fetita inteligenta si pricepea orice-i spuneam. De asemenea, am vazut copii chiar cu cateva luni mai maricei ce nu spun asa de multe ca ea si nu am considerat-o pe a mea mai cu motz din aceasta cauza.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
Moss spune:
Salut! cu buna seara la toata lumea!
am intrat sa ma laud
Azi in curte: Un pic innorat, sufla si vantul; Stefan alerga de colo-colo tot povestind ca: sufa vantu!Ine poaia!megem in casha!Pana la urma ne-am strans catrafusele ca incepea sa picure si tati il roaga pe Stefan :"haide in casa" la care sta un pic piciul si se gandeste si tranteste un raspuns simpatic: "du-te tu!Shan sta singul!"
Ana, mamica lui Stefan
Kittie, nu are nimeni nevoie de integrame, dar cand un copil de 1 an si opt luni spune " du-te tu!Shan sta singul!" cred ca te-ar misca putin si pe tine.
Si, la urma urmei , nu inteleg de ce esti asa sarcastica...
Eu mi-am pus o intrebare si am cerut niste raspunsuri, atat !
E adevarat, stefanluchian, normalitatea este dictata de majoritate...nu-mi pasa de ea, dar imi pasa de copilul meu si imi doresc din tot sufletul ca, daca , exista eventuale probleme in dezvoltarea copilului meu sa le pot descopri si trata la timp.
multumesc tuturor si in special celor care m-au inteles
mira_m spune:
Moss, sa nu te superi pe mine dar cred ca istetimea nu sta in cat de repede merge sau vorbeste copilul. Oricum, toti vorbim, mergem, pana la urma. Altceva ne diferentiaza.
Pupici si lasa ca n-o sa te mai saturi de atatea intrebari, cate iti va pune!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
giulia71 spune:
Moss , e mica bre...
Ce ai vrea sa-ti spuna povesti la un an si opt luni?
Las-o sa mai creasca si sa vii sa postezi aic ce te mai omoara de cap.
Sa auzim de bine ;)
Kittie spune:
Gata, m-ai prins, invidiez copilasii care vorbesc, si pe cei care fac la oala singurei, si pe cei care mananca singurei, d'aia vezi tu, sunt sarcastica atunci cand vorbesc despre ! Hai sa fim serioase, Cristina, de cate ori mi-ai prins manutzele spre mamicile noastre in ultima vreme? De cand a inceput un adevarat concurs intre mamici prin intermediul celor mici? Si-n parc prefer s-alerg dupa fimiu decat sa sed comod in bisericute comentand facerile sau nefacerile plozilor. Iar sa intru "sa ma laud" ... hmmmm..... mersi, eu zic pas! Era in biografia unui mare scriitor de origine germana un fapt bine cunoscut : nu a vorbit NIMIC pana la 4 ani. Ulterior, intrebat de ce nu a rostit nici un cuvant pana la anisorii respectivi, a raspuns firesc "pentru ca n-am gasit nimic interesant de spus".
Imi pare rau c-ai interpretat gresit mesajul meu (nu era sarcasm, erau constatari firesti, mesajul citat de tine vine sa-ntareasca spusele mele). Sper ca micuta ta sa fie sanatoasa si sa se dezvolte perfect!
Sanatate!
, mami de ( 13oct04 )
Moss spune:
Buna dimineata !
Kittie, m-a bine dispus foarte tare ultima ta postare. Ai dreptate ! Mesaje de genul " intru sa ma laud " nu ar trebui nici macar citite.
Si intr-adevar, genii mari precum Einstein, au inceput sa vb. foarte tarziu .
Toti aveti dreptate in ceea ce spuneti.
Mira_m, nu despre istestime imi faceam griji. Ea intelege tot ce-i cer, este chiar parsivuta, ca de altfel mai toti copii, o rog sa faca ceva si ea rade la mine dupa care face ce i-am cerut...exact pe dos !
mai mult decat atat aseara a inceput sa spuna bobo, pentru ca a invatat ce sunt acelea bomboane ...
Deci, dragele mele, nu-mi doresc decat ca, copilul meu sa se dezvolte frumos si in ritmul ei !
O zi excelenta tuturor
viviana spune:
Bravo! Ca sa te linisteti definitiv iti spun ca si fetita mea a vorbit tarziu. In afara de mama, tata, apa si papa nu a spus nimic pana spre 2,6 ani. De atunci recupereaza intr-una. A devenit un fond sonor permanent. Ca si cum as avea un radio in casa care merge incontinuu.
vivi
daniella4 spune:
Al meu, la aproape 1 an si 8 luni nu vrea sa spuna nici apa. Nu vrea sa repete. Tipa cand ii e sete. E in stare sa-si ia singur apa de la chiuveta, DAR NU ZICE CUVANTUL.
..sincer situatia ma cam dispera.
Daniella, mama lu' Alexis
adina0 spune:
subscriu! are 1 an si 10 luni, stie tot, inclusiv sa se duca la colt daca gresete, sa isi ceara iertare, executa toate comenziole, dar nu vrea sa vb! asta este! din moment ce este sanatos tun nu am motive de grija!
bucurati-va de liniste ca atunci cand or incepe sa vb sa va tine-ti