Medicamente compensate sau gratuite

Medicamente compensate sau gratuite | Autor: tanima_i2002

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare legata de medicamente: sunt insarcinata si fac tratament de sustinere a sarcinii. O parte a tratamentului am regasit-o pe mai toate listele de medicamente compensate dar niciodata medicul de fam nu s-a sinchisit sa mi le dea compensate: de ex utrogestan, no-spa, gynipral, spenter, papaverina. Le-am cumparat de fiecare data fara reteta intrucat daca mergeam la dr era mai mare spaga care o dadeam lui decat ce mi se compensa.
Am insa o nelamurire cu un medicament: pregnyl care l-am regasit pe lista 2B a medicamentelor dar nu am inteles exact daca e compensat sau nu. Scrie numai ceva de genul ca e medicament care face parte din grupa med ptr gravide si lauze. Aceasta lista se compenseaza, si daca da cu cat? Ma intereseaza in mod expres ca numai pe aceste injectiii eu dau 3 mil pe luna, nu mai spun si de celelalte care mai costa inca vreo 2, deci ar merita sa incerc o compensare la medic.
Multumesc ptr un eventual raspuns.

tanima 22+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

tanina,dar acum nu se mai dau med gratuite si pentru gravide?
si eu am facut trat de sustinere acum 6 ani si mi le dadea gratis ginecologul nu med de familie.
vb cu dr de fam sa-ti dea trim la un ginecolog de policlinica care sa te aiba in evid si sa-l fol numa pentr retete si tratamente.
sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

tanima, se compenseaza acest medicament astfel:
PREGNYL 500-500ui/ml x 3 - se compenseaza 12,06 lei
PREGNYL 500-500ui/ml x 6 - se compneseaza 24,12 lei
PREGNYL 5000-5000ui/ml x 3 - se compenseaza 63,27 lei

Cred ca nu ai de plata nimica la ele pentru ca au si pret maxim impus care este tocmai suma ce se compenseaza.

Auzisem mai demult ceva cum ca se dau retete compensate pentru gravide in functie de salariu, adica medicul iti da reteta numai daca ai sal mic, da sincer nu stiu daca e asa, sau s-a schimbat ceva.
In orice caz, daca ai dreptul la retete, le iei gratuit sigur daca mai gasesti fonduri la vreo farmacie.

Cristina

chris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Eu am alergat luna trecuta cu o reteta si ori n-aveau fonduri, ori nu lucreaza cu OPSNAJ, ori nu e scrisa corect de dr si nu poate sa-mi elibereze sau daca nu am depasit limita ca se da doar in primele zile ale lunii ...asa ca nu mai ma obosesc si le cumpar
Sper sa ai noroc si sa reusesti sa le iei macar compensate

Martha 31 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Din pacate am mai intrebat si nu se dau nici gratuite nici compensate pentru ca sunt salariata. Da ati inteles bine. daca nu aveam servici eram caz social si le luam gratuite, dar ptr ca am salariu le platesc, desi tratamentul meu lunar depaseste salariul pe care il iau, mai ales ca sunt si in medical si nu il iau nici pe ala tot, plus dr, plus ecografe... Asta este viata in Romania. Dea-ndoaselea. Nu se mai dau medicamente gratuite la gravide, numai compensate si pregnylul intra in grupa gratuite.
Iar celelalte med care le mai iau ar mai fi unele care le-as putea lua compensate din cate am vazut eu, cum ar fi no-spa dar medicul meu de fam si asa se uita sa ii dau bani ca imi da medical si mai rau ma enerveaza ca ptr 2-3 sute de mii care i-as scuti mai bine ma las pagubasa.
Oricum am avut surpriza sa merg la cabinet si sa stau 3 ore la coada numai ca sa intreb ceva si nici gand sa mi se dea prioritate ca sunt gravida, si nu in 2-3 luni sa zici ca nu se vede burta, asa ca nu mai am nici o pretentie. Din pacate nu am la ce alt dr sa ma duc ca nu cunosc care sa fie si mai aproape de mine, ca e greu si cu deplasatul.
Multumesc de raspunsuri.

tanima 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Si atunci de ce mie medicul de familie imi da reteta de medicamente gratuite? Si chiar le iau gratuite, pe cuvant. Asta cu medicamente compensate ptr cele care nu lucreaza mi se pare o aberatie... N-am mai auzit pe nicaieri asa ceva. Si medicul de familie e obligat sa-ti dea reteta ptr medicamente, de ce sa ceara spaga ptr asta?

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Si pana la urma cozii de ce nu schimbi medicul de familie? Mai, ce idiot... Na, ca m-am nervozat.

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca

Mergi la inceput

mrta ce medicamente iei tu gratuite? Chiar sunt curioasa.
De schimbat nu il schimb ca nu cunosc altul iar cei pe care ii cunosc tot asa sunt si in plus este si medic pediatru si cu bebelusul tot la ea voi ajunge, mai ales ca am avantajul ca are cabinetul in blocul de vizavi si nu voi fi nevoita sa alerg cu el in brate cine stie pe unde. Bineinteles ca daca voi afla de unul mai bun ma voi muta dar toate cunostintele mele se vaita de medicii lor de fam. Pana atunci...nu am decat sa rabd.

tanima 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

draga mea, daca asa se poarta acum cu tine acest medic, cum se va uita la bebelus? si cum ii va da retete gratuite?
nu vreau sa te superi, dar medicul nu se alege dupa cat de aproape este. este in puterea noastra sa schimbam starea asta de fapt si nu e greu: nu iti convine medicul si nu face lucrurile scrise in lege atunci il schimbi - asa invata ca pierde pacienti - pierde pacienti atunci nu isi mai ia salariul. nu cred ca in tot orasul nu e un medic normal, care sa stea sa te asculte, sa iti dea o reteta gratuita/compensata si sa nu te lase sa astepti 2-3 ore.
incearca te rog macar...ptr ca nu iti va fi mai usor in viitor. succes si sarcina usoara in continuare.

Roxana

Mergi la inceput

Roxana, din pacate nu am auzit de un alt medic mai bun, ea e buna de fel ca medic. Am pe fina mea care s-a mutat la alt medic si acum ar vrea sa vina inapoi ca e mai rau decat inainte. Daca voi auzi de vreun medic mai bun voi pleca imediat, dar momentan nu am auzit in oras de medic pediatru competent asa ca raman mai bine aici. Ptr copii in general da retete compensate sau gratuite ca stie toata lumea ca se dau, dar pe mine cred ca ma cam fenteaza ca e incerta legislatia in ce priveste gravidele. Imi tot spune ca nu se dau decat ptr cele care nu au servici si care sunt cazuri sociale.

tanima 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Tanima am asteptat sa mai intri pe forumul nostru sa-ti spun ca am gasit legea care reglementeaza aceasta problema http://www.cdep.ro/proiecte/2006/000/40/3/leg_pl043_06.pdf art. 233 spune clar ca se dau la gravide si lehuze, punct. Eu stiu care e problema la tine in oras si cu MF dar listeaza art. respectiv si bagai-l in fata. Daca ea nu e informata, informeaz-o tu, si pt. o lege promulgata nu trebuie sa vina nush ce informare de la casa de asigurari. Iar m-am enervat pe tema asta, stii ca si eu am avut aceeasi problema care am rezolvat-o, slava domnului.

Mirabela sapt. 34 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput