Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 29
marinelaf spune:
buna fetelor mi-a fost tare dor de voi, am fost plecata citeva zile la tara si nu v-am putut scrie.
vreau sa va incurajez si eu in legatura cu nasterea naturala cu toate ca trebuie sa recunosc ca si eu sunt o mare fricoasa.la prima sarcina mi-am luat inima in dinti si i-am spus doctorului ca vreau sa nasc normal cu toate ca m-a intrebat daca nu vreau cezariana avind in vedere si virsta.(31 ani)
dupa mine frica este mult mai mare decit durerea in sine.
la nastere parca am fost anesteziata cu toate ca nu mi s-a facut vreun calmant sau anestezie,ce am simtit a fost la coasere o durere suportabila.
m-am refacut foarte repede iar in citeva zile alergam pe scari.
ideea este ca si a doua oara vreau sa nasc tot natural daca nu vor fi complicatii.
lucrul de care imi este groaza este statul in spital.
iar chestia cu greutatea, pentru mamicile care alapteaza este mai usor de scapat de chilograme, eu mi-am revenit destul de repede la greutatea dinaite de nastere fara prea mari eforturi.
nu va mai ginditi la asta pina cind va veni momentul.
ici la toate burticile
marinela 15+ siandreea
alexandra_25 spune:
mayaione...nu esti singura careia ii e frica.....eu sunt fricoasa de felul meu........
Si eu ma gandesc cu frica la acele momente...dar incerc totodata sa ma si incurajez...si ma gandesc exact la ceea ce ziceai tu....
Sper sa ne ajute d-zeu sa trecem cu bine si peste asta....doar nu suntem singurele care au nascut...
alexandra
Dia1609 spune:
Buna fetelor! am venit si eu pe-aici ca de la lucru nu apuc sa scriu... mai trag un ochi din cand in cand si va citesc, dar atat... Miro, si eu am auzit chestia cu tripletii, am zis ca e un banc... cica un dr. in tm a facut-o lata.. nu zic nume... scuza a fost ca nu l-a vazut pe al treilea din cauza ca avea numai 1.200 kg...:)) ... de necrezut
elaa, si eu am scurgeri mai abundente acuma, dr. meu a zis ca e normal, numai tb sa-ti faci lama sistematic, sa vezi sa nu fie candida... si sa te alarmezi daca te mananca sau te ustura
Dolores, am vazut ca si tu esti in sapt.18 si povestesti ca misca bb in continuu.... eu deja ma alarmez... azi am intrat si eu in sapt.18 si la mine a miscat o singura data mai sanatos bebe- acum cateva zile si m-am bucurat si am zis ca in sfasit si-a dat drumul... dupa care 2 zile-nimika... si azi a mai miscat un pic da' f. incet. Abia astept sa merg luni la eco sa-mi zica ca e ok.. poate bebita mea e mai lenesa, sau are spatiu suficient?
Dia 18+ cu
Dia1609 spune:
elaa, uite ce am gasit in leg. cu scurgerea (e mai civilizat explicat decat am facut-o eu inainte :))
Scurgere vaginala. In timpul celei de-a patra luni de sarcina vei remarca ca secretia care a inceput sa-si faca aparitia inca din luna trecuta devine mai abundenta si capata un aspect albicios, filant si cremos, avand si un miros specific. Scurgerea aceasta poarta numele de leucoree. Cauza acestei scurgeri este cresterea irigatiei tesuturilor tractului genital, cu marirea secretiei vaginale pentru a pregati vagina pentru trecerea copilasului la nastere. Pe masura trecerii lunilor de sarcina aceasta scurgere se va intensifica. Astfel ca multe femei gravide ajung sa schimbe de mai multe ori pe zi lenjeria. Daca remarci ca mirosul devine mai puternic sau ca secretia devine galbuie ori verzuie, sau daca este insotita de mancarimi, ia neaparat legatura cu doctorul tau.
Dia 18+ cu
marinelaf spune:
si ca sa recuperez faptul ca scriu atit de rar m-am gindit sa mai scriu sa ma descarc putin fiindca stiu ca voi sunteti tare dragute si aveti intotdeauna o vorba buna pentru fiecare.
sunt foarte trista ca a trebuit sa-mi duc fetita la bunica este prima data cind stau o zi fara ea si va trebui sa o las cam o saptamina pentru ca trebuie sa-mi ajut sotul putin la firma.
am tras vreo citeva ture de plins deja . dimineata cind am plecat de linga puiut parca a stiut ca trebuie sa ma lase sa plec. s-a trezit , a cerut lapte si in 5 minute a adormit inapoi.cind m-am intilnit cu sotul meu,m-a mai si intrebat "ce ai ti-e dor de andreea?" bineinteles ca nu am putut sa-i raspund ca mi-au dat iar lacrimile.
seara inainte sa vin m-a facut si soacra sa pling ca bineinteles nu se poate abtine.
asa ca m-au apucat dureri de burta. la ora 5 dimineata nu dormeam ca ma tot luam de soacra-mea in gind.
pentru mine a fost astazi o zi tare plingacioasa dar sunt bucuroasa ca am putut sa-i cumpar la andreea ceva lucrusoare si sa i le trimit.
cred ca si bebe simte ca sunt trista ca de azi am inceput parca sa simt ceva miscari.
va pup pe toate si va multumesc ca ma ascultati cu toate ca sunt repetenta la numarul de mesaje trimis.
marinela 15+ si andreea
Dia1609 spune:
dolores, am vazut ca ai intrebat mai devreme despre cum poti sa-ti scurtezi orele de munca. Eu lucrez in resurse umane si pot sa-ti zic ca singura modalitate, in afara aceea de a cadea la pace cu seful :)), e urmatoarea: te duci la medicul de medicina muncii care se ocupa de firma la care esti cu o scrisoare medicala de la ginecolog. Apoi, in baza ei, medicul de medicina muncii poate recomanda scurtarea programului de lucru si iti intocmeste o fisa de risc maternal (care este obligatoriu sa fie intocmita la toate gravidele) in care constata ca programul de 8 ore constituie un risc si recomanda program de 6 ore. Angajatorul e obligat sa tina cont de fisa de risc a medicului de med. muncii si tb chiar sa o depuna la Inspectoratul Teritorial de MUnca de care apartine, care poate veni sa verifice respectarea ei. Programul redus nu-ti afecteaza salariul, il vei primi in continuare intreg. Sper ca am fost coerenta, ca-s foarte obosita
Succes!
Dia 18+ cu
Dia1609 spune:
Dolores, sper ca stii ca ai dreptul la 16 ore libere pe luna pt. analize si consultatii medicale! Benefiaza de ele!
Dia 18+ cu
Dia1609 spune:
apropos de subiectul cu epilatul, eu ma epilez cu ceara rece. o singura problema am avut: in urma epilatului inghinal mi-au aparut niste ganglioni, care s-au retras imediat dupa aia... concluzia medicului: nu mai am voie sa ma epilez cu ceara inghinal, asa ca folosesc lama acum si vreau sa va spun ca e f. nasol, parul creste repede, si nici nu vreau sa ma gandesc cum se va indesi parul... dar decat sa risc niste contractii datorita sensibilitatii crescute a zonei, mai bine ma lipsesc
Dia 18+ cu
Cleomoni spune:
Mirona si eu am luat in a doua luna Elevit si m-am ingrasat 4kg cu toate ca atunci aveam greturi si nu mancam mai nimic.Le-am lasat o perioada dar iar am inceput sa iau ca al meu prieten m-a parat la dr si m-a certat.Acum iau la 3 zile una sper sa nu ajung un purcelus sa ma taie de Craciun
CLEO"= FIX
Cleomoni spune:
DACONSTspune-mi si mie daca aia e burtica ta, ca la 13 sapt nu imi imginez ca e asa mare piciorusul.
pupici
Cleo 20fix