Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 27
Ktrinel spune:
asiza, (sau cine m-a certat) raportez ca intru in 20sapt! o sa bag si semnatura
radu.anca iata masuratorile mele la 19 sapt si 5 zile :
OFD 60.80MM
BPD 44.20MM
HC 164.90MM
ABD.AP 47.0MM
ABD.TR 54.10MM
AC 158.80 MM
FEMUR 31.60MM
CEREBELLUM 20.30MM
NUCHALFOLD 4.40MM
CYSTRERNAM 5.60MM
PVENTHORN 6.70MM
EFW 374.0 GRAMS
HUMERUS 31.9MM
prescurtarile sunt din engleza, vezi ca pusese dansusa un link cu masuratori bebe unde iti introduci tu datele si acolo poti compara.
Ktrinel si 20 sapt.
dolores spune:
Ktrinel ne poti spune cam ce inseamna aceste prescurari?
stii de ce? pentru ca eu le notez si imi voi intreba medicul in cazul in care nu-mi spune.....
dolores 18+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte"
dolores spune:
fetelor va rog sa ma ajutati....maine dim.am programare la coafor si azi sunt intr-o pana de idei cam cum sa-mi fac parul....ceva de zi...imi puteti da o idee sau aveti ceva poze???as prefera strans ca e destul de cald...dar ceva simplu nu pompos...ce ziceti, ma ajutati?
dolores 18+
poze
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte"
Dbunny spune:
Dolores mie-mi plac cocurile moderne. Parul strans foarte foarte bine, cu agrafe, elastice sau ce vre tu, sh-apoi scos cateva fire zbarlite din mijlocul ghemului, care le dai cu gel ca sa stea tzepene sau pe jumate ondulate, cum ti-o place, sau cum ai tipul de par. Mie-mi dureaza toata ziua si nu am treaba cu caldura, lipitul parului de gat sau alte cele. banuiesc ca daca mergi la coafor ti se face ceva mai complicat, mai domnos. Sa pui poza, sa ne mai orientam si noi.
Radu.anca maine aduc masuratorile de la ultima mea eco (avand in vedere ca ni-s amandoua in spania, prescurtarile or coincide). E facuta la 19 sapt+6 zile, acu 2 zile. BB are 320 gr. Gramajul aci intotdeauna ti se spune, lungimea mai putzin. dar ce lucrezi mama de noapte ? In sera ? la Danone in frigider ? Ai mare grija de tine
Eu ma simt de-a dreptul binecuvantata cu serviciul meu. Lucrez de 9.30 la 6.30 cu o ora pauza de masa. Adica..ma trezesc destul de tarziu, pe la 8.40,ma odihnesc bine, dorm toata noaptea, si dupa-masa cand ies, inca mai este foarte cald afara cat sa te scalzi in mare sau sa faci plaja.
Pupaciuni
Dbunny20+1
Zina spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, nu am vrut sa supar pe nimeni...
In alta ordine de idei, eu sunt bine, bebe la fel, dar daca e sa am ceva este senzatia mea de balonare pe care o am tot timpul dupa ce mananc (mai ales la pranz), ca am ajuns sa fiu f.ingrijorata de cum o sa decurga de acum incolo sarcina. Mai ales cand burtica va creste si mai mult. Si atunci cand ma plimb, obosesc repede, imi simt muschii de la burta incordati si nu mai pot face nimic, trebuie sa ma asez. Nu mi se pare normal, am observat ca daca incerc sa fac miscare mai mult timp, treptat aceasta stare trece, dar totusi... Cand aud fetele ca spun ca mananca una alta, ca se plimba, si nu pomenesc de aceasta senzatie de intindere a muschilor, eu ma intreb daca la mine e normal sa simt asa...Sunt stresata din cauza asta. Medicul mi-a spus sa mananc putin si des, dar este acelasi rezultat. Mi-am luat centura prenatala si vreau ca de astazi sa o port sa vad daca ma voi simti tot asa. Pupici la toate
dolores spune:
zina sarcina nu seamana una cu alta....si eu obosesc repede...cand fac miscari mai bruste ma doare burtica..si tot asa...nu e ceva anormal..nu-ti mai face griji...despre senzatia de balonare am mai zis ca va putei lua de la farmacie sau plafar carbune medicinal...intructiunile le ai in prospect......e normal sa obosesti pentru ca ai ceva in burtica nu?? te pup
dolores 18+
poze
Ktrinel spune:
DOLORES, IATA CE AM GASIT:
OFD occipitofrontal diameter
HC Head Circumference
BPD BIPARIETAL DIAMETER
AC abdominal circumference
ABD AP abdomnial ...ceva
ABD TR abdominal ...ceva (trans abdominal ceva, cred, dar nu stiu sigur)
EFW greutatea (calc in functie de BPD, Ac si femur si varsta mamei)
cysternaM : cisterna magna (ceva pe la cap, gat)
pventHorn: ceva cu ventricul
celelalte cred ca sunt clare . am mai descoperit ca placenta are "grade" 0,1,2 si 3. eu am 0 , cica inseamna normal (omogen).
dolores spune:
Ktrinel saru`mana
dolores 18+
poze
ingeras26a spune:
Mayaione, nu mai stiu, ca nu prea am inteles, dar dr zicea: vedeti ce clar se vede ?? Stai linistita, ca raman fetitze amandoua, si daca vor fi baietzei, tot ai nostri vor fi si ne vom bucura la fel de mult, nu?
Zina, eu am luat Magne B6 4/zi si mai iau si acum! Stai linistita. Fac tratament cu Magne B6 4/zi (de la inceutul sarcinii), Bio-Marine Plus 1/zi, Pregnyl 1/4 zile si Utrogestan 2/zi. Suntem super ok, fetitza mea este cu 5 zile peste grafic, iar eu ma simt extraordinat de bine!
Dolores si mie imi place cu parul strans. Eram plictisita de al meu, asa ca m-am tuns si mi-am facut suvitze. M-am tuns pana deasupra umerilor si mi l-am intors in afara, cu putin breton lung in stanga. pot sa mi-l si prind, dar si lasal liber este dragutz. Este usor de aranjat si intretinut. Ehh, va place cum ma promovez
Pupicei, Ingeras 16+ Maya
Daconst spune:
Fetele vreu sa va arat ceva dragut,sper sa puteti vedea:
http://img124.imageshack.us/my.php?image=100iz.jpg
Dana 13+