Mamici de sept-oct 2006 (46)
Raspunsuri - Pagina 8
MamiLili spune:
Alessia80, bun venit! Am citit ca nu poti merge prea mult. Ai avut cumva platfus cu ani in urma? Ti-ar trebui niste exercitii pentru talpi, cred eu. Ai unde sa mergi pe nisip? Te-ar ajuta mult in aceasta problema, ti-ai modela musculatura talpii.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili 25 sapt cu
microbu spune:
Raluca, sunt aceleasi ingrediente dar alt mod de preparare.
Uite reteta, totusi :
TORT DE MERE
Se face un pandispan (6oua, 6linguri de zahar, 6linguri de faina, un praf de copt-optional- ),se coace, se lasa la racit si apoi se taie in 2 sau 3.
Apoi se ia o cratita (ar fi bine sa fie aceeasi in care ati facut blatul sau asemanatoare), se unge cu unt, se umple cu mere curatate si scobite de cotoare (intra pana la 1kg/1kg juma); in fiecare mar se pune un varf de cutit de unt, o lingurita de zahar si scortisoara (eu pun mult unt si zahar pt ca folosesc restul ca sirop) si se baga la cuptor. Dupa ce se racesc merele, cu zeama de la copt se insiropeaza pandispanul (mai ales partea de jos) si merele se aseaza ca o crema (ca sa nu fie prea zemoase eu le amestec cu o lingura de gris cand le scot din cuptor). Se orneaza cu frisca multa!!!
Ioana, reteta mea pt 4 cozonaci mari :
2.5kg faina
125g drojdie proaspata
750g zahar
8-10oua
lapte (aprox 2-3cani)
sare
coaja de la 2 lamai rase
vanilie
300ml ulei
----------
Drojdia cu putin lapte caldut se lasa un pic la dospit. Zaharul se topeste in restul de lapte caldut. Ouale se bat spuma cu sare (intregi). Se framanta faina cu drojdie, zahar, oua, lamaie, vanilie si lapte. Apoi se incorporeaza uleiul, cate putin. Se framanta in continuare cam 3/4ora-1ora.
Se lasa la crescut, apoi se intind foi care le umpli cu ce-ti place: nuca, zahar, stafide, rom si rahat. Eu fac cozonac cu 2 foi (ca o spirala), cateodata chiar cu 3 (impletit). Dupa ce scoti cozo din cuptor (eu folosesc tavi unse cu ulei dar cu hartie de copt) se bate un ou, se ung cozo si se presara putin zahar. Si cam atat.
ATENTIE: aceasta reteta este pt 4cozonaci mari, fff gustosi si f dulci, plini de toate. Aceasta reteta creaza dependenta!!!!!!
Sandra 25+ poze
varsta bebe
putzuruca spune:
Pupicei la toate gravidutzele si la bb-ii lor,
Alessia, bine ai venit. Iti doresc sa ai o sarcina usoara si o nastere la fel, iar bb sa fie sanatos.
Itzy, distractie placuta maine si ai grija de tine sa nu te obosesti prea tare.
Try, ma bucur ca ai inteles mesajul meu. Am fost atat de indarjita pt ca anul trecut cand nasa mea era insarcinata, plangea zilnic ca vrea sa nasca cu cezariana, iar medicul ei nu era de acord. Pana in ultima zi a plns de daduse in isterie, dar a avut un travaliu de 6 ore si a nascut normal si usor o bebelina de 4,300 kg. Chiar in ziua in care a nascut am mers la ea la spital si am intrebat-o cum a fost nasterea, iar ea mi-a raspuns zambind ca ar mai naste de 5 ori.
Fetelor, luni merg la control si vom face si eco. Partea haioasa e ca bb al meu cred ca s-a intors iar cu spatele caci simt loviturile ca inainte de eco morfo cand era asezat cu spatele si nu s-a putut vedea comorica dintre picioare. Deci, s-ar putea sa nu aflam sigur nici de data asta daca vom avea fetita sau baietel. Oricum in sufletul meu cred ca e fetita insa tot mai multi imi spun in ultimul timp ca sigur am baietel.
putzuruca 26+ cu ?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait
MamiLili spune:
Lexi, cum mai e glezna? Te mai doare? Poti sa pui si niste comprese reci pe glezna, de exemplu sa uzi un prosopel mic si sa-l infasori pe glezna, se va dezumfla. Si poti sa te dai si cu un unguent antiinflamator, dar in cantitati mici si numai daca durerea e mare, zic eu. Te astept cu vesti bune!
Sanatate la mamici si bebici!
Lili 25 sapt cu
ionica spune:
Buna seara burtici,
RAROMAR sa stii ca mi se intampla zilnic lucruri din astea haioase,faza din parcare e doar una,nu pot sa le spun pe toate aici pentru ca asi fi off topic,nu de alta dar s-ar gasi sigur cineva sa ma raporteze la admini
AMARATINA Nu este doar frumos e si deshtept piticul meu de 192cm si doooooooooar 12%de grasime in corp!!
Stiu ca mi-am luat responsabilitate mare luandu-l de barbat,da ce sa fac daca nu-mi plac uratziii!!!
TASIA Eu habar nu aveam cei aia gelozie pana in decembrie-ianuarie ac. probabil ma simt urata cu atatea kg in plus ,dar asta este doar in capul meu ,el ne spune in fiecare zi ca ne iubeste pe amandoua .
Aseara mi-a adus un buchet de trandafiri de gradina din aceia parfumati si mi-a spus;
"Sant mandru ca vom avea o fata pe nume Sophia,abia astept sa se marite ca sa o insotesc la altar la nunta ei asa cum a facut tatal tau"!!!
Sotul meu este super romantic,iubeste frumosul ,adora copii ,iubeste animalele,dar pasiunea lui cea mai mare este sotia lui,adica Yo!
Sunt o femeie de sot rasfatata!
OOOOpppsss se vede ca nu am nimic de vreo trei luni
si mai vorbeam de secretara lui saraca!!
Diseara m-a invitat la cina la un restaurant japonez super shicos,ma duc azi sa-mi trag o coafiura lejera gen "Brigitte Bardot" poate i-l pacalesc .
Sotului meu i-i este frica sa facem dragoste,crede ca o poate atinge pe pitica,nu stiu ce sa-i mai fac sa-i dovedesc ca nu!
Desi doctora ne-a explica ca putem face dragoste ,citez " fara penetrare", pai cum asa ,inteleg eu mangaieli la la la da ti se urca la cap si sari pe OM?yo cred ca de asta i-i este lui frica
Hai ca v-am zapacit, yo cu problemele mele de nika!
ITZI-BITZI am ras cu lacrimi la aventura ta de ieri,mi-a fost frica la inceputul istoriei dar pe urma mai amuzat cu bucata de mar in gat,esti de coma fata mea si cu nick name-ul asta esti si mai haioasa!
PUFY Si eu abia astept sa ma strige cineva "mami mie foame",Domne ce frumos trebuie sa fie momentul cand bebe spune MAMA ,am asteptat 10 ani sa raman insarcinata ,iti dai seama ce emotii voi avea in acea zi !!!
Despre nastre:
Fetele mele dragi, am decis impreuna cu sotul si doctora mea sa nasc cu cezariana si gata,nu vreau sa dau prea multe amanunte DE CE.
Va pupic
+29SOPHIA
gripo spune:
SALUTARE BURTICOASE!
ELOISE, drum bun, si distractie placuta!
ALESSIA, bine ai venit printre noi, si nu stiu sa-ti dau alt sfat pentru talpi, decat masaje dese, de-ale sotului bineinteles!
ITZY-BITZY si LEXI, imi pare rau ca v-ati accidentat, dar trece, cu rabdare si tutun, important e ca bebe e bine..
Legat de nastere... eu am o singura observatie de facut, daca cititi cu atentie, fiecare a fost de partea modalitatii pe care a ales-o sau i-a fost impusa de doctor. Daca ar fi sa ma hotarasc dupa ce scrie lumea pe-aici, ar trebui sa nasc cu cezariana, pare un rai nu alta!
INNI, la tine de prin ce perioada n-a mai facut tumbe asa rele bebelina prin burtica? La mine il simt in continuare zilnic, clar, de mai multe ori, dar ma obisnuise cu tumbe si alte alea, si acu'...
CRI, ce faci? cum te mai simti?
29+RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
gripo spune:
revin cu o intrebare,
TRY, ce meserie ai? ca semeni cu cineva din familia mea si tare sunt curioasa daca aveti aceeasi meserie, si scuze de off-topic.
29+RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
msl spune:
Buna fetelor!
Am mai postat intrebarea aceasta si pe "gravidute in strainatate" dar s-a inchis subiectul si nu am primit prea multe raspunsuri:
Pt ca nu am pe cine sa intreb va intreb pe voi: a-ti luat zymafluor pe perioada sarcinii pt prevenirea cariilor? medicul din romania mi-a recomandat incepind cu luna a 6 a dar am uitat sa intreb in ce cantitate si de cind exact sa iau....
Ma trezesc in fiecare dimineata cu dureri ingrozitoare de spate nu stiu ce sa mai fac cu ele...si arsuri si dureri in stomac non-stop care nu mai cedeaza la antiacide, am o gastrita cronica si de obicei luam omeprazol dar acum nu stiu daca e voie sau nu sa iau....
oare este bine sa iau vitamine efervescente? ca pe cele tablete nu le suport si numai din acelea efervescente pot lua, oare vitaminele supradyn sint bune? dar calciu efervescent? dar magneziu?
Nu stiu de care scaun de masina sa cumpar, oare ce este mai eficient, un "travel system" adica carucior + scaun de masina pt infant si dupa citeva luni cumperi altul, sau cumparate separat? voi cum a-ti procedat?
cum a-ti procedat cu patutul pt copil de care sa iau? din acela simplu care e mai ieftin sau din acela 4 in 1 care se transforma in pat pt copil mai mare? ce fel de cadita de baie ati cumparat?
doamne cite intrebari am....dar chiar nu stiu cum sa procedez si ce e mai bine....poate ma puteti ajuta cu sugestii?
O zi buna tuturor
Monique_new spune:
TryCrede-ma ca as dormi pe burta nu pe spate sau macar intr-o parte cind mai reusesc. Acum nu va ginditi ca dorm pe spate ca o scindura din aiadorm cu picioarele calare obligatoriu pe niste perne si cumva mai cracanate . Deci nu e cumva de-a dreptul pe spate cum stai la eco " bat " ca asa nu pot inchipuiti-va. Atunci simt si eu ca ma stranguleaza ceva.
Alessia80Eu am niste papuci din aia medicinali cu tepi. I-am luat anul trecut de la metro si sint chiar draguti cu floricele rosii.Problema este pina te obisnuiesti cu ei ca eu la inceput vreo saptamina ziceam ca ma ard talpile si cautam gresia rece din casa. Dar acum mi se par f normali. Poate te ajuta .
Monica 30 sapt
Susa spune:
Buna seara burtici...
Scriu intai si apoi citesc ca pana termin va culcati toate...
Am venit si eu cu vesti bune de la control azi...Cucoancea suntem pe aceeasi masuratoare...BB Lukas(tot baietel a ramas) al meu are 1750 g la 28 de saptamani iar eu ma raportez cu 20kg luate deja...asa ca nu e de lauda dar sunt pe locul intai...totusi lumea zice ca arat inca bine...mi-a zis ca edemele care apar pe seara si care se retrag pana dimineata sunt normale...mai rau e cu cele care raman si dimineata dupa somn si elevatie....mi-a luat tensiunea de vreo 6 ori(a facut el un experiment pe mine) intinsa apoi pe partea stanga apoi in fundulet si totul a fost super OK...tensiunea mea a trecut-o in carnet 110/60...eu oricum mi-o controlez in fiecare dimineata...am facut si analizele de trim 3 si sunt bine la toate...asa ca sunt mult mai linistita si drept urmare luni mergem la mare cateva zile ca apoi i-mi pleaca sotul inapoi pe barca pana e sa nasc...asa ca voi avea mare nevoie de voi...pupici..ma duc sa citesc din urma
Silvia28+
Lukas-Daniel
http://photos.yahoo.com/silviabilcu