Gravide in Spania si drepturile lor

Gravide in Spania si drepturile lor | Autor: tiona

Link direct la acest mesaj

Sper sa fie pe forum si viitoare mamici care locuiesc si muncesc in Spania , ca asa ne putem informa si ajuta mai mult despre drepturile noastre si a lui bebe , despre dreptul la locul de munca , doctori de la seguridad social , clinici particulare , etc.Spun asta ca eu m-am vazut pusa in situatii in care nu stiam ce sa fac si mi-am dat seama ca lipsa de informatie , e cumplita si atunci am fost nevoita sa apelez la tot felul de Gestorii si avocati si in final m-am hotarat si sa deschid un subiect cu acesta tema pentru ca sunt convinsa ca sunt viitoare mamici in Spania care nu stiu multe despre drepturile lor sau care stiu mai multe si ne pot informa.Va pup si va astept.
+24

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tiona spune:

Dreptul la baja por maternidad este de 16 saptamani si cobrezi 100% din nomina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

N-avem drept la alocatie, avem numai 112 zile de concediu de maternitate, aici nu sunt drepturi .
Pana bb implineste 3 anisori, mama muncitoare are dreptul la o compensatie de 100 €/luna, indiferent ce tip de contract are sau cat cotizeaza. Dupa ce nasti ai dreptul sa alegi reducerea orarului de munca cu reducerea corespondenta a salariului bineinteles.Cualquier trabajador que tenga a su cuidado un menor de 6 años, tiene derecho a una reduccion de la jornada laboral como minimo de un tercio y como maximo la mitad, con una disminucion correspondiente de sus retribuciones.
Pana cand copilul ajunge la 9 luni, muncitoarea are dreptul la o pauza de o ora, in care poate sa lipseasca de la locul de munca(pt a da piept bblusului).Aceasta ora nu va va fi descontata din salar, dar trebuie ceruta si avizata conducerea firmei.
Daca mai aflu ceva, mai pun
Dbunny19+

Mergi la inceput