Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (21)
Raspunsuri - Pagina 11
Ktrinel spune:
buna fetelor, m-am intors si eu din scurtul concediu ... se anuntau ploi si am zis ca nu stam sa ne uitam pe geamul camerei....asa ca ne-am intors .
vad ca unele fete sunt bine, altele au probleme...eu ma inscriu in prima categorie...Doamna ajuta tot asa pana la sfarsit!
fetele cu tripulul test, reface-ti-l si sa va ajute Dumnezeu sa fie alarme false. cristina 1974, ruxmax, curaj mult !!!
bunvenit noilor fete (trebuie sa mai recitesc ca ati scris o groaza si nu am retinut toate numele)
am pus si eu ceva poze din concediu, se vede pe ici pe colo si burtica.
luni pe 3 iulie am echo si imi vor face masuratori, apoi vom vedea cu ce ne mai laudam , eu consider in continuare ca nu am burta mare, dar daca bebe e in grafic...ma linistesc.
nu sunt prea convinsa de miscarile pe care le simt in burta. sunt foarte jos, mai ales pe dreapta si vin destul de violent, asa ca un pumn de boxer...eu credeam ca e ceva mult mai calm si nu asa scurt si intens. la voi cum e?
Ktrinel spune:
pt colega de "suferinta" carliema, casa de piatra !! sper ca ai trecut cu bine de nunta si iti urez multa fericire si sanatate intregii tale noi familii!
asiza spune:
Buna dimineata, burtici...
Ktrinel, super pozele din concediu si burtica ta la fel...Unde ati fost in luna de miere??? Si pozele tale sunt frumoase, Cleomoni. In cate saptamani ziceai ca esti?
Fetelor, ieri am fost pana la magazin sa cumpar ceva si e acolo o baba...Eu am o bluzita de gravidutze cu un snur care se leaga in fata. Stiti ce mi-a zis tanti aia foarte ingrijorata? "Nu aveti voie sa va legati nimic pe burta, ca copilasul poate iesi cu pete!" M-am uitat cam chioras si i-am zis ca eu nu cred in astfel de superstitii...da' va dati seama ca mi-a bagat un cui....Nu stiu de ce nu-si vad de treburile lor ca nu-i intreaba nimeni nimic...Voi credeti in astfel de vorbe de babe????
Dandusa, bine-ai revenit...Citeste repede si povesteste-ne cum a fost...
Sa aveti o zi racoroasa...
Oana 14+
asiza spune:
M_monique, felicitari pentru rezultatele la TT si eco...Asa ma bucur cand aud vesti bune...
Alexandra, te rog eu nu te gandi la ce e mai rau...Interneaza-te, fa-ti analizele si, in functie de rezultate, impreuna cu sotiorul tau si medicul decideti ce trebuie facut...Si daca esti la prima sarcina, bb misca mai tarziu, pe la 20 de saptamani doar...asa ne-au spus fetele mai experimentate de pe forum! Asa ca, capul sus...
Zina, daca tot iei Elevit, nu inteleg de ce mai iei acid folic si Maltofer, deoarece Elevitul le contine pe toate...Asta ti-a recomandat un singur medic sau una ti-a recomandat ginecologul si una medicul de familie si poate nu le-ai spus unuia de celalalt...Te pup...
Nu mai stiu care dintre voi, dac nu cumva Dolores, ziceati ca nu va simtiti bine ca ati spalat geamuri...Asa bataita va trag...asta e una dintre activitatile strict interzise in sarcina...ia mai puneti-l si pe d-l sot sa faca ce va e prea greu voua, da???
Oana 14+
Daconst spune:
Neata burtici mai mari,am trecut sa va salut si sa va spun ca tocmai am recuperat tot ce ati scris...furnicute nu gluma.
Am bocit de numa la povestile voastre,mai ales la Miro ca-l stiu si pe Dani si vedeam parca un film in fata.Super!
La mine daca sa intimplat asa repede n-am prea realizat minunea,dar voi aveti niste povesti impresionante,fetelor!
Miro,vacanta placuta si sa te intorci sanatoasa!
Cristina,Doamne ajuta sa fie bine cu testul,mai ales ca se intimpla si la case mai mari sa greseasca...asa ca nu te nelininsti inca!
Ralumat,m-am cutremurat si eu cind am auzit prin ce ati trecut.Sa va ajute DD sa treceti cu bine de incercarea asta si oricum lucrul cel mai bun e ca bb e bine sanatos si asta compenseaza orice!
Dia,spuneai ca bicicleta e interzisa la gravide???De ce?E prima oara cind aud asta.Aici chiar e cea mai indicata pentru ca burtica si bazinul stau fixe si tu te misti.Eu merg zilnic pe bicicleta si sunt ok.
Gata ca ma cam intind...
Pup toate burticile si va doresc sanatate multa voua si la bb-ei.
Dana 12+
ruxandra_sb spune:
Almo, multumesc tare mult.
Am dat copy/paste si le voi studia cu atentie.
Am fost aseara la nenea cardiologul si deocamdata sunt o.k. Tensiune 13/8 iupiii!! Dar trebuie sa am grija in continuare si sa-mi iau tensiunea de cel putin 2 ori/saptamana.
18+
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
ruxandra_sb spune:
Apropo de ce-i trebuie lui bebe, am facut aici o lista cu ce am folosit noi cu spor la Matei. Nu bag mana-n foc ca-i completa.
Musai:
Patut + 4 cearceafuri
Aparatoare patut
Sul pt pus la spate (pt dormit intr-o parte)
“Scutece” panza/finet patrate1mx1m sau mai mici (sa se poate spala la 90 gr, bune la orice, de la pus bebelusul cand mergi cu el undeva, de pus peste ceraceaf in zona capului cand mai regurgiteaza, etc)
Scaun masina (scoica)
Carut
- daca nu e landou ar fi bine sa aiva ca un sac/acoperitoare detasabil/a in care sta bebe iarna la caldura
- sa incapa in lift
- sa nu fie prea greu
- sa fie rezistent
+ aparatoare ploaie
Ser fiziologic
Seringi 5 si 10 ml (pt administrat ser fiziologic in nas sau dozari de medicamente)
Fese sterile (pt toaleta ochilor, etc)
Alcool 70 gr. (pt dezinfectat buric)
Termometru (de preferinta digital)
Paracetamol supozitoare
Aspirator nazal (pompa)
Pampersi
Crema cu oxid de zinc pt fund
Servetele umede (dar apa si sapunul sunt sfinte pt spalat la fund)
Ulei, sapun, eventual sampon bebe
Bete urechi
Forfecuzta
Cada baie
Termometru baie
Prosoape (vreo 3 mari si 7 mici)
Biberoane (chiar daca alaptati e bine sa aveti 1-2 in casa pt apa, ceai sau orice eventualitate)
Pompa san (daca e cazul)
In caz de hranire cu lapte praf => vreo 6-8 biberoane, perie biberoane
Suzeta (macar pt situatii de urgenta, cand bebe e bolnavior, etc)
Ceai anason, etc.
De imbracat (tinand cont ca se va naste iarna)
8-10 buc body maneca lunga
8-10 costumase intregi (inclusive cu “talpi”)
1-2 costumase mai groase
Patura pt acoperit bebe afara (sau alte variante)
2 caciuli bumbac pt pus sub caciula lana/fleece
Caciula lana/fleece
Costum intreg din fas pt scos afara
Daca e cazul, de dorit & pt mai tarziu
Masa infasat
Cantar
Sterilizator biberoane
Incalzitor biberoane&borcanase (noi l-am folosit multi ani, inclusiv in vacante)
Scaun masa
Tarc
Ham carat bebe/marsupiu
Aparat ascultat bebe (daca e cazul)
Umidificator camera (noi am pus mereu tavi cu apa in camera)
Geanta pt lucruri bebe
Geanta izoterma (pt tinut papa cald)
Termos
Sac de dormit
Balansoar
Un sfat: incercat sa nu achizitionati decat strictul necesar. Pt ca bebe va mai primi destule cadouri, vine botezul, etc.
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
alexandra_25 spune:
Buna dimineata fetelor....
asiza multumesc mult pentru incurajari....aveam nevoie de ele....pupici
Sper ca azi sa veniti toate cu vesti bune....
Va pupic dulce pe toate si va doresc o zi buna.....mai revin eu azi...
alexandra 19+
alexandra
dolores spune:
Aka, la ce medic esti?
dolores 17+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."
dolores spune:
asiza...crezi in Dumnezeu? crezi ca in biblie scrie asa ceva? baba aia e dusa....nu te mai lua dupa toate babismele ca o sa ajungem ca niste robotei sa fim programate sa nu facem aia, aia si aia ca vezi doamne s-a trezit o babushca sa-si dea cu parerea gratuit. stai calma ca nu e asa. garantat
dolores 17+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."