acte declarare bebe

acte declarare bebe | Autor: dandana

Link direct la acest mesaj

daca ati trecut prin asta va rog mult sa ma ajutati pt ca am alte probleme mai importante si eu ma agit pt hartoage

problema: care sunt pasii si actele necesare pt declarare nastere in cazul in care parintii nu sunt casatoriti, tatal vrea sa-si recunoasca copilul, sa-i poarte numele si mama nu are nimic impotriva

am auzit atatea absurditati ca m-am ingrozit! adica, nu iesi din spital cu copilul decat daca ai certificat de nastere pe care nu-l poti obtine de la primarie decat daca ma duc si eu ca mama sa accept recunoasterea de catre tata! horror! adica nu pot sa-mi scot fetita din spital!

ba mai mult, am inteles ca este nevoie si de certificatele de nastere ale parintilor (colega care a nascut in ianuarie la polizu, garanteaza pt asta) si evident, tatal nu-si gaseste certificatul.

uf!

va multumesc!

dandana 36+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de dandana

daca ati trecut prin asta va rog mult sa ma ajutati pt ca am alte probleme mai importante si eu ma agit pt hartoage

problema: care sunt pasii si actele necesare pt declarare nastere in cazul in care parintii nu sunt casatoriti, tatal vrea sa-si recunoasca copilul, sa-i poarte numele si mama nu are nimic impotriva

am auzit atatea absurditati ca m-am ingrozit! adica, nu iesi din spital cu copilul decat daca ai certificat de nastere pe care nu-l poti obtine de la primarie decat daca ma duc si eu ca mama sa accept recunoasterea de catre tata! horror! adica nu pot sa-mi scot fetita din spital!

ba mai mult, am inteles ca este nevoie si de certificatele de nastere ale parintilor (colega care a nascut in ianuarie la polizu, garanteaza pt asta) si evident, tatal nu-si gaseste certificatul.

uf!

va multumesc!

dandana 36+

Acest scenariu "horror" este real.
Daca parintii nu sunt casatoriti, este nevoie de o declaratie de recunoastere a paternitatii, semnata de AMBII parinti, in fata ofiterului de stare civila.
(E nevoie si de confirmarea mamei ca acela este tatal copilului, pentru ca altfel oricine ar putea merge si declara ca-i al lui!)

In plus, certificatul medical constatator al nasterii eliberat de la spital, actele de identitate ale parintilor. Teoretic este obligatoriu sa ai tu certificatul de nastere, nu si tatal. Acest ultim aspect trebuie insa verificat la oficiul starii civile unde se va inregistra nasterea, pentru a nu da de vreun functionar zelos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

se pare totusi ca acceptul mamei se da la spital in fata celui ce completeaza certificatul constatator si e suficient ca doar tatal sa mearga la primarie . de certificatul de nastere tot nu scap , desi cei mai multi pe care i-am intrebat nu le-au avut, uf!

multumesc!

dandana 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by dandana

se pare totusi ca acceptul mamei se da la spital in fata celui ce completeaza certificatul constatator si e suficient ca doar tatal sa mearga la primarie . de certificatul de nastere tot nu scap , desi cei mai multi pe care i-am intrebat nu le-au avut, uf!

multumesc!

dandana 36+

Legal, e asa cum ti-am spus, pentru ca asistenta medicala, respectiv medicul care semneaza certificatul constatator nu are autoritate de ofiter de stare civila. In Romania insa, pachetul de cafea rezolva orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

nu e vorba de pachetul de cafea! chiar de la primarie mi s-a spus asa

dandana 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Nasa mea a nascut de curand. Nu stiu cum e cu parintii care nu sunt casatoriti dar eliberarea certificatului dureaza 2 sapt, asa ca ar fi absurd sa te oblige sa stai atata in spital. Nici nu se pune problema. Ei la Elias i-au spus sa aduc o copie dupa certificat atunci cand il ia. Dupa externare, evident...

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput