dr.mendez
Buna
Sunt burticut
11+. Am si eu o curiozitate: il cunoaste cineva pe Dr Mendez de la Universitar?
Saptamana asta trebuie sa ajung la el si vroiam sa stiu pareri inainte.
Pupicei pe burtici.
Raspunsuri
aramona spune:
Sunt una din pacientele d-lui Dr. Mendez...mie imi place foarte mult de el.
Prima sarcina mi-a urmarit-o tot dansul, este foarte finut, delikat, iti raspunde la orice intrebare. Nu este genul sa te panicheze, este calm...de regula nu te trimite sa-ti faci analize, altele decat cele uzuale, decat daca suspecteaza el ceva...Am mers pe mana lui si a fost totul OK.
Daca te astepti sa te trimita si sa te innebuneasca cu diverse analize, titruri, anticorpi (cum recomanda alti medici)...mai bine cauti alt medic! Probabil la mine nu a fost cazul...
Nu am nascut cu el...nu pentru ca nu a venit ci pentru ca taman cand mi-a venit mie sorocul era inchisa sectia de maternitate si de neonatologie din Universitar...pentru dezinfectie...si am fost nevoita sa merg in alta parte (Filantropia)
Acum sunt din nou insarcinata...tot sub supravegherea d-lui Dr. Mendez, am avut probleme la inceput, chiar mari, iminenta de avort...am respectat tratamentul prescris si sper ca voi ajunge din nou la 40 de saptamani, cum a fost si la prima sarcina!
Per total este un om sufletist, bine pregatit profesional, mai tacut insa daca stii ce sa intrebi, te lamureste si e totul OK, vei fi o gravidutza cu psihic bun!
Bafta, sa ne spui ce parere ai de el!
Ramona (sapt. 25, pentru a doua oara mamica!)
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
danymamic spune:
Prima data cand l-am cunoscut pe Dr Mendez a fost la spital la Universitar cand am si discutat cu dansul posibilitatea de a ma tine sub observatie pe periada sarcinii. Atunci in putinele momente in care am discutat l-am intrebat daca este necesar sa fac triplutest-ul. Mi-a raspuns ca singura analiza e care tr sa o mai fac este o ecografie in saptamana a-20-a.
Acum tr sa ajung cu rezultatul la Rh (care spre bucuria mea este pozitiv) si ma gandeam sa mai insist asupra efectuarii triplutest-ului. Atunci totusi mi-a parut destul de categoric spunand ca nu este cazul la mine sa-l fac. Ce fac in situatia asta. Pentru linistea mea sufleteasca vreau sa-l fac ![]()
aramona spune:
Daca ai bani destui, nu te poate nimeni opri sa-l faci...
Cati ani ani? De ce tii neaparat sa-l faci?
Sunt si altele care pot fi facute: pentru rubeola, pentru toxoplasmoza, pentru citomegalovirus, clamydia, mycoplasma, ureeaplasma, etc...etc...
Din ce simt nu ai incredere in el...
Poti sa discuti si cu un alt medic, daca asta te linisteste...
Copii se nasc sanatosi si fara foarte multe analize...asta nu inseamna ca tb sa stam in ignoranta si sa neglijam anumite analize obligatorii, sau sa nu le facem pe cele suplimentare, atunci cand ne sunt recomandate!!!
Psihicul unei gravide este extrem de important...daca tu te simti linistita sa iti faci teste suplimentare (care pot fi si cu erori...de aici alte ganduri negre, etc...), FA-LE!!!
Daca nu ai incredere in medic, mergi si la altul si tot asha...
Tu trebuie sa te simti confortabil, nu conteaza ce spun altii!!!
Eu una am fost increzatoare atat in mine, cat si in medicul meu...In familia mea nu au existat cazuri ce au indicat anumite analize...
Si am fost o gravida frumoasa, sanatoasa, am nascut un copil sanatos, frumos, jucaus...
Acum sunt la fel... Si voi implini in iarna 35 de ani!!!
Si da, drobul de sare poate cadea oricand...
Sarcina ushoara si urmeaza-ti instinctele!!!
Pupici!
Ramona (sapt. 25, pentru a doua oara mamica!!!)
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Karina spune:
quote:
Originally posted by danymamic
Prima data cand l-am cunoscut pe Dr Mendez a fost la spital la Universitar cand am si discutat cu dansul posibilitatea de a ma tine sub observatie pe periada sarcinii. Atunci in putinele momente in care am discutat l-am intrebat daca este necesar sa fac triplutest-ul. Mi-a raspuns ca singura analiza e care tr sa o mai fac este o ecografie in saptamana a-20-a.
Acum tr sa ajung cu rezultatul la Rh (care spre bucuria mea este pozitiv) si ma gandeam sa mai insist asupra efectuarii triplutest-ului. Atunci totusi mi-a parut destul de categoric spunand ca nu este cazul la mine sa-l fac. Ce fac in situatia asta. Pentru linistea mea sufleteasca vreau sa-l fac
Danymamic, poti sa-ti spun ca triplu test nu are nici o relevanta. Daca ai peste 38-40 ani, atunci singura analiza care trebuie s-o faci este amniocenteza. Asta i-a spus dr. unei gravidute peste 38 de ani. Rezultatul triplului test nu este relevant, indiferent... Daca vrei sa te supui unui stress inutil si sa arunci cu banii, treaba ta.
De asemenea amniocenteza este necesara si daca ai rude cu probleme de sanatate din nastere, dar nu orice probleme. In cazul asta vorbeste cu dr. si explica-i situatia.
Despre dr. Mendez eu am auzit numai lucruri bune.
edit: cind am spus singura analiza, ma referam la cele speciale, nu la cele uzuale de singe, descrise mai sus. Si inca un sfat: daca CMV-ul nu l-ai facut inainte de sarcina, nu-l face in timpul sarcinii ca nu are nici o relevanta. 98% din populatia globului a contactat cel putin o data CMV-ul si pt. sarcina nu are relevanta decit daca te imbolnavesti pt. prima oara.
danymamic spune:
Multumesc pentru mesajele e incurajare si sa nu credeti ca nu am incredere in doctor doar ca citind pe forum am inteles ca pot exista probleme si la persoanele care nu au trecut de 30 de ani. Eu am 27 si sunt la prima sarcina. probabil din cauza asta si sunt asa de speriata.
In rest toate analizele le am facute. Chiar zilele trecute am luat rezultatul la Rh (pozitiv
) care a intarziat din cauza unor neintelegeri cu dr de familie. Maine am programare la Dr Mendez si am sa-l rog sa-mi faca o ecografie (poate asa am sa ma linistesc) si am sa discut cu dansul cum este cel mai bine sa procedez.
Pupicei si multumesc inca o data pentru sfaturi
daniela
12
aramona spune:
Parca ti-ai mai revenit, Danymic!
MErgi maine si vezi ce vorbesti cu el, iti faci si o a doua parere, nu ezita sa-l intrebi tot ce te nelinisteste...si daca nu-ti place...ai timp suficient sa-l schimbi!
Si lasa panicile inutile...nu-ti sunt de nici un folos!!!
Karina are dreptate!!!
Sa ne spui maine cum a decurs vizita!!!
Aaaa...echografii iti va recomanda cu siguranta...la varsta mea (eu merg pe 35) mi-a recomandat intre 18-20 (mofologie fetala), apoi la 24 (revenire, pentru inima)...apoi spre final...pe la 32...si chiar mai incolo!
Plus ca am facut si la 8 (cand am avut hemoragie...dezlipire de sarcina)...la 12 (sa vedem cum s-a fixat dupa tratament...)
La prima sarcina cand mergeam la policlinica (unde avea pe vremuri un aparat mai vechi, acum nu-l are), imi facea el echo...dar pentru chestii mai performante ma trimitea el!
Sa ne spui cum a fost!
Pupici!
Ramona (sapt. 25, pentru a doua oara mamica!!!)
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
danymamic spune:
Insist foarte mult sa fac o ecografie pentru ca eu nu am vazut bb pana acum. Cand am aflat ca ca sunt insarcinata (asta prin sapt a-6-a) si am fost la doctor la clinica Kobalcescu mi-a facut ecografie dar nu s-au dat deloc din fata monitorului si desi eu tipam de pe pat ca vreau sa vad doar imi spunea ca este bine. Si acum nu mai am rabdare
si vreau sa vad macar o particica din bb.
Maine am sa va scriu pareri despre consultatie si poate am si putin noroc sa-mi vad bb-ul.
Pupicei
daniela
danymamic spune:
Mai am o intrebare mica daca imi poti raspunde Aramona te rog. Maine cum sa ma prezint la Dr. Mendez? (ma refer dpdv financiar).

12
aramona spune:
...acum am intrat...cam tarziu sa-ti mai spun ce si cum...ins chimb te asteptam sa ne spui cum a fost!
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
danymamic spune:
Nu am plecat inca. la 15.30 plec de la firma. Inca mai astept pareri daca se poate. Please.