tot despre pensia alimentara

tot despre pensia alimentara | Autor: kover

Link direct la acest mesaj

buna, am mai multe nelamuriri: -sotului meu i-a inaintat proces fiul lui(are 15 ani) pentru majorarea pensiei de intretinere,se poate asa ceva?,eu ma gindesc ca doar la majorat se poate.-firma la care lucreaza sotul meu a intocmit adeverinta cu veniturile lui pe ultimele 6 luni in care a inclus si premiul de Craciun,Pasti, si ore suplimentare,(eu am citit in revista Mami ca doar veniturile cu caracter de continuitate se iau in considerare), deci chiar nu mai inteleg care e adevarul???-daca avem un copil(al doilea peste 10 saptamini) care este procentul care se retinescuze ca m-am intins,Carola

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Normal numai la majorat copilul poate cere marirea pensiei alimentare. Pana atunci o face mama sau persoana careia ii este incredintat copilul. Intr-adevar pe adeverinta de salariu se trec toate primele, dar se mentioneaza ca acelea sunt prime, sau venituri ocazionale (cel putin asa trece pe adeverinta sotului meu). Daca voi aveti impreuna un copil se ia maxim 30% din salariu si se imparte la 2. In momentul in care vei naste al doilea copil, sotul tau trebuie sa faca o cerere de reducere a pensiei alimentare avand in vedere ca mai are un copil in intretinere si atunci procentul va fi de maxim 50% din salariu, care se imparte la 3.
Informatiile pe care ti le-am dat sunt doar din ce am citit eu, pt ca si eu voi naste peste 3-4 saptamani si sotul mai are un copil din prima casatorie, asa ca m-am mai interesat si eu cum e cu pensia alimentara.

Andreea 34+
POZE

Mergi la inceput