ANALIZE

ANALIZE | Autor: maryd

Link direct la acest mesaj

Fetelor,
Incercand sa aflu ce reprezinta analizele facute cu ocazia internarii in spital, in vederea operarii de fibroame,negasind inca raspuns la intrebarea daca au valori normale,m-am gandit sa dezbatem aici aceasta problema, a analizelor care le facem...

Din ce am descifrat,pentru ca este scris de mana...
HGB=8,6 gr/de
HCT=29,0
EOT=23U/I
EPT=38U/I
GLICEMIE=98,9mg/de
UREEA=18mg/de
CREA=0,78mg/de
FIBRINOFIE=310mg/de
EX.CITOBACTERIOLOGIC-flora gr.III
FREGVENT BACILI GRAM -
RARI COCI GRAM +

Precizez faptul ca doresc sa am BB si vreau sa rezolv eventualele probleme.

Daca puteti sa precizati ce analize ar trebui sa fac inainte de o eventuala sarcina...Nici un medic de pana acum nu mi-a recomandat sa fac ceva analize...

Multumesc anticipat,
Mary

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura69silk spune:

Buna, Maryd !

Din pacate, nu ma pricep sa interpretez valorile la analizele pe care le-ai facut. De obicei, in cazul in care le faci la un laborator, exista in partea dreapta, un tabel cu valorile normale pentru sexul si varsta pacientului. Probabil le-ai facut in spital si ...Din secretie ti-a iesit flora grad III si cateva bacterii (bacili si coci), unde iar nu se precizeaza daca au semnificatie patologica, deci...sorry.
Pt. analizele inainte de o eventuala sarcina ar fi : grupa sanguina, hemoleucograma completa, urina, titru anticorpi - pt. infectioase : rubeola, varicela, toxoplasma, sifilis, CMV (Citomegalovirus), parvovirus, HIV, HPV (herpes genital), brucella, listeria, chlamydia ; test Papanicolau, secretie vaginala (si pentru chlamydia), culturi de col.
E ceva, nu ???!!!

Daca am gresit, rog fetele sa ma corecteze si completeze.
Mult succes iti doresc si inarmeaza-te cu multa rabdare ! Iti tin pumnii si sa auzim cat mai curand de bb !

Te pup,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu am fost saptamana trecuta la medic si mi-a luat secretie ptr Clamydia si Papanicolau, iar vineri trebuie sa merg sa-mi recolteze sange, ptr inca 3 analize.

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

LAURA,
MULTUMESC FOARTE MULT!

NANA,
sipentru viitoarea mireasa.

Maryd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Fetelor,

Veniti sa discutam despre analize!
Cu ce probleme v-ati confruntat?Ce analize nu v-au iesit bine?Din cauza carui rezultat prost de analiza ati constatat in timp ca era cauza faptului ca nu ramaneati gravide?

Maryd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

buna maryd,

lista e lunga.. de regula mergi la medic daca nu vine bb, si dupa o consultatie iti spune el/ ea de unde sa incepi. de pilda, eu am inceput cu analizele hormonale, asta si pentru ca nu mai eram asa tanara n-au iesit stralucite, dar nici dezastruoase. apoi am trecut la testarea trompelor si asa am descoperit ca erau infundate dar asta a fost la mine..

bafta, sa auzim de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Autor: Maricu
Subiect: Progesteron?????!!!!!!
Trimis la: 29/06/2006 11:04:15
Buna fetelor ,eu sunt mai noua pe aici dar inca de la inceput vreau sa va spun ca mesajele foastre mi-au fost deseori de ajutor.Am si eu o rugaminte daca cineva ma poate ajuta.
In ziua 21 mi-am facut un test progesteron si mi-a iesit 5.60 ng/ml ,
17.83 nmol /l.Este o valuare buna sau nu ?

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Tia
Raspuns la: 29/06/2006 12:23:46
pe buletinul de analiza ar trebui sa fie trecute limitele normale pentru ziua 21

bine ai venit la

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Maricu
Raspuns la: 29/06/2006 12:26:30
Sunt trecute limitetele numai ca eu ma incadram fie la faza luteala fie in primul trimestru de sarcina dar precum mi-au venit bucuriile cea din urma faza a disparut.Vroiam doar sa stiu daca am ovulat sau nu.Iti multumesc din suflet pentru interesul aratat pentru mine.

Autor: Miramar
Raspuns la: 29/06/2006 14:37:33
Maricu - valoarea progesteronului meu (inainte de trataement)in Z21 era 0,560 iar valorile normale pe buletinul meu de analiza sunt trecute ca fiind intre 1,7 si 27 ng/ml

Luand valorile astea in calcul tu cu 5,60ng/ml te-ai incadra in valorile normale.

In ce priveste ovulatia - progesteronul este responsabil cu ea, dar nu numai el. Cel mai bine iti interpreteaza un dr.

Autor: Tia
Raspuns la: 29/06/2006 14:38:53
atunci esti ok ziua 21 ii corespunde fazei luteale

Raspuns la: 29/06/2006 14:45:17
Uite acum am gasit alt buletin cu toate valorile din toate fazele:

valori normale faza foliculara: 0,2-1,5 ng/ml
ovulatie: 0,8-3 ng/ml
faza luteala: 1,7-27 ng/ml

Z21 se incadreaza in faza luteala, la un ciclu ovulator (adica sub 35 zile)

Autor: iazminn
Raspuns la: 29/06/2006 18:16:19
Fetelor luminati-ma si pe mine. Ce inseamna faza luteara, foliculara? Eu in ziua a 2 ( doua) a a ciclului am avut progesteronul 1,34ng/ml. Este bine?
Merci

Raspuns la: 29/06/2006 18:35:53
Ovulatia survine in jurul zilei 14 si dureaza cam 3-4 zile, ce e inaintea ei se numeste faza foliculara (adica in timpul ei ovarele produc foliculi, foliculii se matureaza, unul dintre ei pe fiec. ovar devine dominant si se sparge eliberand ovulul si atunci ai ajuns la ovulatie) iar dupa ovulatie esti in faza luteala.

Valorile normale pe fiec. faza ti le-am scris mai sus asa incat iti poti interpreta sg., desi cel mai bine o face un doctor.

Autor: iazminn
Raspuns la: 29/06/2006 19:08:52
Miramar merci pt raspuns. Te pup

Raspuns la: 29/06/2006 20:27:04
Pentru putin Iazminn.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maricu spune:

Fetelor va multumesc pentru ajuttor.Dar ce spune-ti in urma unui progesteron atat de bune este necesar tratamentul de stimulare ovariana? Doctorita mi-a recomandat tratament de stimulare ovariana iar eu sunt cam nelamurita fiindca mi-a spus ca eu cu un asa progesteron nu am avut ovulatie,multumesc

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ce tratament mi sa dat.Ovamid ,ovestin ovule si pregnil 5000 .Ce parere aveti? Va reamintesc ca acest tratament mi-a fost prescris in urma unui progesteron de 5.60.Am doar 24 ani si incerc numai de 6 luni sa fac un bebe ,ce zice-ti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Maricu, desi progesteronul este in mare parte responsabil cu ovulatia nu este singurul. Probabil doctorita ta stie ea ce stie. De exemplu daca ai fi avut un deficit de progesteron ca mine ai fi luat utrogestan (tot ca mine) care este progesteron si ai ffi suplimentat, dar asta nu inseamna si nu garanteaza ovulaatia, de aceea eu fac stimulare ovariana cu clostylbegit (contine aceleasi subst. ca ovamitul) si la fel cu pregnyl - pregylul ti l-a prescris ca sa se asigure ca se sparg foliculii si se expulzeaza ovulul.

Astfel dupa cum spuneam ovulatia este complexa si depinde de multe nu doar de progesteron - eu zic sa ai incredere in doctorita ta. Ti-a facut analize, probabil ecografii, consultatie si la concluzia asta a ajuns. Inseamna ca stie ce face. Banuiesc ca pe perioada stimularii te va monitoriza nu? Adica te-a chemat la ecografie in Z 13-14 nu? Daca nu eu zaic sa-i ceri sa te monitorizeze. Adica iti face ecografii ca sa determine exact cand se formeaza foliculul dominant ca sa stie cand sa-ti administreze pregnylul si respectiv sa stii exact cand sa - mie mi-a spus ca la 36 ore de la injectia cu pregnyl.

Succes!

Mergi la inceput

Miramar ,iti ultumesc pentru sfaturile date.Intr-adevar ma chemat pentru ecografie.Dar mai am o intrebare la tine daca esti draguta sa-mi raspunzi.Este adevarat ca de la aceste tratamente te ingrasi si iti cade si parul?

Mergi la inceput