Strabismul
Raspunsuri - Pagina 4
speed spune:
quote:
Originally posted by laurabb
speed,iti multumesc ca m-ai linistit intrucatva,...dar pe la ce varsta s-a rezolvat,ca sa stiu cat sa mai stau in expectativa?
multumesc moderatorilor,..nu am observat postarea depsre srabism.
laurabb, nu mai tin minte exact pe la ce virsta i-a trecut...stiu ca pe la 2 ani jumate -3 inca mai avea,se vede clar in pozele din perioada aceea.cred ca cel tirziu pe la 4 ani era totul in regula.
yryna11 spune:
De cateva zile fetitei mele au inceput "sa-i fuga" ochisorii (mai mult stangul). Am mers la doi oftalmologi. Primul a incercat sa o puna la un aparat (biometru, cred), dar nu a vrut sa stea deloc. Am incercat de 3 ori, dar fara nici un rezultat. Ni s-a spus ca are strabism si ar trebui sa poarte ochelari, dar nu-i poate recomanda deoarece nu poate stabili dimensiunea dioptriilor decat in momentul in care va coopera fetita.
Al doilea medic ne-a sfatuit sa folosim metoda acoperirii ochilor (o zi stangul, o zi dreptul) timp de 2 luni. Ne-a incurajat spunandu-ne ca pana la 3 ani e posibil sa-si revina, dar eu sunt disperata pt ca observ ca pe zi ce trece e tot mai grav. Deja se intampla rar sa aiba o privire normala si mi se pare asa schimbata ... Parca ar fi alt copil...
Voi cum v-ati convins copilasii sa priveasca prin aparatele sofisticate din cabinetele de oftalmologie? Eu am folosit toate metodele care mi-au trecut prin minte, dar fara nici un rezultat.
oanab125 spune:
yryna, stiu ca e greu ca am trecut si eu prin asta. Baiatul meu poarta ochelari de la 1 an si 9 luni. La masuratori sta, ii aratam tot felul de chestii si sta, e destul de cooperant. Probleme am avut cand sa poarte ochelarii, dar in 3-4 zile i-a acceptat fara nici o problema. Sta si cu ochiul acoperit, mai are momente cand isi da singur de la ochi, dar 99.9%sta. Am noroc ca e intelegator. Si el are tot strabism, marti mergem la Bucuresti la control si ne va spune daca il opereza sau nu. eu zic ca da, pt. ca, desi, i-am acoperit ochiul cu probleme, mi se pare ca nu s-a corectat.Vom vedea.
oanalia spune:
Si baietelul meu este strabic de la un an. Un oftalmolog mi-a zis ca doar un strabolog il poate diagnostica corect si ca in tara noastra sunt doar 6. Mi s-a recomandat doamna profesor doctor Cristina Vladutiu de la Cluj. Am fost mi s-a spus ca va trebiu operat, ca operatia e usoara, are ochelari si ocluzor pe care le poarta cu placere si deja dupa o luna jumate i s-a corectat strabismul foarte mult, asa ca eu sper sa nu mai fie nevoie de operatie sau macar sa fie doar una. Mi s-a spus si dupa cum am vazut in cele scrise pe forum e adevarat, ca doar strabologul stie si uite ca asa e.Succes!
onitza spune:
Nu am stat sa citesc toate mesajele postate la acest subiect, insa imi voi da parerea pentru ca ma aflu in acesta situatie; m-am nascut cu strabism, mioptie, astigmatism; medicul la 3 ani, mi-a dat ochelari care corecteaza strabismul, insa daca m-ar fi dus ai mei mai devreme la doc, am inteles ca s-ar fi puttut rezolva cu aceste exercitii pentru ochi; mai tz am vrut sa ma operez, cu ochelarii nu s-a rezolvat 100%, mai am strabism dar mi-l pot controla. Am aflat ca nu se poate cu laser, ci numai chirurgical, existand riscul, ca dupa un timp, un an , doi , sa reapara; m-am operat de mipoie si astigmatism, am ramas cu strabisuml, asta e;
Sfatul meu este sa il asculti pe medic si sa faci tot posibilul sa reusesti exercitiile cu bebe, chiar sunt importante.
PUpici si sanatate multa
Oana si Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL
eunice78 spune:
Buna ziua!
Am si eu cateva intrebari legate de acest subiect. Baiatul meu cel mare, de 4 ani si 5 luni are strabism. I-a aparut la varsta de 3 ani. De atunci am fost la consult la Oftapro la dr. Luminita Teodorescu. In acest interval de timp am fost la cca 5 consultatii (ne chema cam la 3 luni, ultima data la 5 luni). I-a recomandat ochelari cu dioptrii 1.75 pe care i-a purtat. in tot acest interval nu i-a schimbat ochelarii.
La consultul din noiembrie s-a vazut o ameliorare clara. Insa ulterior s-a agravat, in sensul ca in noiembrie ochisorul ii fugea cateodata acum pare mai mult blocat spre nas.
Vineri copilul a fost la dr cu sotzul meu. Dr i-a recomandat operatia si i-a dat sa ii punem niste ocluzoare timp de o luna.
Voi merge sa vb si eu cu doctoritza insa pana atunci am niste intrebari:
1. Exercitiile oculare se fac doar dupa operatie? Nu ar fi putut face si inainte exercitii?
2. Dupa operatie va trebui sa mai poarte ochelarii?
3. Dr a zis ca in cazul lui sunt sanse de 80% ca operatia sa reuseasca din prima. Intreb insa ce sanse sunt sa revina strabismul?
4. Confirmati-mi va rog ca la Oftapro operatia e clasica. Pt ca am sunat acolo si am vb cu asistenta dar ea a zis ca e cu metode moderne dar nu cu laser..asta inseamnna clasic, cu bisturiul?
5. Care sunt avantajele/dezavantajele operatiei clasice versus operatie cu laser?
6. Am inteles ca mai exista o clinica specializata pe asa ceva Infosan, pe langa Dorobanti si acolo interventiile se fac cu laser. Am incercat sa caut info despre aceasta clinica dar nu prea am gasit sau nu am stiut eu sa caut. Stie cineva ceva despre aceasta clinica?
Va multumesc!
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
oanab125 spune:
Eunice, si eu sunt in situatia ta. Matei al meu trebuie operat de strabism tot acolo. Trebuie sa sun pentru programare la operatie. Dar eu stiam ca se face cu laser interventia, nu am intrebat, caci de la Bacau asa mi s-a spus. Matei a purtat ocluzoare inainte de stabilirea operatiei. Si controalele noastre erau tot la 3 luni. La el, operatia este la ambii ochi si nu se stie daca se reuseste din prima.
eunice78 spune:
Oana, nu, asistenta a spus clar, ca a mai sunat o data sotzul meu: nu opereaza cu laser. Voi ati facut gimnastica oculara? Noi doar am purtat ochelari iar acum ne-a dat ocluzoarele, insa a zis ca trebuie sa ne hotaram pentru interventie. Am facut o programare si la Infosan. Sa vedem ce ni se va spune.
eunice78 spune:
Chiar nimeni nu stie nimic? :((
oanab125 spune:
Eunice, Matei doar a purtat ocluzoare. Acum m-ai pus pe ganduri. Si noua ne-a spus ca trebuie sa ne programam. Acum, nu stiu ce sa mai fac. Vad ca Bucurestiul merge pe operatie, Iasiul merge pe rezolvarea in timp.