Teoretic - dreptul la concediu de mater dupa CIC

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Onutz spune:

Si, totusi?
Ce ma fac? Cei de la resurse umane nu sunt de acord cu luarea in calcul a lunilor cotizate din CIC in 2005.
Ajutor! cool....rozi....marius!?

Onutz 26+ si lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

deci daca de la 31.12.2005 CIC 1 nu mai e considerat stagiu de cotizare, inseamna ca nu mai poti beneficia de cic 2 nici daca te intorci la servici nici daca nu te intorci, pt ca nu poti plati retroactiv ppt acele luni, iar eu cum urmeaza (cu voia celui de sus) de craciun 2006, nu mai am cum sa adun 6 luni de cotizare ca sa fac stagiul complet minim necesar.

eu am tot citit si ce ati subliniat si ce ati inrosit insa zau daca ma prind in ce categorie ma incadrez si eu. Si deja am obosit sa ma si ingrijorez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Am intrat pe pagina legislativa la Marius si ii multumesc inca o data:
Au aparut modificarile si completarile la Ordonanta 148
Ia ghiciti ce scrie la alineatul 2 al art.1
Cele 12 luni prevazute la alin.1,pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe din urmatoarele situatii :
.....
g)au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pina la vista de 2 ani ,respectiv pina la virsta de 3 a copilului cu handicap"

Nu am reusit sa citesc in intregime modificarile,dar asta mi-a atras atentia in mod special!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Ai dreptate palmyrah2002, asa am inteles si eu din citirea completarii ou 148. Dper sa fie adevarat si sa se informeze functionarii publici din primarii!

Mamica MARIEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am actualizat pagina legislativa.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Am gasit si eu rezolvarea. Cititi art 10., aliniatele 5 si 6 din modificarea si completarea OUG 148/2005. Totul este foarte clar.

Onutz 27+ si lui Matei

Mergi la inceput

Revin ca sa dau si textul din OUG. 44 din 14 iunie 2006:
10. Dupa alineatul (4) al articolului 18 se introduc doua noi alineate, alineatele (5) si (6), cu urmatorul cuprins:

"(5) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu modificarile ulterioare.

(6) In situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata din perioada respectiva."

Onutz 27+ si lui Matei

Mergi la inceput

pai daca asa stau lucrurile inseamna ca avem dreptul la CIC 2 dupa un CIC 1, cu conditia sa acoperim lunile ramase dupa terminarea CIC 1 si pana la postnatal, nu?

Mergi la inceput

dorsilia pana la prenatal.
Multa sanatate!

Onutz 27+ si lui Matei

Mergi la inceput

pana la prenatal chiar? eu nu speram sa am si dreptul la prenatal, intelesesem asta din ceva postari trecute.
Bine, numai ca lunile de la terminarea CIC 1- pana la prenatal, cum spuneti voi, NU pot fi umplute cu CM, ci doar cu prezentarea la servici, da?

Mergi la inceput