FIV 79

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Avalon iau in calcul si MedLife, am auzit numai de bine despre aceasta clinica, dar nu prea stiu pe unde s-o apuc pentru a ajunge la date despre ea. Pe prima pagina, cand intru in informatii despre costuri si analize, nu imi apare nimic.
Shery dar Giulestiul chiar ca e cel mai ieftin, sper sa fie si calitativ la inaltime. Moisa mi-a dat trimitere pentru Giulesti, laboratorul 2 si ma gandesc ca daca acolo m-am hotarat sa-mi incerc nororcul, sa fac si analizele la ei.
Deocamdata nu e nici alba, nici neagra, nu am semne nici ca e cazul sa ma pregatesc de un BHCG, nici de analizele de FIV. Aseara am intrerupt utrogestanul totusi, acum astept sa vad pana unde se lungeste CM-ul asta, total atipic.
Sunt pregatita ca luni sau marti sa fac analizele, sa astept rezultatul si apoi sa ma prezint la Marinescu.
Imi cer scuze ca nu am urmarit exact pasii, dar poate mai puteti sa repetati pentru o novice in cat timp primesc raspunsul la analize si cum fac sa ajung la Marinescu in iulie, ca in august am inteles ca se intra in concedii. Daca ajung in iulie, primesc oare programare de FIV in septembrie sau ma lasa pe octombrie?
Moisa ma mai poate ajuta cu ceva din momentul in care ajung pe mana lui Marinescu?
Relatia mea cu Moisica e mai speciala si ma gandesc totusi sa ma duc cu ea de mana la Marinescu, mai ales ca stie evolutia mea cel mai bine. Au mai fost cazuri sau fabulez, ca una e ce-ti propui si alta ce se poate............
Bety, MRL voi ma puteti sfatui cel mai bine......
Andicutza eu la capitolul reviste mondene stau prost rau, dar de o barfa mica sunt tare amatoare....
Pai cu vestita sarcina a Andreei cu Banica ce s-a intamplat? A fost extrauterina? Ce in urma sunt cu mondenitatile! S-au mai casatorit? In ultima vreme ajunsesem sa o urmaresc pe la TV ca sa vad cum creste burticuta si ma minunam ce bine si-o ascunde, desi mai toate isi etaleaza comoara de burtica, macar pt audienta, daca nu din proprie mandrie materna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Oana, de casatorit, au facut-o din iarna sau primavara. Sarcina se pare ca a fost extrauterina, si a2a inca de felul asta. Si pe mine m-a mirat ce mare scria pe coperta revistei ca face FIV, de-aia am si cumparat-o, sa vad ce zice. Articolul da amanunte ca face la Giulesti, etc...dar nu scrie si cu ce dr. Ma gandesc ca la Marinescu, doar e cel mai faimos in zona... si ea ar avea sanse mari de reusita, ca n-are decat 31.

Imi vine si mie randul... /Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Buna fetelor.
As avea o intrebare la cele care au tinut trat. ptr prolactina marita, mi s-a dat Brocriptin, o jumatate de pastila pe zi, seara, , asa am facut , dar mi-e foarte rau, am dureri de cap tot timpul si simt ca ma roade stomacul .Cel mai mult ma deranjeaza starea asta de rau, de multe ori mai ca-mi vine sa .Alt trat nu exista, dr mi-a spus ca la inceput pot avea stari de rau, dar numai la inceput pina mi se obisnuieste organismul, dar la mine e ceva timp de cind o iau si starile astea persista.

PS, am auzit si eu de A.Marin, cum ca ar face fiv, sa-i ajute dumnezeu si ei si noua tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Asta imi mai ridica moralul!
Si eu tot 31 de anisori, tot cu somitatea de Marinescu, ca altul bogat in recorduri nu avem prin zona si, sincer, mie melodiile lu' Banica imi cam plac si am niste afinitati comune cu dansul.
La concertul din iarna tocmai se zvonise ca urmeaza sa fie tatic al copilului Andreei si asa ma luase un sentiment..........
Deci in timpul emisiunii "Dansez pentru tine" Olivia si Andi Moisescu ramaneau gravidutzi, iar bietu' Banica trecea prin extrauterine cu Andreea.........
Te uiti la oameni, zici ca au vietii minunate si ei saracii....
Cum e viata asta......
Ma scuzati, dar mi-am exprimate sentimente pe marginea FIV-ului la Giulesti, totusi.......
Meda poti incerca dostinex sau mastodynom. Primul e cam scump (cam 250.000 pastila), iar al doilea medicament e din plante, e mai safe, dar efectele se vad in timp, cam dupa 3 luni.
Dostinexul se prescrie, in general o pastila pe saptamana, lunea sau o jumatate de pastila lunea si o jumatate miercurea, dar depinde cat de marita este prolactina. De obicei, trebuie tinut tratament de o luna si repetata din nou analiza.
Din mastodynom se iau 30 de picaturi/zi.
Ce valori ai?
Si vezi ca dostinexul se dadea si compensat 50%..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Oana, din ce stiu eu sunt date diferite pt rezultatul analizelor, si la cat de multe sunt...dar grosul lor se face in max doua saptamani.
Uite ce am gasit in Jurnalul de vineri, interviu din Giulesti:
"Fertilizarea in vitro nu este o procedura usoara si nici pretul ei nu este mic. Cat ne costa un copil creat in eprubeta? Totul incepe cu un set obligatoriu de investigatii medicale: analize de sange, spermograma in cazul sotului, ecografie sau radiografie pentru uter, testari si pentru boli infectioase (HIV, sifilis, hepatita). Aceste analize se pot face in orice institutie medicala. La "Panait Sarbu", analizele de sange costa aproximativ 300 RON. Viitoarea mamica va semna un formular prin care declara ca a inteles procedurile si isi asuma toate riscurile. Ea semneaza si un protocol financiar care cuprinde toate costurile pe care trebuie sa le suporte. Pasul trei: tratamentul pentru stimularea hormonala, care costa intre 500 si 2.000 de euro. Suma depinde de tipul de hormoni administrati si de doza necesara fiecarei paciente. Se folosesc doua tipuri de hormoni: unii sunt produsi biologici si costa 35 RON/fiola, iar altii sunt realizati genetic, in laborator, si costa 200 RON/fiola. Un astfel de tratament dureaza intre 10 si 12 zile. Recomandarea pentru un tip de medicament sau altul o face numai medicul, in functie de starea de sanatate a pacientei. Pasul urmator: procedura de fertilizare in vitro, al carei cost variaza de la o clinica la alta si de la o tara la alta. La "Panait Sarbu", ea este echivalentul a 1.400 de euro, iar in clinicile private preturile sunt ceva mai mari.
In tarile vest-europene, o fertilizare in vitro costa intre 2.000 si 3.000 de euro, in vreme ce in SUA ajunge la 10.000$. "Acesta este si motivul pentru care multe femei din SUA vin in Romania special pentru asemenea proceduri", spune dr. Laura Dracea. Sansele de reusita ale procedurii, in Romania si oriunde in lume, sunt in medie de 30%. Daca fertilizarea nu reuseste, pacienta va trebui sa plateasca pentru o noua procedura."
In rest va pup pe toate si sa scriem cat mai multe sa facem batalia mai usoara!

Sheritra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Multumesc Oana, prima data mi-a iesit 628pmol/L, iar a doua oara diferenta de 3 luni 976pmol/L.

meda rusu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISTINA38 spune:

Dragi prietene va doresc un week-end minunat, ca voi toate!!!
va sarut si va imbratisez!!!

Cocuta, felicitari, sa fiti sanatosi si sarcina usoara! sper sa fiu si eu intr-o zi atat de fericita ca tine.
Sheritra, ti-au raspuns fetele, au perfecta dreptate, au experienta si te pot sfatui.Mult noroc!!!

Avalon, sa dea bunul Dumnezeu sa nu "gusti" amaraciunea esecului.Iti doresc numai si numai noroc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Buna ziua tuturor!
Urez nou venitelor o sedere cit mai scurta si incununata de succes!!!!DIN PRIMA!
Medamaya eu sunt sub tratament pt.prolactina marita din decembrie,medicul meu mi-a zis ca nu-l voi intrerupe decit la vreo luna dupa aflarea rezultatului la fiv(in caz ca va fi pozitiv).Valoarea prolactinei la mine era de 649,iar acum e undeva pe la 6,3(impresionant de mica,dar cica asa trebuie sa fie)Am incercat si eu cu bromocriptin dar mi-a fost imposibil sa le iau,la mine chiar se lasa cu,ameteli groaznice,mi se usca gitul si gura,ce sa mai,naspa tare.Si atunci am trecut pe dostinex,este cam scump dar am obtinut compensare de 50% de la medicul de familie,plus ca distribuitorii mai au si oferte(asta daca ai vreo farmacista amabila),adica la 4 flacoane cumparate primesti unul gratuit.Eu iau doua pastilute pe saptamina,una lunea si una joia.Asa mi s-a prescris
Nu da nici un fel de reactie de genul celor care le cunosti deja de la bromocriptin.
Incearca dostinex si va fi bine!
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

M Oana, stai linistita. Moisica o sa te duca de manuta la Marinescu. Eu pe totata perioada tratamntului am pastrat legatura in permanenta cu Moisica, a stiut fiecare miscare a mea, fiecare masuratoare de la ecografie, cate injectii trebuia sa imi fac, pentru orice chichita am sunat-o si mereu a fost pe faza. Ea mi-a spus inaintea lui Marinescu cand o sa fac punctia si m-a sfatuit si in privinta sotului - stiti voi, zilele de repaus. Eu chiar daca sunt la Marinescu pastrez legatura cu ea pentru orice fac.
va pup dulce pe toate si un we cat mai productiv. Distractie frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michita spune:

pentru toata lumea.
Am avut o saptamana urata rau - - numai cu ghinioane, dar nu ma dau batuta.
In primul rand am dat-o in bara cu analizele de chlamydia,mico si ureeaplasma pt. ca am avut incredere intr-o dr-a care a zis ca sigur,poate sa mi le faca, iar dupa 3 sapt. cand mi-a dat rezultatul (facusem si Papanicolau - si asta cica dureaza mai mult) am constatat ca erau de fapt banale analize de secretie, care nici macar nu stiu daca erau ale mele pt. ca gresise numele mic (cel de familie era bun, dar e un nume des intalnit). Mi-am facut o mie de draci pt. ca pe 14 am programare la Giulesti si am sa ma duc cu degetul in gura.
Bineinteles ca am dat fuga la dr. meu (era in concediu cand am vrut eu sa fac analize, ca de! am spus sa fie facute din timp) si mi-a zis ca de fapt ce vreau eu nu se face oriunde si mi-a recomandat Inst.Cantacuzino.
Am sunat apoi la Giulesti si am aflat ca pot face si la ei si sper sa rezolv sapt. viitoare - inca ma mai gandesc la care din cele doua.
Spuneti-mi si mie daca stiti - cat costa la Giulesti pt. ca am uitat sa intreb. La Cantacuzino e 80 Chlamidia si 65 celelate doua la un loc.
MRL - spune-mi si mie ce ti-a zis dr. de zilele de repaus pt.sot - e vorba de cele 3-4 inainte de punctie?
Pupici tuturor.

Mergi la inceput