FIV 79
Raspunsuri - Pagina 17
andicu spune:
Salutari insorite de la mare!
Avalon, am cam dat chix cu slabitul; faza cu regimul echilibrat n-a tinut prea mult! o sa mai incerc, dar dupa ce-mi pleaca musafirii de sapt. viitoare, ca nu pot sa ma infometez cu toata lumea de fata .Am ramas cu vreo 2 kg in minus si tot e bine, chiar daca nu se vede.
Lachi, eu nu-ti zic nimic legat de hotararile tale,stiu ca vei face pana la urma cea mai buna alegere ptr tine! decat ca si eu te pe tine si vreau sa scrii aici in continuare, indiferent de ce cale apuci!! si sa stii ca nici nu-mi bat capul prea tare cu noul regulament! zica cine-o vrea , da' daca am fi fost asa la obiect toate de la bun inceput, n-ar mai fi ajuns forumul asta ce e acum, o familie!
Liana, mi-a fost dor de tine! inteleg ca iar se amana laparo! da si cand o s-o faci !!!
Ceci, sper ca azi sa ma vad cu Crinuta, ca de cand cu ploaia de sambata am tot avut treaba pe-acasa; e destul de greu,ca ei stau in Olimp si trebuie sa facem vreo 30 km dus , iar cu programul nostru de munca, mereu ne trezim ca e deja seara...mi-ar parea rau sa nu ne cunoastem zilele astea!
de la mare ptr toate fetele!
Imi vine si mie randul...
Pozele mele
ceciserban spune:
Fetele eu una sincer nu cred ca FIV are vreo legatura cu varsta.L-a inceput si eu am fost stresata de acest lucru,ca de...faceam 30 de ani ...de parca faceam 100.Si la 29 am facut primul FIV.Toata lumea mi-a dat sanse mari datorita varstei si in final 0.Si au fost fete de 35-38 care au reusit din prima.Cum am mai spus de atatea ori,totul depinde de Dumnezeu!Daca e sa fie e si la 50.Asa ca eu nu zic sa nu mai facem FIV sau IUI,IAD sau orice poate ajuta,dar sa facem asta cu calm,cu incredere in BUNUL DUMNEZEU si cu speranta ca intr-o ne vom tine in brate,si nu cu disperare ca imbatranim....Ca daca ne gandim asa.....de la 35 suntem istorie,nu?
Nu e chiar asa!
Va pupic dulce pe toate Lachi,Andicu,Cami,Crinuta,Liana,Cristinici,Moniland,Avalon,Cristina,si din nou pe toate fara exceptie!
cecilia
bety spune:
Ii voi raspunde lui Lachi, dar ce spun este valabil pentru toate.
Daca ar fi fost sa intru pe Forum acum, si nu acum cativa ani, cand eram doar aspiranta si nu aspiranta impartita pe categorii de varsta, poate as fi zis...halt! Am 39 de ani, deci "trebuie sa-mi pun streangul de gat ca timpul trece!"
Sincer...as fi fost nu neaparat mai stresata, ci mai disperata!
Dar, era vorba de visul meu pe care trebuia sa mi-l vad implinit!
Lachi - in perioada aceea, ai fost alaturi de mine (mi-ai scris si PM), impreuna cu fetele de suflet si cu suflet! Fa cum iti dicteaza inima...nu regulamentele sau alte pareri. Noi suntem aici, sa te sustinem; nu te mai enerva ci gandeste pozitiv si crede ca visul ti se se poate indeplini...la orice varsta!
Va pe toate-toate!
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice cu bebelina sau bebelin la bord
Poze dragi
Kariris spune:
Beyyyy.... fetele mele dragi!!!!! m-ati facut sa plang! Nu ca nu as fi plans suficient azi noapte! Am inceput sa plang citind mesajele voastre si am realizat ca asa nebuna cum sunt, labila, schimbatoare, pripita si impulsiva...voi totusi ma iubiti!
Ei vedeti dragi moderatori, de ce nu putem posta "chestiuni generale" la subiectele sugerate de Dvs.? sau ma rog... chestiuni off topic.
Pai daca scriam la aspirante peste 35 sau peste 20 dadeam de fete care ar fi spus in sinea lor: "cine-i lachione asta? si ce daca nu mai face fiv? dar ea a mai facut fiv? o fi avand probleme sau o fi ea mai cu capul???"
Mai ales acest subiect -FIV- ar trebui tolerat cu asa zisele postari off topic, care de prea putine ori au fost chiar off topic, ca aici nu s-a vorbit nici de ce mai gatim, nici de cum ne distram, nici de intalneli si rezultatul lor, ci preponderent despre aceasta procedura fiv, care nu-i tocmai usoara... tonele de hormoni pe care ni le administram ne fac sa trecem prin niste stari pe care nu le poate intelege oricine. De aceea, noi aici avem nevioe de suport moral, aici ne deschidem sufletele si aici primim curajul si puterea de a merge mai departe: printre cele ca noi, care au trecut prin asa ceva... si v-am spus asta in speranta ca veti fi ceva mai concesivi cu subiectul asta...bineinteles cu limite, dar nu ne obligati sa scriem exclusiv despre procedura in sine; pentru asta exista carti... le putem cumpara si citi si, nu mai avem nevoie de acest forum. Va multumesc pentru intelegere.
nusy spune:
Lachione: bravo!!!Nota 10! Ai pus punctul pe i!
Acest lucru e valabil si pt.subiectul la care scriu eu:azoospermie,unde -pe langa informatii strict medicale- mai e nevoie si de cate o incurajare cand spermograma se incapataneaza sa iasa proasta.
Te pup.
Nusy
Moniland spune:
Lachi, asa gandesc si eu. Sa scriu la aspirante > 20 ani sunt fetele care au probleme de genul "test de sarcina", sa scriu la aspirante > 35 ani sunt fete care au probleme de genul "mai ovulez". Test de sarcina imi fac la 14 zile dupa ET adica de 2 ori pe an, iar de ovulat inca mai ovulez si nu am ajuns sa am alte probleme. Ei bine eu la 31 ani cu problemele mele cel mai bine ma incadrez in subiectul FIV si imi place gasca de aici. Si nu avem cum sa nu ne incurajam cu tot riscul.
Meda, imi pare rau de cei 4 ani doar pentru faptul ca probabil as fi avut acum un copilas de cativa anisori (sunt casatorita de 7 ani). Nici eu nu ma las. Vom reusi. Si cum sa nu scrii despre incurajari la subiectul FIV?!
Andicu, kg in plus e una dintre urmarile FIV-ului. Si eu dupa ce am bagat atatia hormoni in mine sunt acum la dieta, si hai ca mai slabesc si probabil voi ajunge la aceleasi kg, dar fermitatea a disparut din pacate . Si cand ma gandesc ca vara asta ma chinui sa-mi revin si la toamna o iau de la capat.....offffffff. Sa vina odata si la noi copilasii si sa nu ne mai chinuim asa organismul si nici psihicul .
Monica
MadalinaM spune:
...si daca ai sti, "mai lachione, asta" cite perechi de ochi citesc fara sa scrie, si cite suflete isi iau urmatoarea portie de speranta pentru urmatoarea luna sau pt urmatoarea incercare...
Semnez:
disperata ca tocmai a facut 36 de ani si ca a depasit toate palierele de virsta pe care si le luase ca "inca posibile/viabile" in a obtine o sarcina,cu analize pregatite pt FIV(fara dosar, nr, etc..) la Giulesti -toamna 2006.
tocmai iesita dintr-un embargo de 3 zile in care n-am vorbit cu nimeni si teseam doar ginduri negre in cap!
Acum trebuie sa continui cu tot ce poate tine de mine/noi in momentul asta al vietii pentru a avea un copil.
Nu as putea sa renunt asa, pur si simplu! mi-ar fi si mai rau!
On topic 1:
As vrea si eu sa stiu, daca sint pacienta dr Moisa, mai e nevoie sa sun la giulesti pentru nr de dosar, la cab de FIV? sau cum se procedeaza? Voi suna dupa ce stabilesc exact cu dr?
On topic 2:
am vazut un reportaj pe real-tv cu un program de donare ovocite(trecem peste faptul ca era o adevarata industrie acolo); femeia al carei caz era urmarit se cam plingea de durere pe timpul stimularii.
Care e realitatea? cum sint durerile?
apoi, cind au recoltat sperma barbatului, sotia a zis: "sa vedem acum dupa 6 luni de abstinenta...". Sigur asa a zis! si nu pot sa cred! cum e cu abstinenta lor in pregatirea pt FIV.
Va rog nu rideti! nu ma gindesc sa-l tin 6 luni asa, mai ales ca am mai citit si eu...si oricum teoriile sint impartite...dar sa stiu ce vi s-a spus la FIV! Eu am emotii..pt ca la fiec inseminare al meu barbat zice ca in realitate poate mai mult decit ce reuseste acolo....off!si mi se pare absurd eu sa ma chinui ~1luna si sa imi bombardez organismul cu hormani iar el sa aiba emotii de "fata mare"/adolescent!
pt toate gravidutele care nu au uitat aspirantele
Moniland spune:
madalina, imi pare rau sa aud de inca un caz cu probleme si trebuie sa se ajunga la FIV.
Pot sa-ti spun in legatura cu durerile de stimulare ovariana acestea sunt in cazul aparitiei hiperstimularii. Daca persoana aceea avea intentia de a dona ovocite inseamna ca medicul a dus-o pana la hiperstimulare ca productie de ovocite sa fie cat mai mare. In cazul unui FIV se urmareste si se incearca sa se evite acest lucru. Se doreste calitate si nu cantitate. Dar mai depinde si de organism. Eu la prima incercare de FIV am luat o doza normala de stimulare si totusi am fost suspecta de hiperstimulare. In acest caz s-a oprit orice stimulare si am lasat organismul sa-si revina. Intr-adevar erau ceva dureri, dar mai ales imi simteam ovare la fiecare pas, acestea fiind supraincarcate. In mod normal, in afara de faptul ca te simti balonata, nu ar trebui sa ai dureri.
Iar in legatura cu abstinenta eu stiu ca trebuie sa fie intre 3 si 5 zile nicidecum luni. La noi s-a recomandat o abstinenta de 8 zile pentru sunt probleme cu , iar cand sa se faca punctia biologul ne-a zis ca ar fi bine doar cateva zile 2-3 pentru ca vrea sa gaseasca cat mai activi. Si cu emotiile in momentul probei eu i-am zis sotului sa aiba grija numai sa nu scape borcanasul sa ni se impratie copii, iar raspunsul lui a fost ca nu ar fi nici o problema pentru ca iar aduna cu spatula . Dar lasand gluma la o parte as zice ca ar trebui toti sa-si dea silinta ca la urma urmei ei atata lucru trebuie sa faca si macar asta sa o faca cum trebuie .
Monica
andicu spune:
Lachi, asa te vreau!!
Madalina, bine-ai venit printre noi ! iti urez succes, putere de lupta , optimism si reusita din prima ! iti impartasesc un pic din experienta primului meu FIV : ovarele te dor f putin dupa punctie, de fapt, nu e durere, mai mult jena in zona inferioara a abdomenului, si cum a zis Moni, parca te simti balonata. Dar nimic rau sau greu de suportat; si trece intr-o zi! cat despre abstinenta, noua ne-a zis pauza cu vreo 5-6 zile inainte de punctie, in nici-un caz atata timp! nu-ti face griji in privinta asta, ca nu va obliga nimeni sa " stati pe bara" mai mult de 1 saptamana!! la primul punct nu pot sa-ti raspund ptr ca eu am facut FIV in Ungaria.
Moni, stiu, si problema mea nu e neaparat ca am pus dupa FIV, ci ca nu am vointa necesara pe o perioada mai mare de timp, sa tin regim si sa slabesc . Si eu ma gandesc ca la toamna o iau de la capat, dar macar s-o iau cu cateva kg in minus, decat sa adaug altele la astea deja puse in plus! probabil ca o sa reiau incercarile de slabit peste vreo 10 zile, ca sa fiu mai " fresh" inainte de concediul de la sfarsitul lui septembrie.
Imi vine si mie randul... /Pozele mele
Kariris spune:
Astazi a fost cea mai naspa zi din viata mea...de fapt a inceput de pe la ora 2 noaptea... "am rupt o pisica in doua" ...si m-a durut foarte tare si nu numai pe mine. Sper ca n-am facut o tampenie...ca nu prea mai gandesc in ultima vreme, ci spun tot ce gandesc si nu e chiar bine. Acum astept consecintele, care sigur vor veni... socul generat de mine azi noapte a fost prea mare ca sa existe replici, dar ma astept sa inceapa sa apara... si sunt pregatita sa fac fata. sper sa intre si viata mea pe un fagas normal si trebuie sa recunosc ca oricata durere, necazuri, shicane si tot felul de rautati ma inconjoara ideea mea de a deveni mamica, tot fixa a ramas , dar am sa incerc sa fac ordine in cutiutele din extremitatea superioara a mea - pe care unii o numesc cap- si sa nu mai permit sa intre nici un gand negru in cutiuta rezervata si canalizata pe conceperea unui copil...
Dupa cum observati, tot haotica in exprimare sunt, trec printr-o perioada foarte dificila... dar promit sa ies invingatoare si zdravana la minte! macar cum eram inainte... ca total zdravana n-am fost niciodata!
Va pup pe toate si va doresc sa aveti parte numai de bucurii, in frunte cu bucuria suprema: un bebe in burtica si apoi in brate!