Despre vanatoare
Raspunsuri - Pagina 2

ymcar spune:
Q.E.D.
I mean….
Am incercat de doua ori pana acum sa postez cate un text oarecum de fond. Oarecum filozofic. Usor abstract si general, pe baza caruia sa putem discuta la un nivel superior. Nu ma dau vreun mare ganditor si nici nu incerc sa ma compar cu vreun clasic (in viata sau nu), dar privind majoritatea raspunsurilor imi vine in minte o replica a cuiva, dupa ce a citit Alchimistul: “asa sunt barbatii! In loc sa isi vada de oile lui bantuie lelea prin lume”. Se pare ca singurele subiecte de succes aici sunt cele de genul “m-a parasit pentru alta. Ce ar trebui sa fac?” Celelalte sunt citite pe diagonala si raspunsurile sunt pe langa subiect. Un singur exemplu:
“Definitia "tigrului" se contrazice flagrant cu existenta barbatilor "multifunctionali" - amante + nevasta + relatii pasagere.
Si care dau iama in continuare in turma de gazele de cite ori prind ocazia”
Chiar are legatura? Mi mi se pare ca nu cotrazice nimic. Tigrul mananca (si deci vaneaza) o data la cateva zile. De cate ori i se face foame! Dar nu asta este esenta. Era pur si simplu despre instinctele tigrului si pisicii, ale barbatului si ale femeii. Mi se raspunde ca sunt si exceptii, de parca ar nega cineva asta. Trebuie sa scoatem in evidenta exceptiile in loc sa discutam despre majoritate. Trebuie sa cadem in trivialul unui exemplu in loc sa putem discuta la nivel de idei, de ansamblu. Puteam discuta despre calitatile si defactele tigrului si ale pisicii. Despre tigrul cel puternic, despre tigrul cel agil, despre tigrul cel crud in fata victimei. Despre pisica cea sublima si admirata de toata asistenta, despre pisica rasfatata, despre pisica ce se bucura de suferinta soriceilor. La un nivel superior, conceptual, ideatic. Prin puterea metaforei. Ar fi fost frumos si util. O dezbatere. Dar nu, trebuie sa taiem scurt, “ eu nu etc etc. , sau mie nu imi plac generalizarile, sau
“Eu zic sa ne pastram putin tinuta si sa nu mai dam pe forum citate incendiare care provoaca scandal. Cu un mic efort se poate! Aici e un loc pentru a povesti problemele pe care le avem, pentru a ne sprijini si a invata, nu un loc unde sa se ia de gat femeile-e-curve cu barbatii-e-porci.”
Asta chiar m-a dat gata. E chiar asa de incendiar? Chiar strica tinuta? Metafora si discutia la nivel superior nu mai e posibila? In orice vedem un atac personal? Trebuie neaparat numai subiecte la care raspunsurile sa fie de genul praseste-l/paraseste-o sau lupta, nu il/o lasa sa scape? Nu cumva tocmai acest tip de raspuns strica tinuta? Chiar nu se intelegea ca descrierea din text nu se adreseaza cuiva anume? Ca nu este personala?! Chiar trebuie ca unii sa se simta direct vizati? Daca zic acum ca oamenii sunt in general inculti probabil voi fi facut cu ou si cu otet. si totusi jumatate din populatia globului este analfabeta si inca un sfert semi-alfabetizata. Deci este o realitate! Si nu trebuie sa se simta un doctor sau inginer sau academician cu musca pe caciula. Ei pur si simplu sunt doar exceptiile, ceea ce nu inseamna ca majoritatea nu exista! Majoritatea EXISTA si ESTE inculta, chiar daca ei sunt altfel. Iar daca se simt vizati este numai problema lor.
Am vazut un subiect amplu dezbatut despre calitatea forumului. Multi regretau calitatea din trecut a forumului. Nu sunt chiar asa de vechi aici, nu pot compara, dar… cred ca inteleg unde bat acele persoane.
O alta discutie, despre supravietuitul la locul de munca aducea multe marturii despre atmosfera in colectivele de femei (si nu erau relatari ale unor barbati “oarecum nesigur pe ei, oarecum frustrati, si oarecum suparati pe noua pereche de pantofi a prietenei”). Lucru cunoscut dealtfel. Imi pare rau ca trebuie sa o spun, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar, dupa ce am citit o gramada pe aici, imaginea este clara: mici prietenii si aliante cu pupicei si floricele zgomotoase la fatada, bisericute, barfe, grupuri, dusmanie mai mult sau mai putin pe fata, cate un tras de par pe ici pe colo, sageti veninoase…. Exact atmosfera despre care se vorbea. Din pacate acest forum ESTE un colectiv (aproape exclusiv) de femei. Si a fost greseala mea ca m-am bagat aici. Pentru care imi cer scuze! Va doresc succes , fie ca acest forum sa arate pe viitor exact asa cum vi-l doriti! Va rog inca o data sa ma scuzati ca v-am inoportunat cu prezenta mea!
P.S.
She, ! din pacate o dezbatere in doi nu ar avea rost.
Domnilor moderatori, acest subiect este total neavenit. La fel cel cu “intamplari din padurea roz”. Va rog sa le inchideti. Multumesc!
My life stinks

Jocelyn spune:
Ce usor ne luam jucariile si plecam acasa. Poate ar mai fi avut si altii de zis ceva.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.

J G spune:
Ymcar... nu mai am cuvinte.
Oarecum filozofic. Usor abstract si general, pe baza caruia sa putem discuta la un nivel superior.
Cred ca ar trebui sa ramai si sa combati... pt ca nu am impresia ca mi-ai raspuns.
J si Carla (05.02.2006)

She spune:
quote:
Originally posted by J G
.
Eu zic sa ne pastram putin tinuta si sa nu mai dam pe forum citate incendiare care provoaca scandal. Cu un mic efort se poate! Aici e un loc pentru a povesti problemele pe care le avem, pentru a ne sprijini si a invata, nu un loc unde sa se ia de gat femeile-e-curve cu barbatii-e-porci.
J si Carla (05.02.2006)
E o contradictie in ce ai scris mai jos si aici.Destul de mare.
eu nu vad locul asta un loc pt PROBLEME si numai.
Si singura spui ca ai dori sa darimi mitul femeii.."curve".
Pai asa?Trimitindu-ne sa..."ne pastram tinuta"?
Altfel...tocmai pt ca vrem sa discutam am intervenit, asa cum si tu doresti ACUM sa faci.Sa discuti. Dar aici ne-ai trimis la.."nani":)

J G spune:
ofofmaimai...
Eu nu vorbesc de mitul femeii curve, repet: a fost o metafora care exagera generalizarile din citat.
Noi doua nu vorbim aceeasi limba. Cand am postat primul mesaj asta vroiam, sa dispara... am revenit cu explicatii - de ce mi se parea de ultima valoare. Si tot revin...
Sincer, te rog serios sa-mi spui ce mesaj iti transmite tie acel citat? Si cum poti sa contrazici felul in care am comentat bucatile de text in italic din al doilea mesaj al meu?
J si Carla (05.02.2006)

She spune:
quote:
Originally posted by J G
Femeile se imbraca incitant, apeleaza la cosmetica, parfumuri si podoabe, afiseaza dupa caz un aer neajutorat sau provocator si multe altele ca sa arate bine, ca sa se simta bine, ca sa aiba incredere in ele insele, ca sa fie admirate, ca sa fie la moda etc.
Nu vad nimic neadevarat aici.Diferenta este de ce o fac?sau care este scopul?mereu acelasi?Eu nu ieseam la agatat in slapi si cu parul naclait:)
Una dintre cele mai mari bucurii ale unei femei este sa vada ca o potentiala rivala (fie ea colega, “prietena”, o vedeta cunoscuta sau doar o cunostiinta oarecare) s-a ingrasat cu 10 kg.
Adevarat.la unele femei.Adica ce?ne mintim singure?Pe mine ma prind pantalonii.Si bine.Sa-ti spun ce priviri primesc de la femei?
Intreaga atmosfera de tensiune, dusmanie,barfele rau-voitoare si vorbitul pe la spate din colectivele de femei isi au originile in aceasta concurenta pentru un scop difuz, nedeclarat si fara finalitate practica.
Foarte adevarat.Si?
Am explicat.
Nu vad minciuni aici.Pt ca nu se generalizeaza.dar EXISTA!
Stiu, am facut zdrente citatele..nu ma pricep

Isabél spune:
Recunosc, m-a atras subiectul asta de la inceput ca un magnet... bineinteles ca metafora, mi-ar fi placut sa discut putin pe tema asta, 'sa bat putin campii' ratacind printre parabole... dar m-am oprit... mi-am sters mesajul initial nu pt ca m-ar fi complexat vreo personalitate puternica sau pt ca mesajele ulterioare au fost altfel, ci pt ca mi s-a parut ca am fost prea subiectiva. Ai dreptate, Ymcar, discutia ar fi trebuit sa fie de fapt un joc al imaginatiei, un joc de descifrare a mesajului, si nu sa inceapa cu "eu nu"... nu stiu cine l-a scris dar mie mi-a placut mult si imi pare rau ca are aceeasi soarta pe care au mai avut-o cateva subiecte de aici de pe forum.
Imi place jocul, dar la fel de mult mi-ar fi placut sa am parteneri de joc... Si poate ca un strop de imaginatie ne-ar face viata mai frumoasa.

Elise spune:
ymcar,
nu vorbeam deloc de exceptii.
"traducerea" era ca dpdv instinctual tocmai femelele sint cele care aleg, la orice specie - nu invers.
Daca vorbim de instincte, supravietuirea femeii si a puilor ei a depins, la baza, de capacitatea masculului de a-i apara si de a le aduce hrana.
Deci selectia unui exemplar puternic era dictata de instinctul de conservare.
Reproducerea speciei, la fel.
Citi copii poate naste o femeie intr-o viata, dpdv biologic?
Si citi urmasi poate sa lase un barbat, tot dpdv biologic?
Nu ti se pare o diferenta enorma?
Nu justifica procesul de selectie?
selectie = acea "ciudatenie sadica" de a nu se focusa pe o singura prada - si de a nu o accepta oricum daca tot a vinat-o.
E aceeasi idee ca in mesajul meu anterior, exprimata altfel.
Elise

artar spune:
Subiectul e f bun si interesant si chiar ar fi pacat sa fie abandonat...Consider insa ca daca vom continua sa-l dezbatem poate nu va fi inchis desi initiatorul lui asa a cerut..Poate moderatorii vor face de data asta o exceptie...daca se poate....
In ceea ce priveste subiectul in sine...din pacate,sunt total de acord cu ceea ce a scris autorul lui..Din pacate,pt mine ca femeie pt ca trebuie sa recunosc ca asa suntem noi..cel putin asa vad eu lucrurile..Nu suntem asa in fiecare zi dar cred ca fiecare dintre noi a avut un moment in viata cind s-a bucurat ca este admirata de un barbat pur si simplu, cind a vazut sau auzit ca vreo fosta rivala(deci cineva cu care nu mai e in competitie) s-a ingrasat 10 kg sau altceva...Si asta intr-adevar fara un scop precis,pur si simplu poate din vanitate..Asta nu inseamna,inca o data, ca suntem asa tot timpul..asa suntem noi si gata...Poate totul ni se trage de la originile noastre...nu avem armele necesare vinatorii:forta si agilitate..In timp ne-am dezvoltat alte aptitudini,unele de care nu suntem foarte mandre... si desi ne-am dorit egalitate intre sexe ne dam seama cit de diferite sunt ele si implicit modul prin care obtin ceea ce-si doresc...
Asa cum s-a spus aici..vorbim despre cazul general nu despre particular...
Despre barbati..ar trebui ei sa-si dea cu parerea daca e asa sau nu ca stiu mai bine ca noi..umila mea parere e ca e asa cum scrie in articol...nu prea am auzit de barbati care sa faca victime numai pt a-si demonstra potenta de mari cuceritori...Cind simt o fac si gata..e doar o mica problema...in ce se masoara timpul care trece pina la a face o noua victima,starea aceea de satietate de care se vorbea..Pt unii citeva zile,luni sau ani..pt altii..exceptiile..o viata..Dar nu vorbim de ei aici...
Am si eu o parere:desi nu sunt membru activ al forumului, subiectele de acest gen sunt binevenite, ne scot din starea asta in care ne tarim zi de zi, ne mai pun mintea la lucru, chiar daca ne certam sau contrazicem...sa ne contrazicem pe argumente..si sa nu mai fim asa suparaciosi toti...

ruxy05 spune:
Ymcar, ce ai scris tu se refera mai mult la partea de subconstient a fiecaruia din noi, parte pe care de multe ori o negam, sau mai rau, nu o vedem ca pe o sursa sau justificare a tuturor actiunilor noastre. De aceea nici nu cred in dezbaterea acestui subiect. A afirma ca barbatul este un tigru aflat mereu la vanatoare iar femeia o felina care stie/se lasa vanata, pare un mod simplist de a privi lucrurile (adica, ce? suntem numai instincte? ne definesc alte atatea actiuni si lucruri, nu?). Insa la o analiza mai obiectiva, realizam ca odata, la un moment dat, intr-un loc anume, cu cineva anume, am vanat sau ne-am lasat vanati cu buna stiinta. Ca sa inchei, eu sunt de acord cu articolul, insa nu pana la generalizare. Distributia pentru piesa asta de teatru numita 'viata' nu e definitiva, actorii se schimba tot timpul, joaca la fel de bine in ambele roluri, au chiar succes
Ruxy