Cat de complicat e?

Cat de complicat e? | Autor: mirela.mustaciosu

Link direct la acest mesaj

As avea nevoie de un sfat de la parintii care au avut curajul sa inscrie copiii la o gradinita cu predare intr-o limba straina pe care parintii n-o vorbesc (inca) - cat de complicat e?
As vrea ca baietelul meu sa mearga la o gradinita cu predare in limba germana (mai e ceva timp pana atunci), dar, din pacate, la acest moment nici eu nici tatal lui si de fapt nimeni din familie nu vorbeste germana. Mi-am propus sa ma apuc sa invat cel mai tarziu cand incepe el gradinita, dar nu stiu daca baiatul meu nu fi un pic in inferioritate fata de colegii lui, presupunand ca in general parintii care vorbesc germana (poate chiar au vorbit cu copilul in casa de la inceput) apeleaza la o astfel de gradinita. Si inca ceva: de la ce varsta am sanse sa fie primit la o astfel de gradinita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

pai a noastra a mers la gradi in limba straina, germana, pentru ca ne aflam acum in germania...a inceput la 3 ani si acum , dupa 6 luni, vorbeste destul cit sa se faca inteleasa, intelege mai tot ce se intimpla acolo si evident , a invatat totul muuuult mia usor decit mine...

in brasov am dus-o , la 1 an si 8 luni la o gradi particulara care se dorea a fi si germana; probabil ca e mai greu sa vorbesti numai germana cu copilasi care nu te inteleg, si din cite stiu se intimpla si in alte gradinite asa, se vorbeste amestecat germana si romina; dezavantajul e ca vor invata mai incet germana, avind portita de scapare cu romina; cu gradi mai merge cum mai merge ; cind incepe scoala insa, daca nu te poti ocupa tu de copil, sa ii supraveghezi lectiile, samd, probabil ca va trebui sa angajezi o persoana apta sa il ajute; in brasov se practica, copilul merge dupa scoala la o frau care il ajuta sa isi faca temele in germana si mai converseaza cu el; am o nepoata, care a facut gradinita germana si scola germana, acum e la liceu german; a fost destul de greu dar una peste alta a meritat - desi mie mi se rupea sufletul de cit muncea si de cit de putin statea acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Multumesc mult Iris. Mai am ceva timp sa ma gandesc, dar asta e prima optiune pe care am luat-o in calcul. Chiar daca reusesc eu sa ma pun la punct cu Germana pana ajunge el la gradinita, tot n-o sa fie ca atunci cand se vorbeste germana in familie. Oscilez inca intre engleza (cu care in mod sigur ar fi mult, mult mai usor) si germana. As prefera sa invete insa germana in primul rand pentru ca engleza e un pic mai accesibila si o poate prinde usor si mai tarziu. La fel si franceza. Doar ca nici n-as vrea sa-l capiez cu invatatul si sa nu mai aiba copilarie doar pentru un moft al meu (ma gandesc la situatia in care va trebui sa faca si in particular ore cu un profesor. Ma mai gandesc. Multumesc. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

mirela, din proprie experienta iti spun ca nu te poti pune la punct cu lb.germana foarte repede si mai ales in conditiile in care lipseste o conversatie zilnica.
insa, incearca sa cumperi carti de povesti in lb.germana sau casete video cu desene animate , ajuta foarte mult.
fiul unei prietene din Ro. a invatat singur singurel germana( nu foarte bine, insa satisfacator), este drept ca are acum deja 14 ani, insa pur si simplu a prins foarte mult de la tv.
oricum are un talent deosebit in sensul acesta, vorbeste deja engleza si francez afoarte bine.
si nu este absolut deloc un moft, mai ales daca are si inclinatii.
succes!

Mergi la inceput