Mamici de sept-oct 2006 (44)
Raspunsuri - Pagina 21
adameasca spune:
Laliq, si daca, printr-o minune, nu mai creste nr anticorpilor? Ce se intampla? Mi se pare oarecum stupid sa faci o cezariana de urgenta doar ptr ca titrul e mare...
Tasia, si acum, la 3 ani aproape, ii spal hainele separat de ale noastre. daca nu adun de-o masina, mai bag un tricou de la mine. Dar atat. Nu ma incanta idea sa-mi amestec chilotii mei cu hainele copilului. ![]()
Monique, ptr diaree e bun si un medicament homeopat de la Boiron, Podophyllum peltatum se numeste. Sper sa fi scris corect denumirea. Asta e sfant la Luk. Ca eu, din fericire, n-am probleme d-astea decat extrem de rar, si dc am le ignor. ![]()
Si eu sufar de caldura, mi se umfla mainile si picioarele deja, nu pot sa mananc mai nimik. De 3 zile mananc branza/cas cu roshii. Nici painea nu pot sa o vad.
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
POZE NOI; [Ilinca]
_Ralu_ spune:
ileana, merci pt raspunsul tau! mie mi-a scazut acum vad la 11 cu 5?! ASTA DAK STAU LINISTITA SI NU MI-E CALD...in rest ma mentin intre 12-13 cu 6-7, in mod exceptional azi am avut 14, nu mai suport caldura si cred ca de-aia...mie mi-e extrem de teama ca stiu ca tens mare in sarcina poate avea ca efect retardul de crestere la fat! numai la asta ma gandesc, nici nu-mi mai pasa de mine, numai "mandrutza" mea sa fie bine....offf, sa dea dumnezeu sa fim bine si sa ne vedem cu fetitzele in bratze sanatoase!
acu' alta teama: voua vi se intampla sa avetzi dureri de ....vagin...cred? nici nu stiu.poate e colul? nu-mi dau seama. ideea e ca bebelutza mea loveste cu manutzele f f jos, sub linia bikinilor, si parca ma doare cand da cu pumnii, de parca ar vrea sa iasa...nu stiu dak ma fac inteleasa! va rog din suflet daca v-ati intalnit cu situatia, dati-mi si mie de veste! ca-s stresata rau pe chestia asta! nu de alta dar mi-e frica sa nu ma apuce travaliul...doamne fereste!, ca sotu' nu e acasa in urmat 4 zile decat dupa ora 21.00.
cri, ai mare grija de tine, acu parca ma vad si eu exact in situatia ta. eu am facut eco acum nici o sapt si totul era ok. colul de 3 cm, bb cu capul in jos ce-i drept, dar nu mi-a zis c-ar fi vreo probl...
raluca
29+
cu
alexia-maria
album yahoo
album webshots
...vine
try spune:
Fetele care sunteti superstitioase (sau aveti sotii superstitiosi) legat de cumpararea lucrusoarelor inainte de nastere: pai la astia din occident sau din nord-america de ce nu li se intampla nimic gravidutelor/copiilor lor? Ca doar nu-s romanii mai batuti de soarta sa li se intample numai lor nenorociri daca vor cumpara ceva inainte de nastere.
Daca nu vreti sa cumparati din precautie, e altceva, dar pur si simplu din superstitie… nu e cazul. E tare dificil dupa ce nasti sa te gandesti la toate cate-ti trebuie si sa alerge sotul sau parintii prin oras dupa una-alta (iar acasa sa realizezi ca nu-ti place sau nu e tocmai ce vroiai etc).
Eli, stiam ca-n Japonia nu se da Vigantol sau ceva similar pt. bebelusi. Asta e politica lor acolo (doar nu degeaba ii spune Tara Soarelui Rasare ![]()
) – probabil considera ca expunerea de cateva minute pe zi la soara e suficienta pentru absorbtia vit. D. Sau poate ca bebelusii de japonezi n-au nevoie asa cum au bebelusii din alte tari (corpul si reactiile chimice din organism pot fi usor diferite de la rasa la rasa). Stiu alte mamici romance cu bebelusi acolo (100% de origine romana sau din casatorii mixte) care insa au cumparat vigantol din Ro si le-au dat copiilor pt ca ele erau obisnuite cu ideea de a da vigantol la bb.
Sympa, asa-i aici orice lucrare se face sub anestezic, mai putin detartrajele sau alte operatiuni simple. Dar, daca ceri, ei iti fac anestezie in orice conditii (considera ca e mult mai cooperant un pacient care nu simte nici un fel de durere, decat unul care sta crispat si strange disperat de manerele scaunul). Plus ca exista anestezice care nu mai sunt interzise in sarcina (cum era pe vremuri). Banuiesc ca la fel se lucreaza si-n Ro acum, dar nu peste tot, depinde de cabinet. Prin provincie poate mai putin…
Sympa, daca tot mergeti in Ro, luati-o cu voi odata inapoi in Ca. O sa-i fie mai usor. Unii parinti se tem tare rau de zbor, distante, ca nu se descurca singuri prin aeroporturi etc. Asa, daca vine cu voi odata, poate i se pare tranzitia mai usoara.
Ionica, aici baby shower-ul e surpriza totala pt. viitoarea mamica (sau cel putin asa trebuie sa fie). Ea n-are nici o implicare si toti din jur (sot, prietene, parinti etc) trebuie sa faca in asa fel incat sa tina cat mai secreta organizarea. Cateodata se mai prind gravidutele, dar de cele mai multe ori sunt luate ca din oala.
Pufy, eu incerc sa-l antrenez cat pot pe alex in treburile mele. Cand punem masa ii dau si lui ceva sa duca pe masa, cand il schimb de pampers, pe el il pun sa duca pampersul la gunoi (il insotesc pana acolo), il pun sa puna camioanele la loc cand trebuie sa mai descotorosim camera de jucarii (ca uneori e ca la Verdun in family room). Cand fac ceva unde nu-l pot implica, il sui cu fundu’ pe bufet si-l pun sa se uite la mine si-i explic ce fac. Vreau sa-l invat cat mai responsabil ca al doilea tot baietel e, plus tati (al treilea copil in casa…) nu vreau sa strang dupa 3.
Tamina, pipi e ceva ce poti controla. Cand pierzi lichid nu poti controla scurgerea. E ca si cand faci pipi pe tine si nu poti sa te controlezi, desi vrei. Oricum pierderile de lichid nu-s ceva frecvent sa va faceti atatea probleme. Si-n orice caz, chiar daca incepi sa ai col deschis, asta nu inseamna ca incepe sa curga si lichid. Lichidul este in sacul amniotic, deci ca sa incepi sa pierzi lichid trebuie sa ti se fisureze sau sa se rupa membranele (adica acest saculet) – in termini populari sa ti se rupa apa. Un col prea deschis intr-adevar poate declansa contractii de nasterea si astea la randul lor sa duca eventual la ruperea membranelor (adica nasterea se declanseza total), dar nu-i musai. Multe femei cu col deschis (de 1-2 cm) ajung fara probleme la termen. Dar deschiderea colului nu presupune direct pierderea de lichid amniotic. Nu colul e cel care tine lichidul sa nu se piarda, ci sacul amniotic.
Beatrice, inseamna ca esti hipoglicemica. Ai idee daca asta era valabil si inainte de sarcina (adica ti-ai mai masurat glicemia si inainte?). Hipoglicemia n-as pune-o pe seama hormonilor sarcinii pt. ca de regula sarcina produce probleme de hiperglicemie, nu de hipoglicemie. Nu e bine ca ai valoarea sub normal, dar refa testul sa fii sigura ca nu a fost one time problem. Valoarea glicemiei e usor influentata de ce-ai mancat inainte.
Oricum, aici daca la primul test de glicemie (cel de o ora, cu doua masuratori) iti ies valorile in afara limitelor normale te prezinti la al doilea test de glicemie (de 2 ore cu 3 masuratori) si, daca si asta iese prost, faci al treilea teste de 3 ore cu 4 valori (recoltari de sange). Tu ce fel de test ai facut?
Mirabela, simtitul miscarilor lui bb tine de mai multi factori: de personalitatea lui bebe (cat de activ sau lenes este), de cat de mult lichid amniotic ai tu in burtica, de cat de activa esti tu (daca tu te agiti mult peste zi, bebe e mai linistit) etc.
Atat timp cat misca cel putin o data pe zi, medicii zic sa nu-ti faci probleme. Dar vorbeste si cu medical tau si vezi ce spune.
Credo, aici nu se fac gauri in urechiuse in spital, cum se pot face in Ro. Trebuie sa te duci la un piercing store sau de-aia de fac tatuaje (care de regula fac si piercing). Ai grija insa ce magazin alegi, te orientezi si tu dupa cum arata la fatza locului. Intreaba-i daca fac gauri pt. bebelusi ca nu toti se baga la asa ceva. Stiu ca arata ciudat unele magazine, dar faptul ca-s tatuati de sus pana jos si cu cercei pusi si unde nu te-astepti nu inseamna ca-s periculosi sau ca nu-si fac treaba cum trebuie. Oricum, legat de gaurile pt. cercelusi nu e mare scoafala, n-are ce mare lucru sa se intample. Asigura-te doar ca instrumentele sunt sterilizate si ca cercelusii sunt noi. In rest…e un zgarci gaurit care nici macar n-are multe ramificatii nervoase. La bebelusi asa mici nu prea doare. Doare mai mult mai tarziu.
Lexi, eu nu m-am omorat sa-i iau ceva de incaltat lui alex pana n-a fost capabil sa mearga in picioare. E un chin sa incalti corect un copil mic si banuiesc ca nu e prea placut nici pt. bebe. Eu sunt adepta picioarelor desculte, alex in casa nu poarta papucei sau ghetute. Descult acum ca e vara. Iar iarna doar sosete. Iar afara, atat timp cat copilul nu punea piciorul jos, n-am vazut nici o nevoie de a-i pune incaltaminte, mi s-au parut bani aruncati pe fereasstra. Cand a inceput el sa paseasca usor-usor, chiar si tinut de subtiori deja era rece afara, deci nu prea ieseam sa stam ore intregi afara si sa exersam. Avea 13 luni cand si-a dat drumul bine la mers si era sfarsit de noiembrie, inceput de dec., deci… De-atunci am inceput sa-i cumpar de incaltat si-i schimb incaltarile cam la 3 luni, asa de repede creste piciorusul.
Inni, eu sunt pro-vigantol, mama! Am facut si eu o presupunere. Ma uimeste cate pareri diferite sunt la medicii din Ro si ma mira ca unele gravidute/mamici vin de-acolo cu sfaturi care mai de care mai ciudatele (cum era cineva care-mi spusese ca i s-a recomandat sa se frece aprig cu prosopul pe mameloane ca sa-i caleasca pt alaptare brrrrrrr…)
Si-aici se da, dar se numeste D-Vi-Sol. Numai ca noi dam o pipeta intreaga de 1 ml pe zi, nu 2-3 picaturele. E diferita concentratia solutiei, evident.
Si la mine alex a avut la nastere un icter destul de pronuntat care a trecut definitiv cam in 4 saptamani. Sa fi fost vreo cauza faptul ca eu am grupa AII si tati 0? Sau numai cand mama are grupa 0 poti da vina pe diferenta de grupa sanguina?
Pufy, mey, tu de ce-ai stelute turcoise?
.......in 25+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Ignatica spune:
Pufymic nici la mine nu curge colostru inca, sfarcurile sunt in continuare ca ceruite si prefer sa le las in pace si sa nu le " deranjez" foarte mult. Ma gandesc ca o veni el lapticul cand va fi timpul.
bb ralukutza eu am cateodata intepaturi in vagin, unori si in anus, le pun pe seama pozitiei bebelusului.
microbu si eu am insomnii, si de la caldura si de la bebe care e foarte activ si noaptea are mult chef de joaca.
lexi o sa incerc si eu sa aflu niste preturi recente la Dambu Morii; am vazut ca ti-a raspuns si Susa, asa ca una dintre noi tot o sa afle.
Va pup,
Ignatica
30+
Monique_new spune:
IgnaticaEu am colostru cred cam de vreo luna. imi curge din stinga mai mult decit din dreapta. asta poate insemna ca sint desfundate canalele cred dar nu si ca o sa am lapte, sau eu stiu![]()
adameascaNu am nici eu pb dese de genul asta. La fel le ignor dar ma gindeam doar in cazul in care nu trece .
Monica
30 sapt
try spune:
Mie a incetat sa-mi curga acele picaturi din sani (oricum nu curgeau decat la strangerea cu mana, nu singure), desi asa eram de cand il intarcasem pe alex, tot mai curgea cand si cand daca incercam sa vad. Acum s-au "ceruit" de tot, vorba lui ignatica. Pun ele tzara la cale pt urmatorul bebe, pesemne ![]()
.
.......in 25+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
tasia spune:
pufymic, adameasca multumesc pentru raspunsuri
Stiam ca hainutele lui bebe se spala separat, dar nu stiam daca am voie sa le spal cu masina de spalat si nici ca e un detergent special pt bebei 
try buna strategie ai, de al invata pe Alex de pe acuma sa o ajute pe mami la treburile casnice. Voi incerca si eu, pentru ca sotul e mai rau decat un copil si sa trang dupa doi nu imi va fi tocmai usor. Cat despre incaltaminte sunt total deacord
Sora mea are 6 ani acuma, cand sa nascut eu eram destul de mare si stiu foarte bine ca pana nu a inceput sa mearga pe piciorusele ei nu a fost nevoie de incaltaminte. Papuceii care ii primise cadou au stat degeaba in dulap, iar doctorul ii spunea mamei ca incaltamintea ii jeneaza pe copii daca ei ink nu merg.
26 + 
pozele noastre
bebe
MamiLili spune:
Buna seara!
Fetelor, sunteti grozave! Chiar asa o comunitate nu ma gandeam c-o sa gasesc. Va multumesc mult ca desi au trecut cateva zile de cand am anuntat ca voi avea un baietel voi continuati sa ma felicitati. Va imbratisez pe toate!
Mini_me, la mine la farmacie n-am fiole de care zicea Inni, poate se gasesc prin Bucuresti. Daca nu gasesti, poti merge la un cabinet cosmetic mai de Doamne-ajuta sa zic asa, acolo sigur vei gasi spre vanzare crema cu colagen si elastina. Uite si o sugestie de hotel in Iasi: Astoria. E situat central, renovat in urma cu 2 ani, are preturi rezonabile, eu l-am recomandat tuturor celor care m-au intrebat si nimeni nu s-a declarat nemultumit. Astoria e de 3 stele. Ar mai fi Europa, de 4 stele, dar e cam pustiu pe-acolo...adica nu sunt turisti...iar pretul sare de 100 euro, din cate stiu. Votez pentru Astoria. Iti pot spune unde gasesti in Iasi crema cu colagen si elastina, daca nu reusesti la Bucuresti. Zi-mi daca te intereseaza adresa.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
24 sapt cu 
MamiLili spune:
Laliq si Cri19,stati cumintele in patut si nu va agitati, poate il pacaliti pe bebe sa stea mai mult in burtica. Va rog mult sa nu incepeti competitia "cine naste prima?". Glumesc, fireste. Oricand ar fi sa vina bebe, important e ca atat el cat si voi sa fiti sanatoase si puternice.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
24 sapt cu 
eli26 spune:
meme bine ai venit printre burticute,sarcina usoara in continuare si un bb sanatos!!!
try merci!! am aflat si de la fete si mi-a spus si al meu doc. ,iar daca bb are o alimentatie corecta nu-i mai trebue vigantol,acel sirop care i la dat la inceput a fost deajuns...ce pot sa spun... fiicamea e sanatoasa tun,activa (inca prea activa
) asa cum mi-au spus si fetele,sa nu ami fac probleme ,asa cum spui si tu ,poate bebelusi de jap sint mai diferiti ,cert e ca nu are nici un handicap ,si vorba lui inni,daca avea ceva se vedea la costisoare, vreau sa mai spun ca aici doctorii ati interzic sa-l scoti pe bb o luna din casa ,(asa ca eu am scoso pe fiicamea la o luna cand am duso la control) am nascuto in ianuarie si era si foarte frig... oricum eu ati multumesc pt raspuns!!!bb Ralukutza si eu am cate odata intepaturi jos jos exact cum spui tu dar ami trec cam in 5 min, cate odata nici macar nu pot sa pasesc ,sper sa nu fie ceva grav,oricum cel mai bine sa intrebam si doc . Vreau sa mai spun ca eu am grupa sangvina 0 si sotul A iar fiicamea nu a avut icter...(asta nu din cauza ca e facuta cu japonezTina27+ POZE