Mamici de sept-oct 2006 (44)
Raspunsuri - Pagina 19
adameasca spune:
Raluca, n-am mai avut probleme cu tensiunea inainte de sarcina asta. Dar e oarecum atipica acum pentru ca s-a declansat in sapt 8 de sarcina si s-a accentuat problema dupa sapt 20 de sarcina. Dar e clar ca inainte n-am avut nimik. Nu mi-am mai verificat tensiunea acum de o saptamana, dar sapt trecuta, inainte de mare oscila intre 12 si maxim 14 cu 7-8. Deci in limite oarecum normale, sub tratamentul de rigoare. Eu iau 3 Dopegyt pe zi, un Norvasc si la 3-4 zile jumatate de pastilutza de Furosemid. Medicul ginecolog mi-a spus insa sa incerc sa renunt la Furosemid, ca nu prea e de acord cu el. Saptamana asta ajung din nou la cardiolg pentru alt control. Om vedea, imi doresc doar sa pot duce sarcina cat mai aproape de termen si sa fie fata sanatoasa.
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
POZE NOI; [Ilinca]
laliq spune:
Fetelor, va multumesc pentru raspunsuri ref. la administrarea de dexametazona. Itzy Bitzy, multu' pt link, am citit si am vazut ca cineva scria ca a facut la 24 de saptamani iar fetita s-a nascut la termen (39s) si e f. bine.
Pt cele care m-ati intrebat de ce trebuie sa nasc prematur: pt ca la sarcina trecuta nu stiam ca sunt RH negativ, nu mi s-a administrat vaccinul Roghama, iar in timpul nasterii s-a produs izoimunizarea - am inceput sa produc anticorpii anti D (in timpul travaliului si al expulziei din cauza presiunii mari se produc schimburi de sange copil -mama). Am descoperit la 3 luni dupa nastere ca sunt rh negativ si atunci anticorpii anti D erau 1/256, titru considerat f. mare.
Asta era in oct. 2004. Mi s-a recomandat sa nu raman prea repede insarcinata deoarece riscurile pt un bebe cu rh pozitiv ar fi f. mari. Dar cum aveam 32 de ani si eram fara copii, am hotarat ca mai mult de un an nu asteptam. De la 29 de ani tot incerc sa fac copii...
In sarcina de acum am intrat cu titru de 1/32 -1/64, iar acum am 1/64 - 1/128. Problema e ca in RO managemetul gravidelor izo-imunizate este foarte precar. Aici doar in baza titrului de anticorpi se indica nasterea prematura si apoi exanghino-transfuziile daca bebe este afectat de anemie puternica. Adica i se schimba bebelusului sangele (i se fac transfuzii cu sange 01 negativ). Dar sunt cazuri in care titrul ridicat de anticorpi anti D nu inseamna neaparat si ca bebe este afectat de hemoliza (anticorpii anti D pot sa nu devina agresivi).
In SUA, de exemplu, abordarea e complet diferita: titrul de anticorpi e doar orientativ; cand incepe sa creasca (de la 1:128 in sus - poate sa ajunga si la 1/4000) se monitorizeaza gravida foarte bine - ecografii Doppler la 1 sau 2 saptamani pt a se depista anemia fetala, apoi se fac amniocenteze seriale pt. masurarea nivelului bilirubinei din lichidul amniotic, iar daca bilirubina e mare se fac transfuzii intrauterine (chiar saptamanal). Bebele este scos prematur doar daca sunt semne ca aceste transfuzii nu-i diminueaza anemia. Iar aceasta practica are acolo peste 20 de ani. Va dati seama, cred, ce costuri implica o astfel de sarcina pt casele de asigurari... Norocul lor ca acolo nu prea sunt gravide care sa apuce sa se izoimunizeze. Daca un doctor uita sa faca analiza RH gravidei poate sa-si ia ramas bun de la licenta...
De ce sunt eu acum tensionata: la ecografia de saptamana trecuta (21s si 4z) nu exista semne ca bebe ar fi afectat de anemie. Totusi dr. este sigura ca va trebui facuta cezariana in saptamana 28, maxim 30. Dar daca avem noroc si bebele nu va fi afectat pana in saptamana 28, de ce sa-i las sa-l scoata mai devreme? De fapt asta e marea mea dilema, cum sa-i conving ca nu-i obligatoriu sa nasc intre saptamana 28 -30? Injectia de maturare a plamanilor o voi face ca sa fiu eu linistita ca bebe e pregatit pt nastere prematura, dar nu pot sa ma acomodez cu gandul ca voi naste prematur doar pt ca titrul de anticorpi anti D e mare.
Hai ca v-am impuiat capul cu problemele mele... O solutie tot oi gasi, sa dea Domnul sa fie si cea mai buna pt. bebe.
Microbu - La multi ani fericiti impreuna!
S-auzim de bine,
Larisa
22+
Horia Matei
cri19 spune:
Buna gravidute.
Mai intai o sa va povestesc ce sperietura am tras azi,apoi o sa ma intorc sa citesc ce ati mai facut.
De vreo sapt. si ceva am niste scurgeri apoase,incolore si inodore;m-am gandit ca sunt secretii vaginale,dar pt. ca stiam ca maine dr. meu pleaca din tara pt. 2 sapt. am zis sa-l sun sa-i povestesc,ca sa stau linistita pana se intoarce.Dar el cand a auzit,m-a trimis de urgenta la Medsana sa fac eco si control,pt. ca e posibil sa mi se fi rupt membranele si sa pierd lichid amniotic.Si pt. ca el era deja plecat din oras m-a trimis la tatal lui,care e tot medic ginecolog.Si asa ca fetelor,pana am ajuns la eco am avut inima cat un purice.Spre norocul meu deocamdata lichidul e in cantitate normala,nu se vede daca membranele sau rupt sau nu;mi-a dat sa iau no-spa,ginipral,scopantil;am interdictie la orice fel de efort.A zis ca important e sa reusesc sa-l mai tin in burtica 2 sapt.
Varsta cronologica e de 28 de sapt. fix,iar cea biometrica de 29 sapt. si 5 zile;bebe are 1450 de grame.
Si marea surpriza e ca fetita mea s-a transformat in baietel;cel putin asa mi-a spus...Inca n-o sa schimb culoarea la carucior,pt. ca sper ca s-a inselat dr.;daca si la urmatoarea eco o sa-mi spuna tot baietel,atunci o sa fiu mai convinsa.
Asa ca am tras azi o spaima,mai ales ca mi-am adus aminte si de povestea lui LALIQ;dar deocamdata totul e bine si sper sa fie asa pana cand bebe va fi pregatit si destul de mare ca sa se nasca.Asta ca tot ziceam eu ca vreau sa nasc prima...ma grabesc putin ce-i drept,dar nici chiar asa.
Ma apuc sa citesc din urma si cand ajung la zi ma intorc.
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.
28
???
cricri
http://photos.yahoo.com/dima_crstn
gripo spune:
CRI, mii de
, sunt langa tine si te sustin, dar sunt sigura ca o sa fie fff bine.
28+
RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
katia spune:
Cri, draga, nu mai povesti de astea ca mi se ridica parul in picioare cand va aud!!!!!!!!! Pupici si stai colea in pat nu te mai misca. Cu puta sau fara sanatos si la timp sa fie! Ai grija mare!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
Mi-Ka spune:
itzy-bitzy, multu de ajutor 

katia, daca dispare dupa nastere, m-am linistit acum 
Mi-ka
www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=478145&ignore=1" target="_blank">bebelusul meu
mephala30 spune:
Meme, bun venit alaturi de noi! Sarcina usoara si bebe sanatos!
Carmen
(27+) si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
eli26 spune:
Buna burticute
! sa-ti traiasca si sa fie sanatos!!!Sephora si Adameasca bine ati revenit din vacanta si ma bucur ca va priit !!!microbu LA MULTI ANI !!!! casa de piatra in continuare si multa multa iubire si fericire impreuna cu sotul si bebe pina la adinci batrineti!!!!
inni si eu am folosit detergenti pt.bebici cam ..pina la un an si dupa aia am schimbat pe detergent normal (deodata) si nu a declansat nici o alergie,dar cred ca depinde de fiecare copil cat e de sensibil.... Eu in W. am cam obosit...simbata pe la ora 13 am fost la film, dupa aia am fost si am papat sushi si inghetata buna buna de ciocolata amestecata cu mai multe fructe, si seara la karaoke.. duminica am fost la niste prieteni la gratar (si din cauza lui Shion nu pria mi-a priit ) si astazi am fost sa fac comanda de perdele care se ridica in sus(asta din cauza fetei) care mi lea distrus pe cele verticale
si ma costat o gramada
ca am geamurile mari si pe colt ,in forma de L .(aici in Tara soarelui rasare totul e foarte scump) daca vas spune cat mau costat perdelele vati face cruce... asa ..si mai am de schimbat si taptul din living ,tot din cauza lui Shion care mi la mazgalit cu pixul
(si eu nu am nici un an de cand m-am mutat) asa ca am treaba zilele viitoare, si cand ma gandesc ce cald e...si nu suport aerul conditionat...Gata cam atat despre mine,bebe e bine si foarte obraznic, la sfirsitul saptamanii ma duc iar la control ,sper sa se fi intors bb cu capul in jos... Vam pupat pe toate si numai bine!!!
Tina27+ POZE
tasia spune:

Alinache sarmana de tine. Incerca sa te si odihnesti nu te suprasolicita k nu-ti face bine acuma 
katia Drum bun spre meleagurile natale, PRIVET la moldoveni 
Ignatica stiu cum e... si eu ametesc stand in pat ![]()
inni eu la ora 14 cand am intrat in masina aveam 40 de grade
Onutz te asteptam cu vesti de la eco 
martha78 la Mothercare gasesti sutien pt alaptat.
floricika felicitari pt aerul conditonat achizitionat, noi fara el am fi la pamant. Traiasca cel care a invntat aerul conditionat !!!
adameasca hainele lui bebe dak le spal cu detergent special, le spal cu mana sau le bag in masina de spalat separat doar pe ale lui? 
Microbu multi ani inainte !!! sa fiti fericiti si sa va bucurati de bebe 

Meme1 bine ai venit in gasca noastra ! Sarcna usoara, bebe sanatos si vois 
cri19 eu zic sa stai in pat si sa lasi treburile, ca nici tu nu esti o mamica cuminte, iti testezi rezistenta? Stai linistita si nu mai face nici un fel de efort 
26 + 
pozele noastre
bebe
microbu spune:
Mamilili, Lexi, Putzurca, Raluca, Inni, Katia si Laliq multumesc mult mult de tot pt urari! 

Meme, bine ai venit! sarcina usoara in continuare si sa fiti sanatosi!
Cri, iti tinem pumnii sa fiti cumintei inca 2sapt macar
. La fel si pt Laliq
.
Fetelor, de o saptamana ma confrunt cu o crunta insomnie 

, iar ziua cu greu ma pot odihni (prea multa lumina afara, caldura, am cam inceput sa stranut de la aerul conditionat offf).
Si am avut si tensiunea cam mica 10/5 in loc de 12/6 (normal)si puls 70 fata de 85-90 (normal), respir din ce in ce mai greu noaptea. Credeti ca bebita sta cumva altfel, ma apasa pe ceva de nu pot respira ca lumea? Sau e doar caldura de vine?
Eli, pe unde esti? Mai esti racita?
Sandra
25+
poze
varsta bebe