hipoglicemia

hipoglicemia | Autor: palina012003

Link direct la acest mesaj

buna din nou..cam dupa mult timp
imi pare rau ca nu pot sa tin ritmul cu voi, dar dupa un program de 8 ore, cand ajung acasa nu mai pot decat sa fac un dus si sa stau cu picioarele agatate de mobila...
va multumesc pentru raspunsuri si sunt foarte incantata si recunoscatoare sa ma vad inscrisa in lista burticilor de septe-oct DPNul meu este 30 sept.
si pt ca tot ati fost dragute cu mine si mi-ati raspuns la intrebarile pe care le-am avut...mai revin cu altele...pe voi va obsedeaza ce cititi pe diverse site-uri? eu cum citesc despre vreo afectiune mi se pare ca si am simptomele respective. zilele trecute am citit ca in perioada sarcinii poate sa apara o forma de diabet...si bineninteles am dat fuga la spital sa-mi fac analizele..surpriza:nici vorba de asa ceva,valorile normale ale glicemiei dunt cuprinse intre 70-120, iar eu am doar 44, deci hipoglicemie. si culmea, seara am si facut o criza de hipoglicemie.acum am bombonele toata ziua dupa mine.totusi, daca mananc asa de mult dulce nu as putea sa dau in diabet? sau hipoglicemia nu indica de fapt o insuficienta a insulinei? please help me...
pupici la toate burticile

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Palina, nici hipo si nici hiperglicemia nu sunt bune, iar 44 este f putin, mananca mai multe dulciuri daca este asa de mica, nu cred ca va oscila asa mult incat sa treaca de la hipo la hiper, asta se poate intampla numai in cazul in care tu ai avea diabet
Inainte de sarcina cum stateai cu glicemia? Probabil ai un diabet gestational care va trece de la sine..
Numai bine si sarcina cat mai usoara!!

Martha 29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Uite cum mi-a explicat mie medicul.Desi glicemia mea, se afla la limita inferioara(70), dr. m-a declarat hipoglicemica.
In schimb m-a sfatuit sa spun NU categoric dulcelui, cu atat mai mult cu cat avand cazuri de diabet in familie,sunt predispusa acestei afectiuni.Acum, desi pare absurd, in caz de hipo, consumul de dulce, mai ales cel exagerat creste enorm sansele de a face diabet,noi hipoglicemicii, fiind mai vulnerabili, decat consumatorii de dulce ce au glicemia in limite normale.
M-am cam incalcit in propriile cuvinte, dar sper totusi sa intelegi,imi revin cuv. dr in minte,dar in portugheza, si acum incerc sa le traduc, dar sa aiba si logica...
Oricum ideea e , ca , dupa cum dr mi-a explicat,cel mai sanatos este sa ai 3 mese pe zi, la ore fixe(dar esential e sa nu lipseasca micul dejun), si din 2 in doua ore un fruct.Astfel, organismul isi ia energi necesara din alimentatie,si nu il expunem la sporturi extrem, de genul...te ia cu lesin ca-ti scade glicemia, mananci o ciocolata, si simti ca muti muntii!!!
Asa ca concluzia:alimentatie sanatoasa.
Mi-a zis si cateva cuv. despre accentuare glicemiei in caz de sarcina,si diabetul gestational,dar sincer nu imi mai amintesc exact.
Cam asta e...multa sanatate, si alimenteza-te corect si sanatos,multe fructe, lichide, si neaparat micul dejun.In trei luni ar trebui sa sa creasca glicemia.

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mella77 spune:

eu am glicemia 60 si doctorul mi-a spus ca e ok, ca inseamna ca bebe se hraneste cum trebuie si m-a sfatuit sa nu mananc dulciuri:)... va dati seama ca asta a fost prima mea intrebare cand m-am vazut cu glicemia mica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palina012003 spune:

Martha, Nikole, Mella va multumesc din suflet pt raspunsuri. nici inainte de sarcina nu stateam prea bine cu glicemia (era intre 70 si 80), dar chestia este ca ma alimentez f bine in perioada sarcinii, la dulciuri nu am renuntat deloc si nu stiu de la ce mi se trage. martha nu am inteles prea bine de ce as putea avea diabet gestational. diabetul nu este indicat de o hiperglicemie???

Mergi la inceput