Mamici de iulie - august 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Altele:
- fese si tampoane sterile; la spital se pun tampoanele de vata direct, dar e mai greu sa te speli; e mai practic s-o invelesti in fesa, atunci ramanem curate si "uscate" ; fesele sunt pentru buric de bebe;
- tampoane din cele cu multe picaturi;
- sapun mama, sapun bebe;
- vata cat cuprinde;
- betisoare urechi cu opritoare;
- pasta, periuta de dinti (nu pt. bebe ;
- chimen, anason, fenicul pt ceai; e nevoie de lichide, de ce sa nu stimulam si lapticul?!?

Valentina 33+ (30ani), Alexandru(5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misy spune:

Haucin esti o draguta dar nu este cazul sa ma invidiezi,am intalnit barbatul care sa-mi doresc sa fie tatal copiilor mei mai tarziu!Iubesc copii la nebunie,mi-ar fi placut sa fiu o mama mai tanara insa pe taticul potrivit nu il intalnisem!Acesta este motivul pentru care acum avem primul bb!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10007;19/st/20060728/dt/7/k/90bd/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Misy eu voi implini la 3 luni dupa ce nasc 31 de ani. Si la mine este prima sarcina. Nu-ti fa probleme ca o sa ne descurcam, vorba lui huacin.

Consi 34+ si Luca meu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060803/k/5be7/preg.png

http://pg.photos.yahoo.com/ph/roconsuela/my_photos

Mergi la inceput

Daca ai intalnit taticul perfect pentru copii tai, este super!!! Sa stii, iti spun din experienta, este de maxima importanta... Nu stiu cum m-as fi descurcat fara sotul meu... nu ma refer material, asta nu e relevant... Sunt o fire puternica, voluntara, dar barbatul potrivit de alaturi este de maxima importanta in viata unei femei.

Mergi la inceput

Mersi mult pentru sfaturi!O sa-mi notez si eu!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10007;19/st/20060728/dt/7/k/90bd/preg.png

Mergi la inceput

Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a scos in cale jumatatea si am devenit op familie iar in curand ne vom tine bb in brate!Este mare lucru sa ai persoana potrivita!Si cel mai important cred ca este sa o si vezi sa nu o lasi sa treaca pe langa tine!

Mergi la inceput

Burticute cred ca merg sa ma intind putin.Sa fiti cuminti!Sa nu faceti prostioare fara noi!:)

Mergi la inceput

Inapoi la listuta... Nu uitati, e pentru maternitate si primele zile acasa...
- pampers new born;
- servetele umede bebe, servetele umede normale pt. mama;
- gel antibacterian, nu necesita clatire; scuteste cateva drumuri la chiuveta si conteaza in primele zile...
scutece finet pt.infasat, banda de "legat";
- 1-2 beberoane, cu tetine, daca alaptam, muuuuulte daca nu alaptam; eu am luat 2, sper sa nu fie nevoie sa iau iar 10-15;
- perie beberon+tetina;
- scufite;
- salopete, costumase cu totul, sunt cele mai practice; se imbraca usor, se schimba pampersul usor;
- lotiune+sampon baie bebe, ideal 2 in 1, sau varianta cu sapun pt. bebe
- o lotiune, ideal ar fi nu uleioasa, e mijlocul verii pt. dupa baie
- o lotiune hidratanta, eventual antivergeturi pt. mamica
- perie par, pieptan pt. mamica
- BANI si, eventual, plicuri
- 2 camasi de noapte cel putin; cu nasturi sau fermoar, pt. o alaptare usoara, fara efort; mai ales ca vin multi vizitatori, asigura o discretie/ intimitate rezonabila pt. cele mai pudice
- 2 halate, preferabil inchise la culoare, risc de pete;
- 6-8 perechi chiloti, eu le spun "parasute", mai ales pentru cele cu cezariana trebuie sa fie extrem de comozi;
- 2 sutiene alaptat, la Jolidon sunt cu 193.000 lei (bumbac), sub 400.000 lei (bumbac cu lycra sau elastan); eu am preferat bumbac, le stiu deja cum se comporta;
- 4 perechi sosete;
- deodorant
- tacamuri, cana, farfurie;
- sticla taiata sau vaza pt. flori;
- papuci care sa nu se ude si sa nu alunece;
- termometru bebe, preferabil electronic; la Alex am avut chicco, acum am luat un samsung cu 300.000 rol.
- adeverinta salariu, care sa cuprinda nr. de zile de prenatal (parca asa am citit la Municipal, sunt mai atenta marti)
- pompa de muls; e necesara si in maternitate; daca sunt canalele infundate, va strang asistentele de va ies ochii din cap; dat fiind faptul ca sanii sunt oricum foarte durerosi, nu avem nevoie de maltratare suplimentara!
- un radio mic cu casti sau telefon cu muzica, ceva, numai pt. urechile personale;
- hartie igienica, servetele de hartie (de bucatarie)
- prosoape mami (vreo 4 macar) si bebe
- apa plata pt. baut
- patut, cosulet, carucior, cadita baie

Mergi la inceput

Odihna placuta, misy. Acum cat mai poti... cat mai putem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

,ca doar sunt si eu o 'balenuta'ca voi.

pika-pika,cred ca nu m-am facut io inteleasa,sorry.UM a fost 18 octombrie iar DPN ar fi 25 iulie(data confirmata si de cele 2 eco morfo 14w,19w).La a-3-a eco,la 28w,dr.Iosup m-a-ntrebat dac-am pregatit camera bebelinei,caci voi naste mai devreme cu o sapt,noul DPN schimbandu-se pe 18 iulie.L-am intrebat daca sunt ceva probleme ,la care mi-a spus ca placenta mea a ajuns deja la gradul 3 de maturizare.Habar n-am avut ce implica asta,urmand sa merg la dr meu sa clarific si sa-mi explice cum sta treaba cu noi.Acesta m-a linistit,spunandu-mi ca nu voi naste mai devreme din cauza placentei,ci ca voi naste o grasunica.Am mers acasa,direct pe net intrand,unde am gasit numai lucruri urate despre ce face acesta placenta matura la acest termen.Deja nu mai aveam stare pana peste 4 sapt ,cand dr ma astepta la o noua consultatie si eco.Venind si ziua aceasta ,mare mi-a fost mirarea ,cand dr mi-a spus greutatea.Si pt ca nu mi-a venit a crede,l-am mai rugat sa-l mai masoare inca o data,lucru confirmat si de acesta data.Dr meu mi-a explicat ca placenta,chiar daca a-mbatranit m devreme,ea si-a facut treaba asa cum trebuia,fapt dovedit...Stiu ca pare de necrezut,dar daca n-as fi avut atata incredere in medicul meu,as mai zice...E un bun ecografist,ginecolog,obstretician,chirurg...,etc.e fff cunoscut la noi si e un om rar intalnit.Drept urmare,nici 18 iulie n-am sa-l prind...

huacin,da,cred ca n-am explicat io cum tb.Pe mine ma interesa suportul pe care asezi salteluta,la un nivel mai ridicat,cel cu cleme,din plasa,adica etajul de sus al patutului,nu masa de-nfasat.Oricumca nu m-ai uitat.Nici io n-am gasit separat.Cei de la chicco cica nu au si separat de procurat.Io cand l-am cumparat n-am stiut ca alte patuturi sunt prevazute cu acest etaj,pt a nu te apleca atat de mult la bebeu.Si cat e micut,nici nu e indicat sa-l tii asa jos...

gabitza35+ cuDaria siAndrei(28 dec'96)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucian_stro/my_photos

Mergi la inceput