SINDROMUL DAWN

SINDROMUL DAWN | Autor: chivutamonica

Link direct la acest mesaj

Fetelor dragi,
multa lume spune ca dupa 30 de ani sansa de reusita de a avea un copil sanatos este foarte mica.Eu,tare speriata am fost cind multa lume mi-a zis,chiar m-am gindit si am trait clipe ingrozitoare.Acum sunt mult mai linistita,D-zeu ne are de grija.
VOI CE ZICE-TI?
--------------------------------------------------------------------------------

Sindromul Dawn are o cauza genetica. Mai exact persoana respectiva are in plus un cromozom. De aceea se mai numeste si trizomia 21 deoarece cromozomul 21 este in 3 exemplare in celula in loc de 2 cum este normal. Diagnosticul este un test genetic prin care se numara cromozomii. Nu stiu la ce spital/policlinica se poate face acest test. Un medic pediatru sau obstetrician ar trebui sa stie unde se poate testa. Diagnosticul se poate pune si uitindu-te la copil: ochii sint asemanatori cu cei asiatici, adica sint oblici. In palma este un singur pliu palmar si nu mai multe. Pentru mai multe informatii :
http://www.ds-health.com/
http://www.ndss.org/content.cfm?fuseaction=NDSS.Home
Pentru diagnostic:
http://www.ndss.org/content.cfm?fuseaction=InfoRes.Generalarticle&article=22
Din pacate nu exista tratament

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

E adevarat ca dupa 35 de ani sunt mai multe riscuri daca vrei sa ramai gravida,insa asta nu inseanma ca sigur va avea sindromul london dawn.Dupa cate mi-a zis dr.meu se intampla mai des la cei care au in familie asa un caz.Si chiar daca doamne fereste se intampla se poate vedea si se poate intrerupe sarcina.Nimeni nu spune ca daca ai avut o astfel de sarcina asa va fi si urmatoarea.Asa mi-a zis dr. meu!!!!Dumnezeu sa te ajute si sa-ti indeplineasca dorintele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Eu zic ca am o prietena care a nascut la 42 de ani si copilul e perfect sanatos desi doctorii au innebunit-o cu acest sindrom!Asa ca nu te speria prea tare...

Mereu alaturi de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Sunt mai multe riscuri dar e absurd sa iti zica ca sansa de reusita a unui bebe sanatos e f mica. Ai sa-ti faci toate testele si daca e cu risc, ai sa faci amniocenteza ca sa stai linistita.
Nu te mai stresa inutil :)

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Fetelor dragi si bune,
va imbratisez cu toata dragostea mea si ma bucur ca sunte-ti alaturi de mine si ma incurajati.Am 39 de ani si nu-mi era usor sa aud asa ceva.
Sa auzim numai de bine!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Fetelor dragi si bune,
va imbratisez cu toata dragostea mea si ma bucur ca sunte-ti alaturi de mine si ma incurajati.Am 39 de ani si nu-mi era usor sa aud asa ceva.
Sa auzim numai de bine!!!!!!!!

Mergi la inceput