Medicul trebuie intrebat ?

Medicul trebuie intrebat ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

sunt gravida cu bb2 in 13 saptamani, am fost miercurea trecuta la primul eco, care a durat parca o vesnicie, mai ales ca a fost transvaginal, oricum am ramas fara cuvinte la vederea lui bb2. Nu ma asteptam sa fiu atat de emotionata, practic mi s-au sters din minte toate intrebarile cu care ma dusesem "inarmata". Desi sunt mamica unui baietel de 1 an si 10 luni, constat cu stupoare ca am uitat o gramada de lucruri despre sarcina si problemele induse de aceasta.

azidimineata m-am trezit cu niste crampe destul de nasoale la burtica, la o palma sub buric, parca mai mult in zona ovarelor, dar nu neaparat doar acolo, nu ca si contractiile. Vazand ca nu-mi dau pace am luat un no-spa, m-am mai calmat. Dupa amiaza pe la 3 iar, de data asta am luat un alt no spa si am sunat si la medic. I-am explicat ce si cum si mi-a zis ca e ok ce am facut, sa iau no spa si seara 2 ovule cu utrogestan. M-a intrebat daca am sangerat, i-am zis ca inca nu. Nu a considerat necesar sa ma consulte.

Va intreb pe voi mamici, ce pot fi durerile astea ? Sunt semne de pericol de avort ? Aseara am facut si noi, eu cu tati, oaresce, nu spun cu voce tare, dar nu am simtit vreo jena, durere locala. M-am gandit ca medicul mi-ar fi spus saptamana trecuta cand am fost la eco si consult, daca nu as avea voie sa prestez atari activitati, dar nu mi-a impus nici un fel de restrictii. Nici eu nu l-am intrebat, pt ca v-am zis, mi-a iesit din minte totul, stateam cu ochii-n monitort si ma minunam de minunea mica topaitoare. Acum ma intreb daca nu cumva am comis o greseala ireparabila

In speranta ca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, idei, va multumesc si-mi cer scuze daca grija mea poate parea deplasata.
merci
Lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

hai sa fie intr_un ceas bun si sa ai sarcina usoara si bebe sanatos
la varsta aceasta de sarcina nu ar trebui interzis sexul....daca la el te referi
totusi ar trebui sa suni dr , doar el iti va monitoriza sarcina si trebuie sa stie cum evolueaza
te pup si tin pumnii sa fie totul ok
34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Adela, sarcina usoara si tie si nastere fara probleme, deja am sunat la medic si i-am spus ce si unde ma doare, despre restrictii o sa-l intreb data viitoare cand merg sa ma consulte, sau mai repede daca nu cedeaza duretile, merg cu lista in mana sa nu mai uit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Dorsilia,mie mi-a facut echo transvaginal numai pana in sapt.12,pt.ca asa e indicat. Pentru dureri poti sa mai bagi si un Scopantil si No-spa numai 3/zi !

veronici
18+ cu doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Dorsilia, si noi am avut o.k. de la gineco pt sex, dupa 14 saptamani.

Dar dupa o partida mai infocata de m-au apucat (iar) sangerari. M-am speriat rau de tot, si am revenit la Utrogestan si No-spa.

L-am intrebat pe gineco daca sangerarile sunt datorate orgasmului sau contactului (mecanic) propriu-zis. Mi-a zis ca putin probabil sa fie de la contactul mecanic (frecare) si ca cel mai probabil se pot datora orgasmului. Si ca 10 zile trebuie sa facem pauza..

Referitor la ce ai patit tu, am mai citit ca dupa orgasm poti sa ai ceva dureri. Chiar aici, pe DC.

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=SAP17

Sanatate!

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by veronici

Dorsilia,mie mi-a facut echo transvaginal numai pana in sapt.12,pt.ca asa e indicat.

veronici
18+ cu doi

Eu am facut echo transvaginal toata sarcina!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

quote:
Originally posted by veronici

Dorsilia,mie mi-a facut echo transvaginal numai pana in sapt.12,pt.ca asa e indicat.

veronici
18+ cu doi

Eu am facut echo transvaginal toata sarcina!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Si eu la fel:) Si la prima sarcina si la a doua:))
Durerile alea Liutzo sunt pentru ca se intind ligamentele.
Sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Daca durerile cedeaza la Nospa,s-ar putea sa nu fie provocate de ligamente.In primul trimestru de sarcina,contractiile se resimt ca dureri de burta asemanatoare celor din timpul menstruatiilor:mai concentrate in zona ovarelor si mai difuze in rest.
Parerea mea este ca pana la urmatorul control,cand se va stabili daca ai sau nu o sarcina cu risc,sa iei Nospa de 3 ori/zi regulat,si supozitoare Scopantil la nevoie.Eu ,Utrogestan,luam cate 4-6 pastile pe zi.

Intr-o sarcina cu risc,nu este interzis numai actul sexual in sine,ci si orice fel de stimulare,excitatie.
Pe mine ma loveau contraciile si cand vedeam o scena mai inflacarata intr-un film.
Dupa ce am vazut 'Orhideea salbatica',m-am dat frumusel jos din pat si mi-am articulat o injectie cu amestec litic,pentru ca uterul meu mai avea putin si explda.

Sper sa nu fie cazul tau,si sa ai o sarcina lunga si fara complicatii

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hehe, amuzant raspunsul tau Lazy, ultima parte adica....eu cu inflacararea nu stau asa bine, sunt mai "arctica" asa de felu meu, mai ales cand am altele pe cap mai importante :))

merci mult de raspunsuri, oricum e cert un lucru...am uitat ca o bleaga multe din cele ce le-am simtit si aflat la vremea cand am fost burticoasa cu ratonu`....da uitat in masa nu asa...empty sertarasele...mai tin minte doar ca am ragit la nastere ca o leoaica de am trezit toata Timisoara, sau cel putin cartierele din jurul maternitatii. Si apoi tin minte actele reprobabile de dupa nastere cand nu aveam stare si dadeam tarcoale 24/24 la usa salonului de nou-nascuti, pandind sa plece asistentele si sa intru eu sa-mi vad micul leut. Nu o data m-au prins la 3-4 dimineata infiltrata ilegal acolo proptita de gratiile patutului lui cu o privire inundata. Si nu o data mi-am bagat mainile adand in buzunarele halatului ca sa nu-mi sara la gatul unei obraznicaturi de asistente ce mi-l smulgea brutal din brate pe motiv ca asa avea ea chef, sa fie autoritara. Plecam cu lacrimi in gat furioasa in salonul meu....pt 30 de minute doar, apoi reveneam la "filaj".
Simteam ca nu pot sta locului, aveam adrenalina la cote alarmante, ma sufocam departe de pui, vroiam sa-l miros, sa-l simt, sa-l mangai, sa-l privesc, sa-l aud intruna. Si aveam si fixul ca daca eu intru acolo cand vreau, asa poate intra orice strain din afara, salonul de nounascuti fiind la parter, aproape de iesire chiar, accesul in maternitate nu parea monitorizat ca lumea, nu erau camere, nici paza, era un amarat de portar care statea mai mult pe afara la fumat....ma rog, in paranoia mea, credeam ca poate intra cineva sa-mi fure puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

Dorsilia esti o mama iubitoare nu paranoica si te inteleg de ce faceai ture pe langa bebe. Eu am schimbat pana acuma 3 doctori pentru ca nu imi placea spitalul in care urma sa nasc si pentru ca nu puteam sa il am pe bebe cu mine in salon. Acum am ales spitalul unde ma asigurat doctorul ca voi sta intr-o rezerva doar eu si bebeul meu
Cat despre durerile pe care le-ai simtit, sigur nu au nicio legatura cu ecografia transvaginala, iar cu tot nu cred sa aiba nicio legatura. Dureri abdominale am avut si eu la inceputul sarcinii si eram super panicata mereu sunam doctora, e normal sa mai ai dureri din cand in cand mai ales ca el acuma e in dezvoltare. Daca durerile persista si nu te lasa nici dupa ce iei No-spa atunci trebuie sa mergi neaparat la doctor.
Verisoara mea e insarcinata cu al treilea copil, 2 sarcini le-a pierdut si toate 5 au fost diferite una de cealalta. Asa ca nu te mira de ce acuma e altfel decat la primul bebe.
Sarcina usoara si bebe sanatos

26 +

pozele noastre

bebe

Mergi la inceput