Mamici de iulie - august 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 5
madacristina spune:
Buna
Apropo de dnp....si la mine la eco arata ca e pot naste cu 1 sapt 2 mai devreme,insa doctorita mea mi-a zis ca nu conteaza cum arata la eco,ca in general se tine cont de ultima menstruatie etc....la ecograf iti poate arata date modificate in functie de greutatea si marimea copilului,dar asta nu e o regula ca se va naste mai repede,sunt copii mari care s-au nascut la termen,altii au venit mai repede si mai mult au fost copii care erau f micuti si la fel s-au nascut.....
Exemplu nasa mea....la eco i-a zis ca are bebelina 2200gr si a doua zi a nascut si avea de fapt 3300gr.....asa ca nu stim cu siguranta cat poate avea bebe....oricum tb sa luam in calcul ca poate veni mai repede decat dnp initial.....
Eu azi am fost cu Pumkin...apropo e f bine,bebe nu sa nici un semn sa iasa....arata f bine....si cand ne intorceam spre casa m-au luat niste contractii f puternice de am zis ca nasc,ea vroia sa ma duca la spital,erau destul de dese,la 4min si tineau f mult....insa am venit acasa si m-am culcat,acum ma simt mai bine,insa sunt pusa in garda,pt ca simt ca se apropie....asa ca o sa va anunt dc cumva se intampla....
Va pup pe toate si va doresc o seara linistita si sa reusiti sa va odihniti cele care va plangeati ca noaptea nu dormiti....eu va inteleg pt ca sunt la fel,e un chin cand vine seara....si tb sa ma culc,dureri,arsuri,caldura....groaznic.....dar mai avem putin si zic ca merita si acest ultim disconfort...
Pupici multi
Bebelusul meu la 12 saptamani
Mada 38w -
25miky spune:
hey Buna ,si eu tot pompa Harmony de la Medela am , doar ce am luat-o acum vreo 3 saptamani ,toata lumea o recomanda ,e manuala - dar ce diferenta de pret !!! am cumparat-o cu 21 $- deci cat ar venii? vreo 800-900 000 lei ,nu ? ce scumpe sunt produsele in Romania !
quote:
Originally posted by amiss_zip
Mali eu am o pompa manuala de la Medela (Harmony) (printre marcile de top in breastfeeding) si sunt foarte incantata de ea. Pentru mine pompa a fost de un mare ajutor! Pentru inceput, la desfundatul canalelor si la golirea sanilor cand am facut furia laptelui. Cand faci furia laptelui sanii sunt foarte tari, mari si durerosi si bebe nu poate sa prinda mamelonul drept pentru care tb sa golesti tu sanul prin muls cu o pompa sau cu mana. Pentru inceput am muls cu mana (imi era frica de pompa sa nu ma doara) dar acum oricand imi simt sanii tari pun pompa si ma simt foarte bine. In plus foarte elegant si repede golesti sanul daca bebe a papat si nu a terminat. Mai mult poti pompa si pune la pastrare la congelator laptic daca planuiesti sa lipsesti o zi de langa bebe sau mai mult sau daca lucrezi si nu esti toata ziua langa cel mic.
Pompele manuale sunt bune dar nu orice pompa manuala! Trebuie sa iei una buna (pe a mea am dat 3 mil) si isi face treaba de 10 (sora mea cu o pompa mai putin buna a "pierdut" sanul dupa 3 saptamni de alaptat).
Pompele electrice sunt foarte bune dar sunt scumpe! Ele desfunda canalele stimuleaza lactatia si totul intr-un ritm mai rapid. La fel! Nu orice pompa electrica! O pompa electrica buna e cam la 300euro-250euro.
Concluzie: Ia-ti o pompa si sa dea Domnul sa nu ai nevoie de ea! (dai un ban pe ea dar daca pierzi laptele platesti mai scump si tu si bebe)!
Andreea cu Petra
www.flickr.com/photos/84539179@N00/166696886/in/photostream/" target="_blank">poze cu noi
miky
larissa_79 spune:
Am venit si eu de la medic. Nu m-a consultat pe masa. E bine ca mi-a iesit ok analiza de secretie din col. Nu am nimic care sa impiedice nasterea naturala. Dr. s-a uitat pe eco facuta la Chitescu si a zis ca este ok. O sa ma duc luni din nou si atunci o sa ma vada si pe masa. Din pacate dupa lunea viitoare pleaca ptr o saptamana din tara dr mea dar a zis ca ma lasa pe maini bune in caz ca nasc in saptamana aia.
Am intrebat de Kehleyr si mi-a zis ca are o fetita tare frumoasa si ca maine o externeaza. Sincera sa fiu m-am suparat putin cand am auzit ca pleaca din tara o sapt...insa sper sa ma lase pe maini bune. Trebuie sa imi cumpar trusa de epidurala.
Fetelor, am o intrebare la voi. Aseara m-au piscat ceva tantari. Am uitat sa o intreb pe dr daca pot pune in priza Raid pentru tantari. Voi ve faceti? Cum faceti fata la problema asta...?
ioana81, si dr mea a zis la fel DPN-ul dat de UM este singurul care conteaza.
http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php
Poze cu burticuta si lucruri bebe
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia 36+
cornelia_laura spune:
Am intrat mai mult ca sa va urez o NOAPTE BUNA si mai ales linistita, fara evenimente nedorite.
madacristina, la tine oricum bebe e deja la termen asa ca daca vrea sa vina e binevenit....dar sa nu cumva sa pleci la spital fara sa ne anunti!!! Ma bucur ca pumpkin e bine, spune-i ca ne e dor de ea si ca-i tinem pumnii pt cand va veni bebe!
larissa_79, nu te mai stresa cu plecarea medicului tau. Daca iti recomanda pe cineva in care are incredere va fi bine!!! Si poate bebe o asteapta sa se intoarca.
Cornelia, mamica luiEduard(1 an si 11 luni) si 35+ Eric
EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & TRUSOU BB 2 & INTALNIRE MAMICI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
avmaria spune:
Ioana,
uitasem sa-ti pun si linkul cu care calculasem.
http://www.femiweb.com/services/date/femidate.html
In functie de data ultimului ciclu se calculeaza si eventual, doar eventual se reajusteaza in functie de prima ecografie facuta foarte devreme.
Somn usor la fetele care se culca, ca nici io nu pot sa dorm noaptea, azi noapte am adormit la 4 ! Si faptul ca stau toata ziua in pat si nu consum energie contribuie la insomnie dupa parerea mea
mamanati spune:
Buna seara fetelor,
Bebe Luca mai stai cumintel pina miine in burtic. Lui mami a ta mult curaj! Mine e ziua voastra cea mare!
Sanziana, eu am luat 10 kg pina acum, dar sa nu iutam de cele 7-8 ramase din sarcina trecuta.
Crissa71, eu am circumferinta burticii 100 cm. Dar voi o masurati stind in picoare nu culcata, nu?
Mey, Iulenca, acum rizi de mine. Da eu nu ma supar ca si romanashul meu iubitel (sotul) se amuza de unele fraze ale mele. Aaa, si mai vorbesc si spaniola. Se maresc asa sansele de a objine un job in Coonstanta?Iulenca, Leistra, noi de fapt avem garsoniera si apartament in Eforie Nord. Acolo a ramas si fetita noastra... Din motivele acestea as vrea sa stau cit mai aproape de Eforie. Dar Constanta si mie imi place foarte mult.
Larissa, si noi avem camera Sony Digital 8 tot steady shot. Nu ma dau cu parerea ca eu ma pricep cam ca Mougli in tehnica. Dar sotul zice ca e buna.
Nati si minunea din burtic 32+
mamanati spune:
millikiki, bine ai venit! Sarcina usoara si bebe sanatos!
Ioana 81, bine ca sunteti OK si tu si bebe. Ce grasunel e! Sa nu fie de ochi.
Consi, da ce o doare pe soacra ta cum nasti?! Auzi la ea s-a suparat ca iti vor face cezariana! Da ce ea naste? Si apoi sa fii tu si bebe sanatosi asta e cel mai important.
mamanati spune:
Ati plecat toate la somnic?!
Da pe mine nu ma lasa un gind. La voi la majoritatea bebeii sunt cu 2-3 saptamini mai mari dar a mea bebelushka e cu 2 sapt. mai micuta. Cred ca nasc ultima!
Cristina_Ioana, iti tin pumnii sa mearga totul struna miine!
crissa71 spune:
AVMARIA:saru mana..pt.tot!pupici...Ai grija de tine.Mai greu la mine cu franceza dar ...a mers pana la urma .Mai intru si maine cand o sa am mai multa rabdare..Sa stii ca mie site-ul ala imi calculeaza cu 10 zile mai mult decat tot ce mi-au calculat toate celelalte...E prea mult totusi!!
Chiar am observat ca nu mai am rabdare de.loc..ma plictesc f.repede de orice...MAI PUTIN DE VOI!!!
LArissa:ma bucur ca sunteti bine...sI poate Maine ne scrie Kehleir ceva...
mamanati:Da , in picioare....Si ce chestie...Eram convinsa ca am burta cea mai mica ...ca toata lume-mi zice..."A..da nu ai burta asa de mare"!..Lovi-ar strechea!!Ca toti isi dau cu parerea si te baga-n paranoi!!Are o forma mai ciudata, e tuguiata si mai joasa..poate de aia nu pare mare...Pupici!Ai grija
Pup fetele...inca nu ma culc...daca mai aveti chef mai trancanim
crissa71 http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060718/dt/7/k/d8cf/preg.png
crissa71 spune:
MAmanati:A...pai m-am bucurat degeaba!!!Pai tu esti in 32+..mai ai pana la 36....deci...Au dreptate Pupezele care zic ca n-am burta mare...!!!Pupici.
crissa71 http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060718/dt/7/k/d8cf/preg.png