PRO SAU CONTRA STERILET ???
Dupa analizele facute , recomnandate de endocrinolog , s-a constatat ca nu mai pot sa iau anticonceptionale din cauza ca , am luat un timp indelungat ( 5 ani ) acelasi fel de anti . Dr. a zis ca se fac analize inainte de a prescrie cuiva anti si abia dupa se recomanda ce fel se pot lua . Acum am niste dereglari hormonale si mi s-a indicat stoparea anti si punerea steriletului . Am auzit mai multe opinii , ba ca e bine , ba ca nu e bine , ba ca nu suporta organismul , ba ca sunt sangerari abundente in perioada ciclului menstrual , etc. Mie mi-a recomandat steriletul Mirena care am inteles ca e valabil 5 ani si ca ar costa in jur de 5-6 milioane lei vechi , eliminand lunar o soza de hormoni de care ar avea organismul nevoie .
Care dintre voi mai aveti acest model de sterilet ???
Cum se comporta ???
Va simtiti bine in perioada CM ?
Intr-adevar costa asa de mult ???
Am mai auzit de steriletul care contine cupru , acesta avand perioada mai mare , de 10 ani .
Oare exista vreo diferenta intre cele 2 modele ??? Sunt fete care au pus acest tip de sterilet ?? Cum e ???
Astept raspunsurile voastre ca sa pot hotara ce sa fac . Ar mai fi varianta cu legarea trompelor . De aceasta metoda care ce stiti?
Exista printre voi care au recurs la cest fel de metoda de contraceptie ???
Am la dispozitie 1 saptamana in care sa ma hotarasc cum voi proceda !!!
albumele noastre
Raspunsuri
Kittie spune:
Eu am avut modelul pe cupru. Sunt contra istoriilor cu hormoni (dupa o istorie neplacuta cu anticonceptionale) in care intra si mirena si patch-urile si implanturile subcutanale. Am scos steriletul (care se recomanda oricum dupa cel putin o nastere, eu il pusesem fara sa tin cont de conditia asta) dupa un an si ceva pt ca m-am pus pe inmultit familia... Foarte posibil sa revin la el dupa ce termin planul multiplicativ. O prietena tocmai si-a pus (tot pe cupru) si nu are nici o problema cu el (are deja un copil).
N-am avut nici o nemultumire, in afara debitului menstrual marit. Dupa inlaturare nici atat. Oricum trebuie schimbat mai repede de 10 ani, chit ca pare o grija de care ai scapat pentru un deceniu.
, mami de
( 13oct04 )
annita72 spune:
Eu mi-am montat sterilet dupa nasterea celui de-al doilea copil, tot pentru ca am avut probleme cu pilulele. Nu stiu ce model e, nu a costat foarte mult (doctorita mea are la cabinet), dar am inteles ca trebuie scos dupa doi ani si obligatoriu cel putin un control in perioada asta, chiar daca nu se sesizeaza nicio problema.
Organismul il suporta foarte bine, chiar mai bine decat pilulele, as putea spune, iar ciclul nu e mult mai abundent decat inainte, adica, am trei zile mai mult, dar ma mai tine inca trei zile asa cu taraita.
Cat despre legarea trompelor, am prietene carora la cezariana li s-a facut si legare de trompe si se simt foarte bine. Am inteles ca se poate face si laparoscopic. Dar cred ca e calea cea mai grea, si, in afara de asta, este un proces ireversibil. Mie mi se pare o metoda prea radicala.
mami de tudor si ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
ginutza2002 spune:
subscriu si eu!
'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'
Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!
mihaela_s spune:
adriana, au fost multe subiecte legate de sterilet, da o cautare si vei gasi informatii atat despre mirena, cat si despre steriletul cu Cu.
Sa-ti aspund acum la intrebare: aceeasi dilema am avut-o si eu cand am hotarat sa-mi pun al 2-lea sterilet(legare de trompe a fost exclusa, pentru ca imi sta gandul la al 3-lea, cine stie
): mirena sau unul simplu, cu Cu cum avusesem si primul? Am luat hotararea sa raman la cel cu Cu din 2 motive: mirena elibereaza hormoni (ori dupa cate am inteles, la tine e problema tocmai din cauza lor), iar al 2-lea ar fi pretul, exagerat de mare dupa parerea mea.
Primul sterilet l-am avut 5 ani, nu stiu sa tina 10, dr. mi-a zis 5-7 ani. Eu pe primul l-am schimbat dupa 5, pentru ca aveam deja ciclu neregulat, sangerari la 2-3 saptamani si dureri mari in parteaa dreapta a abdomenului. Dupa ce l-am scos am facut o pauza pentru ca-mi doream al 2-lea copil, iar dupa un an de la nasterea Silviei l-am pus pe al 2-lea. Acuma sigur ca inconveniente sunt, ciclul e putin mai abundent si mai dureros dar numai cateva luni, la inceput, in rest eu n-am avut probleme.
cam asta ar fi, oricum alegerea o faci tu, am citit cuvinte de lauda la adresa mirenei, vezi ce spune si ginecologul.
pupici!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
dianaiulie2009 spune:
Multumesc pentru raspuns fetelor !!!
Azi merg la ginecolog sa vad ce ma sfatuieste si el . Ma gandesc ca daca recurg la legarea trompelor si as mai dori inca un copil , as putea sa raman insarcinata in vitro ??? O sa intreb si ginecologul sa vad ce spune .
Adevarul este ca e scump Mirena , dar dr. zicea ca elibereaza hormoni atat cat are organismul nevoie si nu mai mult . Nu stiu cum , prin ce metoda " stie " acest tip de sterilet de cat are organismul nevoie , dar chiar nu mai stiu ce sa fac ???
Cineva zicea ca pot sa apara rupturi de col din cauza steriletului . Alta persoana imi spunea ca se poate face cancer ... pareri si pareri ...
albumele noastre
iren spune:
Io am Mirena din decembrie anu trecut, ma simt bine cu el, iar ciclu mai am foarte putzin, insa ce nu imi placea e ca ma tzinea cam 10-14 zile, picatura kinezeasca
Avantajul e ca dupa aproximativ 6 luni ciclul mestrual dispare. Acum am din ce in ce mai putzin, fara pms shi dureri menstruale, n-am probleme cu creshterea in greutate, tot la 43 am ramas, iar tenul nu arata nici mai bine, nici mai rau decit inainte.
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
madau spune:
Si eu sunt "posesoare" de Mirena. Abia l-am montat de o saptamana, dar deocamdata ma simt super bine cu el. Nu am avut nici o reactie nasoala, mie mi-era frica de greturi ca am avut din greu cat luam pilule, plus ca eram intr-o continua stare de nervozitate. A costat mult intr-adevar (5 mil) dar dupa ce am studiat avantajele si dezavantajele am ajuns la concluzia ca merita banii. Sper sa nu ma faca de ras![]()
![]()
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 6 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
varsta Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze
didita spune:
Si eu am Mirena si ma simt f bine cu el (in sensul ca nu-l simt deloc, am uitat ca ca-l port). Eu am optat pt asta pt ca inante luam pilule si de cand cu copii uitam des sa le iau. Am ezitat intre mirena si cu si am ales hormonal pt a scapa de sangerari; si a mers.
Eu nu aveam nici un fel de probleme cu pilulele.
Ginecolaga care mi l-a pus mi-a zis doar sa fiu atenta daca pun tampoane la ciclu sa nu agat firul de la sterilet si sa sa-l scot (f putin probabil, dar mi-a zis sa verific totusi tampoanele). Cum de atunci n-am mai avut sangerari ... nu m-a strasat prea tare.
didita
dianaiulie2009 spune:
Am fost ieri la gine si se pare ca exista o problema , am rana deschisa pe col . Trebuie rezolvata asta mai intai si abia dupa se poate monta sterilet . Pana atunci trebuie sa am grija .
Oricum va multumesc tuturor pentru raspunsuri , sunteti tare dragute . mai astept si alte pareri . Cred ca in final voi recurge si eu la aceasta metoda si la acest tip de sterilet . 

albumele noastre
CrisaPanaet spune:
Ana, ce tratament ti-a dat pentru rana pe col? Ai cumva dureri la contact sexual si/sau sangerari?
Chiar daca as vorbi limbi ingeresti si omenesti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor; si chiar daca as avea atata credinta incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.