Tiroida - analize

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Miki, pai vad ca se inscriu in limite f normale valorile tale (in afara de ultimul T3)vrei sa spui ca astea sunt dupa tratament ?
pai, cum erau inainte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Eu am descoperit in februarie anul asta ca am hypo, mai exact hashimoto. I-au tratament cu eutyrox 25 , 1 pastila pe zi, dimineata...aproximativ la aceeasi ora. Aveti idee cam la ce interval de timp ar trebui sa repet analizele??? Si ce nu stiu este daca atunci cand vreau sa le repet trebuie sau nu sa intrerup tratamentul?!?!? Daca trebuie intrerupt, cu cat timp inainte de recoltarea analizelor??

poze
http://community.webshots.com/user/mormelvio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Mormelvio - nu cred ca trebuie sa intrerupi tratamentul. Noi cu hashi toata viata o sa fim pe euthyrox pentru ca la noi nu e doar hipo care se trateaza. Chiar si cand se stabilizeaza nivelul TSH-ului (de ex eu am acum valori normale) trebuie continuat tratamentul cu euthyrox pentru ca anticorpii aia rai ataca tiroida si ea e obosita, produce mai putini hormoni, deci trebuie suplimentat cu euthyrox. Intr-un fel, euthyroxul ii mai da o pauza tiroidei altfel s-ar distruge prea repede. Cel putin asa am inteles eu.Se pare ca ne-am descoperit cu hashi cam in aceeasi perioada, eu iau tratament de la sfarsitul lui ianuarie. La inceput mi-a dat o doza prea mare (88 de syntroid, echivalentul canadian al euthyroxului romanesc), am trecut in hiper, acum m-am stabilizat si iau euthyrox de 25 (adus din Romania, se pare ca e foarte bun).Oricum, cel mai bine intrebi un doctor cand sa-ti faci analizele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

miki-miki - la tine pare ca nu ai hipotiroidie, esti in limitele normale, inafara de T3. Ti-ai facut si anti-TPO sa vezi cum stai cu anticorpii anti-tiroidieni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Dj_mama, Oanaq eu am facut tratament cu Tyro 4 de 0,1 ( o pastila la 2 zile ), Dolomit si vigantol 2 luni de zile ( pana in aprilie 2005) dupa care nu am repetat analizele si nici tratamentul.
Dr endocrinolog a spus ca valorile la TSH sunt spre limita din stanga si de aceea mi-a dat un tratam usor. Ultimele analize de anul ac din ian le-am facut la un alt laborator ( in care nu mai am acum incredere) si nu stiu cat de bune sunt. Dupa cum se vede T3 este mult sub interval. Adevarul este ca nu ma simteam prea bine si e posibil sa fie corecte. Acum cu Maca si restrictiile de care v-am scris ma simt mai bine.
Dj_mama chiar dc analizele se incadreaza in limitele intervalului dar nu sunt pe mijlocul acestuia inseamna ca ai o usoara pb cu tiroida.(hipo sau hiper)
Oanaq nu am facut anti-TPO deoarece nu mi-a recomandat nimeni sa o fac.

Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

La mine toate au fost in limite normale, numai Anti TPO a fost naspa...
si la ecografie mi-a iesit suspect, iar cu rezultatul Anti-TPO mi-au pus diagnosticul.

poze
http://community.webshots.com/user/mormelvio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Carmen_cita mie aici mi-au cerut TSH , FT3, FT4, si anti TPO. In urma analizelor si a valorilor relativ mari TSH (8.09)si anti TPO ( 423 IU/ml )mi-au pus diagnosticul de hipotiroidism autoimun.
Sa stii ca nici ai mei din familie nu au avut probleme de genul acesta si totusi eu m-am pricopsit cu ele.
Oricum iti urez sanatate multa si bafta.O sa fie totul OK cu siguranta.Pupici.

Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

la mine a iesit marita valoarea ATPO dar am hiper
nu mai stiu cine a intrebat dar analizele se repeta la 5 saptamani si nu se intrerupe tratam,.
tocmai asta se urmareste, ce valori apar sub doza respectiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Multumesc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Eu am hipotiroidie autoimuna Hashimoto (cel putin asta e diagnosticul) descoperita la 7 luni dupa sarcina. Imediat dupa sarcina TSH-ul era normal, dar din cate am citit tiroidita autoimuna Hashimoto nu da neaparat si hipotiroidie (cel putin nu la inceput) si cum nimeni nu mi-a facut ATPO inainte nu stiu cum stateam.

Cand mi-au descoperit-o aveam TSH-ul 152 de m-a sunat medicul sa ma duc sa il vad urgent. Dupa aceea mi-a dat sa fac si ATPO, FT3 si FT4, dar nu imi aduc aminte valorile.
Dupa care am inceput sa iau Levothyrox (echivalentul Eutyroxului, dar in Franta). Cum initial nu am suportat dozele prescrise a trebuie sa cresc treptat. Ca urmare luam aceeasi doza timp de doua luni dupa care refaceam TSH-ul ca sa vada daca s-a reglat. Dupa vreo 6 luni am ajuns la o doza care mi-a stabilizat TSH-ul. Dupa stabilizare am inteles ca trebuie repetat TSH-ul cam la 6 luni si daca e totul ok cam o data pe an.

Cert e ca acum, dupa 6 luni, am repetat TSH-ul acum o luna si a fost ok (mi-au luat sange pe la 10h si pastila am luat-o pe la 8h30).
Saptamana trecuta mi-au repetat TSH-ul (32.15 normal intre 0.27 - 4.2) si FT4 (11.19 normal intre 12-22), dar mi-au luat analizele pe la 8h, inainte sa apuc sa iau pastila pe care am luat-o la 8h30! Eu presupun ca si din cauza asta mi-au iesit atat de nasol analizele, dar ramane de vazut ce zice si endocrinoloaga.

Stiu ca e foarte important in caz de hipotiroidie in timpul sarcinii sa fie corectata cu pastile pentru ca altfel poate sa se nasca copilul cu probleme.

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput