Bebelusi de iulie-august 2005 (120)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Pupam si noi piticii (ca nu mai sunt bebelusi deja) care isi sarbatoresc anisorul sau o luna in plus !

Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate si voua si parintilor !

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brichisasociatii/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

, Anis... ce fac mamicile de BB2 ????

Vrem si noi noutati, ca doar de.. un "remember" nu strica niciodata !

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brichisasociatii/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lory2004 spune:

Caterina71 nu cred ca este vre-o problema in faptul ca se freaca la nasuc Alexia, poate o face tocmai ca ii este somn - parerea mea.
Poate mai afli si alte pareri mai avizate...

Lory si scumpetea lu' mami Rares 15.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/loryoprea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gesi spune:

quote:
Originally posted by anis

FETELE...HAI FACETI UN EFORT SI PUNETI (SPUNETI) DATELE LA COPILASII VOSTRII, de greutate etc, evolutie.
Ca sa pot face si eu cealalata listuta si sa pun linkul cu "evolutia mea pana la 1 an".Cine are cateva date, nu pun link, fara suparare dar muncesc in plus,pt 2 date , nu e ok.

Pentru un bebe, în fiecare parte a existentei sale, există ceva imposibil de atins. Iar când acel imposibil se realizează, bebe a mai făcut “un pas” către cunoastere.
Fiecare lună din viata mea a fost plină de evenimente. Desi acum când privesc în urmă nu le mai vad ca greutăti, acele mici realizări ale mele, la momentul lor, erau adevărate pietre de încercare.
Am să enumar mai departe micile realizări personale, astfel încât, atunci când greutătile adevărate vor apărea în viata mea, în aceste rânduri să am un exemplu în a le depăsi.

-1-
Când am împlinit o lună cântăream 4,5 kg. La măsurat nu am stat!
În prima lună de viată, încă din prima zi sunt foarte vioaie si plimbăreată. Prin pat, târâs-târâs, sunt când într-un colt, când în celălalt, când la margine, când la perete, când sub masa de înfăsat. Noroc că mama mă gaseste oriunde m-as duce!
Când stau pe burtică îmi ridic capul din pernă si îl întorc când pe o parte, când pe alta. Îl pot tine ridicat câteva secunde bune.
În a saptea zi am zâmbit pentru îngeri. Si pentru mama! Pe care o consider îngerul meu păzitor!
În a opta zi de viată m-am întors de pe burtică pe spate…asta da reusită!

-2-
Când am împlinit două luni aveam 5,200kg si 57,5 cm.
La două luni încep să-mi descopăr manutele si apoi, să ridic cu ajutorul lor jucăriile mai usoare din jurul meu, si să le duc la gurită. Prima mână descoperită a fost cea stângă…tata stie de ce!!!
Am râs în hohote, cu zgomot specific în 04.11.2005. Mama a fost singura care a auzit. Mult timp nu am mai putut să repet.
Schimb laptele Milumil pe cel Nan. Acesta îmi tine cu adevărat de foame, căci de acum în colo nu mă mai trezesc peste noapte…pentru masă.

-3-
Când am împlinit trei luni aveam 6 kg si 59 cm.
Pe la trei luni m-am plictisit de atâta lapte si am făcut “greva foamei” timp de cinci zile, când am mâncat la fiecare din cele cinci mese câte 50ml, maxim 100ml. După o cură cu lapte Nan HA, am revenit la intentii mai bune. Am început chiar să-mi doresc sa tin biberonul singură si dacă nu ar fi fost asa greu, as fi reusit să-l tin corect. Reusesc doar să-l strâng la piept.
În luna acesta am început să văd mai bine si am reusit să urmăresc obiectele miscătoare cu privirea. Zâmbeam la persoanele dragi, iar pe tata nu-l pierdeam din ochi până ce iesea din cameră.
Gânguream si cântam pe limba mea, dar niciodata când cânta mama. Atunci amuteam! Mă opream chiar si din plâns când îi auzeam vocea melodioasă.

-4-
Când am împlinit patru luni aveam 6,9 kg si 63 cm.
Am început diversificarea la patru luni. Întâi cerealele, apoi zeama de la supă urmată de piureul de legume si ultimul lucru introdus brânza dulce cu banana si măr copt.
Preferatele mele au fost supa si piureul de legume.
Am început să mă rostogolesc de pe burtică pe spate si invers. Mi se parea tare distractiv si o făceam cu usurintă.
Am început să comunic cu mama din ce în ce mai bine. De exemplu dacă scuipam mâncarea mama stia că m-am săturat, atunci am pus în practică si am început să scuip de câte ori nu îmi convenea ceva sau cineva. Era mai putin obositor decât să plâng sau să tip.

-5-
Când am împlinit cinci luni aveam 7,400 kg si 66 cm.
La cinci luni deja mă plictiseam în pozitia culcat pe spate, si când mama mă punea în scăunel în pozitia intermediară, încercam să mă ridic în fundulet si să rămân asa cateva secunde, chiar minute.
Dacă mă ajuta mama îmi plăcea să stau în picioruse si să mă aplec după jucării, pe care le prindeam foarte bine si le transferam cu usurintă dintr-o mână în alta.

-6-
Când am împlinit sase luni aveam 7,900 kg si 67,5 cm.
De la sase luni, mama a început să mă pună în premergător câte 20-30 minute zilnic. Îmi plăcea foarte tare lucrul acesta. Până atunci nu avusesem notiunea de “libertate”.
Am început să stau în fundulet pana la 30 minute fără să fiu rezemată.
Mi-a apărut primul dinte-incisivul central stânga jos- la sase luni si sase zile, mai exact 24.01.2006. Al doilea-incisiv central dreapta jos- nu a intârziat mult: sase luni si cincisprezece zile.
Dupa vaccinul de sase luni am făcut pentru prima oară febră 38.8. Mama a fost îngrijorată si chiar i-au dat lacrimile.
Am învatat unde e “tic-tac”-ul si de câte ori mă întreabă mama mă uit spre el.

-7-
Când am împlinit sapte luni aveam 8 kg si 68 cm.
La sapte luni am invatat să spun <<ta-ta>> cu limba scoasă.
Am dat biberonul de ceai pe o cană cu supapă.
Am schimbat modalitatea de ai arăta lui mama că nu-mi convine ceva, strâmbând din năsuc.
Am învătat unde e strutul si albinuta si să fac “târ” pe nas cu un degetel.
Mă plimbam pe marginea patutului tinându-mă cu ambele mâini de spătar.
Luna aceasta am bătut recordul la dintisori: mi-au apărut trei într-un interval destul de scurt. Doi au venit împreună, la sapte luni si zece zile. Sunt prieteni buni: incisivul central stânga si incisivul lateral stânga, ambii de sus. Iar al treilea, în vecinătatea lor la două săptămâni mai târziu. El este incisivul central din dreapta sus.
Luna asta am avut amigdalele inflamate si am făcut febră până la 39.

-8-
Pentru că am fost bolnăvioară când am împlinit opt luni nu m-am putut duce la cântărit si măsurat.
La opt luni am spus pentru prima oară <<ma-ma>>, mai exact în 11.04.2006.
Am plecat de-a buselea si m-am ridicat singură în picioare în aceasi zi: 27.03.2006 la opt luni si nouă zile.
Am învătat să fac “pa, pa” din mânuta stângă si pronunt <<pa-pa>>. Nu stiu exact când se face acest gest si o surprind pe mama cu noua mea preocupare când la masa, când în pătut.
Am învătat unde e “alo-alo” fix.
Am primit un balon cu heliu si am stiut să trag de sfoară în asa fel încât să ajungă la mine, fără să-mi fi arătat cineva.
Zâna măselută, mi-a mai dăruit un dintisor-incisivul lateral dreapta sus- la opt luni si două săptămâni.
Am avut o diaree urâtă câteva zile si m-am opărit rău la fundulet. Offf! Dar a trecut!

-9-
Când am împlinit nouă luni aveam 8,600 kg si 71 cm.
La nouă luni visul de a merge în picioare mi se părea atât de aproape de a fi realizat… Observ că fiecare realizare a mea, mă trimite la nivelul următor, care e mai greu, asa că zăbovesc un pic. Parcă nu m-as grăbi atât de tare! Dacă învăt să merg singură…apoi urmează fuga…si cine stie ce alte lucruri complicate. Fac primii pasi singurică, doar asa să-i arăt mamei că pot. Dar consider că e suficient pentru luna aceasta! În ultima săptămână a lunii a noua mă razgândesc si plec la plimbare prin casă. De una singură. Mai exact în 12.05.2006. O data cu presedintele Basescu!
Zâna măselută mă surprinde din nou: incisiv lateral dreapta jos la nouă luni si opt zile.
Am învătat să aplaud din mânute “bravo”, să bat “five”, să iubesc jucăriile, să-l mângâi pe tata “măi,măi” si să tusesc ca Iliescu.
Mamei i-am dat primii pupici cu limba scoasă lipită de obraz. I-am dat sa muste din biscuite si i-am întins jucăriile să le iubească.

-10-
Când am împlinit zece luni aveam 9,300 kg si 72,5 cm.
La zece luni am plecat la primul meu drum lung…până la Cheia. M-am comportat exemplar!
Nu mai acceptam să mă tină mama de ambele mânute…rusine!.
În această lună încep să apară primele firisoare de păr, acoperindu-mi portiunile de chelie.
Am învătat să pup „de adevăratelea” întinzând buzitele către cei dragi: mama, tata si câtiva prieteni (unii de plus).
Cunosc majoritatea obiectelor din cameră si mare parte din jucării, după numele lor: tic-tac-ul, albinuta, strutul, hipopotamul Hipo, soricelul, toti căteii, crocodilul, fluturii, stelutele, păpusa Anabell, păpusa Eugenia, casa, covorul, girafa, găletusa, masinuta. Trebuie doar să mi se ceară si le arăt cu degetul.
Când bat din palme se aude si zgomotul produs de atingerea lor.
Iubesc păpusile si le legăn în acelasi timp. Tot în luna aceasta am învătat să dansez.
Am învătat să spun haide: „haidă” si pronunt tot mai des: uite, asta, dăi-dăi

Îngerul care mi-a schimbat viata www.ogesi.blogspot.com" target="_blank"> Bla Bla Bla

„Imaginatia e mai importantă decât cunoasterea!”- Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gesi spune:

Anis...daca trebuia trimis in alta parte spune-mi, te rog si am sa o fac...nu am citit in urma...poate tu ai scris...scuze!

Îngerul care mi-a schimbat viata www.ogesi.blogspot.com" target="_blank"> Bla Bla Bla

„Imaginatia e mai importantă decât cunoasterea!”- Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Nu prea apuc sa citesc deocamdata dar urez si eu
La multi ani!
la toti sarbatoritii.
si
LA MULTI ANI ALEX! (Nem)

Medeea a dormit in sfarsit bine noaptea dar e tare mucoasa.

Insa am o mare noutate:

MEDEEA SPUNE MAMA! de ieri

Acum va las ca am treaba.

Poze
www.dropshots.com/day.php?userid=96354&cdate=20060401&ctime=072944" target="_blank"> filmulete

dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Lory mamica frumoasa si dulce noi o sa facem la un an si o saptamana sau doua depinde cum ne intoarcem in Bucuresti PRIORIXUL si apoi la o luna diferenta o sa facem si rapelul la INFANRIX. Si apoi la anul in primavara la 1 an si 8 luni o sa ii fac si VARILIXUL ca sa stau linistita. Pupam bebe Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Medeea, sa traiasca mama, sa se bucure de cuvintele frumoase ale printesei!

Si Victoria a spus prima data "Mama"- tot ieri!
Ce frumos!
A zis de dimineata si apoi, inca de vreo doua ori in timpul zilei. Astazi se pare ca a uitat. Sa vedem cand va mai spune.

Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos

Mergi la inceput

, ce surpriza frumoasa in stup!

Ce bucurie pe voi!
Harnicuta , n-am ce zice!

Sa-ti fie de bine si sarcina usoara!

Si poate vine o mica, sa-i tina de urat bondarelului!

Mergi la inceput

La multe lunisoare sarbatoritilor zilei!

speciali Paulei si Iuliei!

Sa fie sanatoase, voioase si norocoase!

Mergi la inceput